Bir Twitter servisinin incelemesinde daha birlikteyiz. Blogumuzdan, diğer kullandığımız servislerden (Flickr, Del.icio.us vb.) yaptığımız güncellemelerimizi Twitter’dan bizi takip edenlerin görmesini elbette isteriz. Ben kendimden kıyas biçecek olursam Google Reader hesabımda bazen çok güzel içerikler paylaşıyorum. Bu paylaşımlar Facebook profilimde görünüyor, Twitter’a ise elimle bağlantıları tek tek elle ekliyorum. Bu benim için zahmetli oluyor. Gördüm ki bu işi bir servis bizim adımıza yapıyor.

Twitter Feed adındaki servisi kullanmamız için bir Twitter hesabımız ve Open ID dediğimiz son zamanların popüler uygulamasından edinmiş olmamız lazım. Open ID deyip de geri adım atmayın. Bu bir Google, Live, Yahoo, WordPress ve bunlara benzer hesaplarımızdır.

Twitter Feed‘a giriş yaptıktan sonra 2. adımdaki “Login to TwitterFeed” bağlatısına gidiyoruz. Yeni açılan sayfadaki “Open ID Login” kutucuğuna tıkladığımız zaman sağ tarafında bir açılır menü oluşuyor, bu menüdeki servislerden sahip olduğumuz bir tanesini seçiyoruz. Ben Flickr hesabım ile giriş yaptım örneğin. Sonrasında seçeceğimiz hesabın onaylama sayfasına götürüyor bizi. Bu güvenlik ve gizlilik açısından gerekiyor. Onaylama sayfasından sonra Twitter Feed‘a hesap oluşturma işlemine geçmek için “Go to my Twitter Feed” bağlantısına gidiyoruz.

Açılan sayfada oluşturduğumuz/oluşturacağımız takip hesaplarının bir listesini görüyoruz. Yeni bir tane oluşturmak için “Create new Twitter Feed” bağlantısına gidiyoruz. “Username” ve “Password” kutucuklarına Twitter hesabımızın kullanıcı adı ve parolasını giriyoruz. “RSS Feed url” kutucuğuna ise Twitter’da güncellemelerini göstermek istediğimiz sitemizin/servisimizin RSS adresini giriyoruz (benden duymuş gibi olmayın da o kutucuğa ben kendi blogumunkini yazdım :)). “Update Frequency” menüsünden hangi sıklıkta Twitter’da güncellemelerin yayınlanmasını istiyorsak seçiyoruz. “Include” ise başlık, sadece link, başlık ve içeriğin bir bölümü şeklinde yayınlanma biçimini seçiyoruz. Formu doldurduktan sonra da “create” butonuna basarak bu adımı da sonlandırıyoruz.

Başta da söylediğim gibi Twitter Feed‘i kullanmak bir yükü üstümüzden alıp kolayca paylaşım yapabilmemizi sağlıyor. Tabi bir dezavantajı ise ne kadar çok hesabımızı Twitter Feed‘a yönlendirirsek o kadar çok paylaşım yayınlanacaktır. Bu da Twitter üzerinde biraz çevre kirliliği oluşturacaktır. Bunun önüne geçmek için çok fazla hesap yönlendirmesi yapılmamalı.

Video’da ufak bir hata yapmışım ki sonradan fark ettim, affınıza sığınıyorum 🙂 Tekrar görüşmek üzere…

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

1 comments

Güzel özellik 😀 Ben twitter kullanmayı hiç düşünmedim. Açıkcası sosyalleşmekde bir yere kadar diye düşünüyorum 😀 Yazı için teşekkürler..

Bir cevap yazın

*