Kazaya Duyarlı Türk Vatandaşı

Kaza yapılan her yerde olay inceleme ekibi olarak bir halk topluluğu hazır bulunur. Polis gelinceye kadar derin sorgulamalarını sürdürürler. Bir de ilkyardım uzmanı olanlar vardır. Hayatlarında kaç defa ilkyardım yaptıkları bilinmez ve gerçekten de ilk defa yardım yapacaklardır. Olayı abartıp ben doktorum diyenleri de çıkar içlerinden. Halbuki alakası yoktur 🙂 Kaza olduğu zaman olay yerinde neden toplanılır bilemiyorum fakat bildiğim tek bir şey var; öyle bir topluluk görünce gaza gelip ben de gidiyorum. Yine kaza esnasında bir babacan gelir araçlara bakar. Eğer araçların ön tarafları yoksa “bişi yok canım” diyerek tatmin etmeye çalışır. Hmm acaba birşey olsa nasıl olurdu sorusu aklımıza gelir hemencik. Bazen de fiyat tahmininde bulunanlar çıkar ortamda. “Hmm çamurluk gitmiş, ön tampon inmiş sanayide 300 YTL’ye yaptırırsınız bunu” derler genelde.

Continue reading

Muhasebeymiş, Dersmiş, Hayatmış, Pehh

Dün tüm günümü muhasebe çalışmaya vererek kendi çapımda bir rekoru egale etmişim. Hani lisedeki gibi olsa yine güzelim kopya kağıtlarını hazırlayacağız ancak olmuyor. Gözetmen olarak babaannem yaşında teyzeler geliyor, ters düşmemek lazım onlarla. Bir de altı üstü muhasebe canım ne olacak? Bir bilanço, azıcık gelir tablosu üstüne de mizan ohh miss. Bir de demişler ki “muhasebe, finansın dilidir”. Yok canım daha neler? Finansın bir dili varsa o da yasal ve resmi tefeci olan bankalardır. Finansın altından girip üstünden çıkıyorlar. Bir de insan muhasebesi vardır ki ona hiç girmemek lazım. insan kendi kendini muhasebe etmelidir.

Continue reading

Yemek Üzerine Bloglar ve Anket Sonucu

Artık kimle sohbet etsem, kimle tanışsam “aaa sen çok yiyen günlükçüydün değil mi” diye soruyorlar.  Yok canım ne haddimize desek de insanlarda öyle bir imaj hayallendirmişiz. Hatta öyle biri duruma gelmiş ki çoğu kişi beni şişman, tombik, yanakları sıkılası bir insan sanıyor. Hayır efem, yanaklarım sıkılası değil, çok zayıfım kemiklerim sayılıyor 🙂 Hatta çoğu gerçekte görünce “höö” diye bakakalıyorlar. Acaba yemeyi bu kadar sevenm tek benmiyim dedim bir süre önce kendi kendime ve bir anket yayınlamıştım. Ankete cevaplarını esirgemeyenlere teşekkür ediyorum. Sorusu “Yemeğin nesini seversiniz?” olan ankete 858 kişi cevap vermiş. Bunlardan %70’i yani sayı olarak meali 597 olan topluluk “yemesini severim” demiş. “Yapmasını” diyen %19’luk kısım yani 159 vatandaş, “birisi yaparken izlemeyi” diyen de %12’lik yani 102 tembel kişilik bulunmakta 🙂 Yemeğin yemesini sevenler arasında ben de bulunurken yapmasını diyenleri tebrik ediyorum. Dalga geçercesine birileri yemek hazırlarken bakınmayı tercih edenleri de kınıyorum. insan hiç olmazsa soğanları doğrar 🙂 işin şakası bir yana konuda yeri gelmişken yemek üzerine kurulmuş bazı bloglardan da bahsetmek istiyorum.  Yazının devamında bir listesi bulunmaktadır. Şimdiden okuyup uyguladığınız yemekler için afiyet olsun 😀

Continue reading

Zahmetsiz Form Oluşturma Servisi

Formlar da web 2.0’nin değişim sürecinde büyük rol oynamış gizli kahramanlardandır aslında. internette her yerde karşımıza çıkıyor onlar. iletişim sayfalarında, yorum sayfalarında, ziyaretçi defterlerinde, forumlarda ve daha aklınıza gelebilcek binlerce yerde mevcuttur onlar. Görevleri ise ziyaretçiden aldığı bilgiyi gerek site yöneticisine gerekse sitedeki diğer insanlara duyurmak, iletmektir. Eğer web işi ile uğraşıyorsanız bir de bu formları hazırlamakla meşgul olmak durumu söz konusudur. Bazen duvara tırmandırırlar, bazen hemen oluverirler 🙂 Bu yazıda tanıtacağım servis aslında form oluşturmanın hiç de zor olmadığını bizlere gösteriyor. Hatta göstermiyor direkt formu paket yapıyor 😀

Continue reading

Twiigs ile Anketlerinizi Kolayca Yayınlayın

internet bizlere son günlerde sıcak yüzünü daha iyi göstermeye başladı ve gerçekten ısınmaya başladık. Ancak bu sıcaklık yetmez daha da arttırıp terletmesi lazım bizleri 🙂 Özellikle web 2.0 kavramının yayılmasıyla oldukça güzel servisler açıldı bizlerin yararına ve açılmaya devam ediyor da. Bunlardan birisi de; her ne kadar yeni olmasa da tanıtma fırsatını anca bulabildiğim “twiigs“. Twiigs, bizlere anket hizmetini sunuyor. Bizler bloglarımız üzerinden istediğimiz anketi yayınlayıp sonuçlarını görebiliyoruz. Ancak blogu ya da herhangibir sitesi olmayıp da anket yapmak isteyenler ne yapacak? Tabi ki internetin gelişmesiyle sağlanan bu güzel servisi kullanacak.  Sistemin çalışma mantığı oldukça basit; siteye ücretsiz bir şekilde üye oluyorsunuz. Sonra  da anketinizi yayınlıyorsunuz ve diğer insanlarla paylaşabiliyorsunuz.

Continue reading

WordPress Eklentileri için Paket Servis

WordPress ismini duyan herkes, kullanan bütün camia mutlaka “eklenti” kelimesini de bolca duymuş, görmüş hatta nedir diye bakmıştır. Anketlerimiz için, sayaçlar için, fotoğraf galerileri için, yorumların janjanlı çıkması için ve buna benzer daha yüzlerce sebep için WordPress eklentilerini kullanıyoruz. Onlar da WordPress gibi bir parçamız olmuştur. Fakat bazen birden fazla eklenti kurmamız gerekiyor ve oturup siteden siteye geçip eklentileri indiriyoruz. Bundan bıkmış olan birileri eklentilerin tek sayfadan indirilmesini sağlayacak bir servis kurmuş. Hem de öyle böyle değil; siz eklentileri seçiyorsunuz sonra o size hepsini “zip” yapıp “buyur abi paket hazır” diyor. Sonra size onu afiyetle kurmak kalıyor.

Continue reading

Burun ile Nargile içilir mi?

Sorunun cevabını sanırım videodan aldınız, yani içilirmiş 🙂 Bu çekimdeki kişi ve mekan tamamen gerçek dünyadan alınmıştır. Seslendirme ve çekim Yiğit tarafından yapılmış, gülme efektlerini de kendisi vermesine rağmen çorbada ben ve benim gibilerin de tuzu bulunmuştur. Ayrıca burun ile nargile içmenin câiz olup olmadığı Zekeriya Beyaz Hoca’ya danışılacaktır.
Continue reading

Böyle Reklam mı Olur Kardeşim?

Bizim ajanslar da acaip reklam yapmaya çok meraklılar. Dün Türkcell’in indirim ile ilgili reklamını gördüm Kurtlar Vadisi arasında. Bizim uyuzmatik kişican Mexico’ya gider ve pasaport işlemleri sırasında aranan bir kişi oldupu ortaya çıkar. Daha sonra askerler gelip tutuklarlar. Daha doğrusu ilk önce “son bir isteğin var mı” diye sorarlar. Uyuzmatik de “annemle görüşecem” der. Annesi ile konuşur ve kendisini yakaladıklarını, bırakmadıklarını söyler. Annesi komutan ile görüşmek üzere telefona ister, bayağı uzun bir zaman diliminde konuşur, herkesin uykusu gelip uyur. Sonra uyuzmatik kaçar ve kurtulur. “Iyk” yani, nereden nereye bağlamış reklamı. Hadi tamam komik gelebilir ama çok acaip olmuş yahu. Onu bizim Türk polisine yapsana sıkıysa. He zaten olay neden Mexico’da geçiyor ben onu anlayabilmiş değilim. Gerçekten enteresan, hem de çok enteresan.

Continue reading