CSS Sprite Tekniği

İnternet standartlarının yükselişi ile CSS, yeni bir soluk getirdi hem kullanıcılara hem de programcılara. Son dönemin de yeni soluğu Sprite CSS yine hem kullanıcı açısından hem de site yöneticileri açısından pek çok avantajı beraberinde getirdi. Makalemizde Sprite CSS’in ne olduğuna, kullanıcılara, site yöneticilerine ve programcılara ne gibi avantajlar sağladığına ve Sprite CSS’in nasıl oluşturulacağına dilim döndüğünce değinmeye çalışacağım. Aslında makaleyi kendi adıma unutmamak için yazdığımı da belirtmek isterim (:

Continue reading

Adobe Air Görev Listesi Uygulaması Mini Task

Faydalı Adobe Air araçları incelememize devam ediyoruz. Son dönemlerin kolaylık sağlayan “yapılacaklar/görevler” daha doğrusu “to do” listelerini sanırım duymayanımız yoktur. Eskiden dağınık çalışma masamızın üzerinde biraz daha dağınıklık oluşturan kağıt parçalarına yazdığımız ya da monitörün sağına soluna yapıştırdığımız ve üzerinde yapılacak işlerin bulunduğu bilgileri bilgisayar ortamına taşıyan sistemdir aslında “to do”. Şimdi “to do” üzerine yazılmış Adobe Air uygulamaları arasından en beğendiğimi burada sizlerle paylaşıyorum.

Continue reading

Adobe Air Resim Boyutlandırma Aracı JustResize

Adobe Air uygulamaları tanıtımlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha önceki makalelerimizde Google Analytics aracını ve Google Translate aracını incelemiştik. Bu yazımızda da bir resim boyutlandırma aracı olan JustResize’ı inceleyeceğiz. Mevcut şartlarda aslında sayısını bilmediğimiz kadar çok resim boyutlandırma aracı kullanıma hazır durumda. Sayısı bu kadar fazla olmasına rağmen sadece birkaç tanesi popüler ve kullanıcının birçok isteğine cevap verebilecek seviyede. Tek tek boyutlandırmadan ziyade toplu boyutlandırma işlemlerindeki işlevlerine bakmak daha uygun olur aslında bu tür uygulamaların. JustResize ise hem kullanım açısından hem bizlere sunduğu imkanlar açısından hem de ücretsiz ve güçlü bir bilgisayar sistemi gerektirmiyor.

Continue reading

Google Translate Servisini Masaüstünde Kullanma

Dünkü makalemde bundan sonraki 3-4 yazımda Adobe Air alt yapısını kullanan fevkalade araçları ifşa edeceğimi söylemiş ve ilkini sizlere göstermiştim. Geçtiğimiz günlerde Google, Translate servisine yeni dilleri eklemiş ve bunun içine Türkçe’yi de katmıştı. Bu da biz Türk kullanıcılarının fevkalade işine yaramış ve gelişmiş bir sözlük olarak kullanınlan servislermizin arasına girmişti. Şimdi sizleri Translate servisini daha kolay kullanmamızı sağlayacak, daha doğrusu işimizi yüksek düzeyde kolaylaştıracak bir araçla tanıştıracağım.

Continue reading

Google Analytics Raporlarını Masaüstünden Alma

Bundan sonraki bir kaç yazımızda son zamanların yükselişte olan program alt yapısı Adobe Air ile hazırlanmış yazılımlara göz gezdireceğiz. İlki  Google Analytics servisini kullananların çok hoşuna gidecek bir yazılım olan Polaris Google Analytics Reporting olacak.  Polaris, Google Analytics API sayesinde Analytics hesabımıza masaüstünden zahmetsizce bağlanmamızı ve raporlarımızı görüntülememizi sağlayan çok güzel bir yazılım.

Continue reading