Google Reader’da Sürükle Bırak Özelliği

Google’ın çevrimiçi RSS okuyucusu Google Reader gün geçtikçe daha iyiye doğru gidiyor. Yeni eklenen özellikler ile daha da güçlendiriliyor. Bir süre önce en büyük eksiği olan arama fonksiyonu sisteme dahil edilmiş, kullanıcılar da bu özellik sayesinde daha önceki kayıtlara zahmetsizce ulaşabiliyordu. Bu sefer de sürükle bırak özelliği sisteme dahil edilmiş.

Continue reading

Hayat Tersine Giderse

Tam kendime gaz verip yazı yazmaya karar vermişken sitenin yayından gitmesi o yetmezmiş gibi sunucunun çökmesi arkasından tekrar gelmesi derken soğudum birazcık bu web işlerinden. Üstelik son yazdığım istatistik yazısı da gitmiş. Sitenin gelmesi ile birlikte internetin gitmesi ve artık Telekom’a söyleyecek laf bulamamam beni bir sinir küpü haline getirdi. Tüm bunların üstüne başka olumsuzluklar da eklenince çekilmez bir hal aldı serüvenim. inanın şu satırları yazarken bile bir sıkıntı bastı içimi ki sormayın.

Continue reading

Hayatımın Akışından Bir Seyir

Son günlerde bazı sağlık sorunlarından ötürü siteye yazı giremedim. Maşallah turp gibiyim şu an bir sorun yok. Hayatım ise pek bir yoğun seyrediyor. Özellikle özel yaşamımdaki gelişmeler dalgalı kurları aratmayacak bir mertebeye sahip. iniş, çıkışlar ve arkasından hep çıkışlar filan derken pek bir mutluyum son günlerde. Buna bilgisayar için aldığım çalışma koltuğunun verdiği rahat ve pişik olma tehlikesinin atlatılması da eklenince daha bir mutlu oluyor insan. Bir süre projelere ve bilgisayar başında geçirdiğim/geçireceğim zamana kısıtlama getirmek zorundayım.

Continue reading

Facebook Analizi

Bir milyonun üzerinde Türk kullanıcı ve dünya çapından milyonlarca kayıtlı kullanıcı derken müthiş bir rekora doğru hızlı adımlarla ilerledi Facebook. Üç gün içinde 500.000’in üzerinde üye aldı ve git gide yayıldı. O sırada Microsoft’un bir kısmını satın alması ile bu popülerlik daha da tavan yaparak internet ile ilgilenen ya da ilgilenmeyen birçok insanın kulağına ismini kazıdı. Peki son günlerde Facebook ne alemde? Nereye doğru gidiyor?

Continue reading

Yeniden Soğuklar

Soğuk bir hafta sonundan sonra yine iş başı yapmaktayım. Cumartesi günü yağmur ve bir o kadar da poyrazlı olan hava şartları Pazar günü kendini aşarak “buz gibi” moduna geçti. Deyim yerindeyse bir taraflarımız dondu o derece yani. Cumartesi günü tercihimi yazlıklardan yana yapmama rağmen dün kış moduna ben de geçerek, uzun kollu cicilerimi giymeye başladım. O değil de ismi lazım olmayan mapazadaki dişican pek güzeldi 😀 Allah sahibine bağışlasın.

Continue reading

Mini Blog

Geride bıraktrığımız hafta başından beri Twitter ile bir hayli ilgileniyorum. Hem olayların anlık bloglanması hem, hem hatırlatıcı gibi kullanmam hem de bunlara ilave olarak not defteri tarzında onu görmem Twitter ile içli dışlı olmamı sağladı. Oldukça hoşuma giden servisi siteme monte etmek için birkaç gündür düşünüyordum. Nereye koyacağımı, nasıl yapacağımı biraz düşündükten sonra karar verdim ve alt kısımdaki sayfa navigasyonunun hemen altına yani yazıların hemen altına onu yerleştirdim.

Continue reading

Twitter Kullanmak için 10 Nedenim

Genelde yeni bir servis çıkınca hemen denemek için üye olan ve edindiğim gözlemleri burada sizlerle paylaşan ben kendime bir kaç gün en fenasından kızmaktayım. Sebebiyse Twitter‘a birkaç gün önce üye olup onunla sadece birkaç gündür flört ediyor olmamdan kaynaklanıyor. Halbuki o kadar zamandır pek çok şeyi kaçırmışım. Fakat zararın neresinden dönsek kardır deyip anında bloglama işlemine başladım. Kullandığım zaman zarfında edindiğim tecrübeye dayanarak kendime göre Twitter‘ı kullanmak için 10 tane nedenimi sizlerle paylaşacağım.

Continue reading

Hadi Ama Demirören!

Bir Beşiktaşlı olarak ilk defa takımımdan utanç duydum. Başkanından, futbolcusuna, teknik ekibine kadar herkesten. Şampiyonlar Ligi içinde bir rekora imza attık, en fazla fark yiyen takım olarak. Bütün Beşiktaş camiasına bununla ilgili ödül verilecek. Ertuğrul Sağlam; kadro kurarken her zamanki gibi acemilik içindeydi. Oynaması gereken oyuncuyu yedekte başlattığı için kendisiyle gurur duyuyor olmalı. Zaten takımın başına geldiğinde bu durumun ortaya çıkacağı belliydi. Kendi kendine yazık eden insanlardan biriydi. Kişilik olarak severim ama kaldıramayacağın yükün altına girmemeliydin. Şimdi yük oldu sana enkaz hadi bakalım gel de kaldır kaldırabiliyorsan.  Futbolcular da en kötüsünden daha kötüydüler. Sanırım bizim halı saha takımımız daha iyi sonuçla dönecekti. 7. gol ise çok hoşuma gitti, kimse öyle gol atamaz. Tamam bu kadar ateş püskürüyorum ama ateşimin alevi DEMiRÖREN’e.

Continue reading