Cligs:Link Kısaltma ve İstatistik Servisi

Birçok link kısaltma servisini biliyoruz. Tinyurl bunlardan sanırım en yaygın olarak kullanılanıdır. Ancak birçok servis link kısaltma işlevinin haricinde linklere ait istatistik tutmuyor. Kaç defa tıklandı, ne zaman tıklandı vs. gibi bilgileri bize sunamıyor. Cligs hem linkleri kısaltıyor hem de daha sonra linkleri takip edip istatistiklerini çıkarmamıza yardımcı oluyor.

Continue reading

İşyerinde Messenger Kullanma Rehberi

Birçok çalışan için işyerinde Messenger kullanmak çileden başka birşey olmuyor. Patron, müdür ya da şef korkusu oluyor sürekli. Çünkü patronlar genelde Messenger ile konuşan çalışanlarını boş işle uğraşıyor diye nitelendirmektedirler. Fakat kendileri nedense bu boş işi çalışanından daha fazla yapıyor 🙂 Neyse konumuz bu değil. İşyerinde üst korkusu yaşayanlar için ufak rehber tarzı bir yazı hazırlayarak Messenger ile korkusuzca konuşma yollarını göstermeye çalıştım. Şunu bilin ki işyerinde ben de babamdan aynı korkuyu hissediyorum 🙂 Bu da aklıma patronların hepsi aynıdır imajını getiriyor.

Continue reading

Sınıfı Geçtim

Eylül ayı başında bütünleme sınavları ile başımın dertte olduğunu birçok yerden duyurmuştum. Lisedeki gibi çalışmayı son anlara kadar bırakma hurum hiç geçmedi. Sınava 15-20 gün kala çalışmaya başlayıp sınavda çok güzel düşük puan alırım. Bütünlemeler zaten benim için varlar. Geçen sene de bütünlemede geçtiğim sınıfı yine bütünlemede geçtim. Sevincim daha önce görülmüş türden değil.

Continue reading

WordPress Resim Hizalama Sorunu ve Çözümü

WordPress kullananların belki ilk sürümlerden bu yana en çok rastladıkları uyumsuzluk yazılara eklenen resimlerde meydana geliyor. Bu yazıdaki gibi yazının herhangibir yanına (sol-sağ) hizalanmış bir resim kullanılmak isteniyor. Ancak WordPress yazı editöründe resim eklerken hizalama seçeneği seçilinlce sol veya sağda problem çıkabiliyor. Yani resim yazıdan yukarıda kalıyor, altta kalıyor ve istendiği gibi olmuyor. Daha önceki WordPress sürümünde bu konu ile ilgili herhangibir sorunum yoktu. Yalnız son güncellemeden sonra bende de aynı sorun meydana geldi. Çözümü ise çok basit.

Continue reading

Say Tweet:Twitter Güncellemelerini Resim Üzerinde Gösterme

Twitter kullanımı hem ülkemiz insanları tarafından hem de diğer insanlar tarafından son günlerin en popüler internet servislerin birisi haline geldi. Bu da Twitter için eğlenceli ve faydalı birçok servisin açılmasını sağladı. Say Tweet bilgisayarımızdan ya da internetten yükleyeceğimiz bir resim üzerinde  Twitter güncellemelerimizi yazdıran eğlenceli ve görsel olarak hoş bir servis.

Continue reading

Şu Sıralar

Akşam bilgisayarın başında otururken ani bir fren sesi ve arkasından çarpma sesi geldi. Kendimi hemen balkona attım. Pek severim böyle alengirli işleri. Kavga, kaza, polis amcaların yaptıkları ehliyet ve kask kontrollerini; adrenalin patlaması ile desteklenmiş müthiç bir heyecan içinde izlerim. Balkondan ilk başta seçemedim ne olduğunu fakat sonradan anlaşıldı ki müthiş bir dişican son sürat giderken yaptğı manevranın altında kalmış. O değil, asıl dikkat çeken şey ise etrafta ne kadar kişican, babacan yardımsever varsa oraya koşturup gelmesiydi. Birkaç piyasa arabası yolunu değiştirip yardım için durdular 🙂

Continue reading

2.6.2 Güncelleme Notları

Uzun zamandır WordPress’in eski sürümünü kullanıyordum. Kullanıyordum, çünkü yeni sürüme geçtiğimde veritabanım başta olmak üzere birçok alandan hata alacaktım. Bunun yanında uyumsuz eklentiler vs. beni korkutuyordu. Bu korkunun yerine zaman bulamama bahanesi de eklenince bir türlü ilgilenememiştim. Son günlerde yaşadığım sunucu problemleri nedeniyle de taşınmak zordunda kaldım. Taşınma işleminde herşey güzel geçti veritabanı dışında. Nasıl yaptıysam ilk başta ayarladığım ve hep karşıma çıkan İsveçce dil kodlaması hatası aldım. Sonrasında Hakan‘ın yardımıyla bu olayı aştık.

Continue reading

Firariyim

Uzun zamandır firari bir grafik çiziyorum. Bunun sebebinde ise kesinlikle bütünleme sınavlarım vardı. Haftasonu onu hallettim ama sınav için ertelediğim birçok işten dolayı vakit ayırıp da birkaç satır birşeyler yazamadım buraya. Az önce gördüm ki çok ayıp etmişim. Küsmüş blog bana. Ama kendimizi affettirmeyi biliriz.

Continue reading

2008 Ramazan

Özellikle şu vakitlerde (15:00) civarında acıktığımı açlığı bırak susadığımı maksimum noktasında hissediyorum. Sağolsun bütün televizyon kanalları bulunduğum zaman diliminde süperane yemekler yapıyorlar, nisbet olsun diye de yakın çekim yaparak canıma okuyorlar. Televizyon kanalları yetmezmiş gibi MSN’de avatar yerine yemek resmi koyanlar, Gtalk üzerinden konuşurken akşama yapacağı yemekleri sayan dişicanlar da mevcut. Hepsi komplodur, teoridir.

Continue reading