Fizy Kullanın Moruklar!

“Moruk” ağzıma nereden dolandı bilmiyorum ama en kısa zamanda geçse iyi olacak yoksa size moruk demem bilirsiniz. Neyse, son günlerde çevrimiçi müzik ile ilgili gelişmeler olduğunu teknoloji saylarında hep birlikte okuduk. Youtube, bir zaman sonra bir müzik hizmeti ile de karşımıza çıkmaya hazırlanırken Spotify kullanımı aldı başını gitti… Hepsi güzel hoş tabi ki de neden Fizy kullanmıyoruz? Hatta kullanmamakla kalmayıp bütün eleştirileri üzerine atıyoruz.

fizy-logo

Fizy, babasının hayrına elbette yapacak değil bu işi, onların da giderleri ve kazanmaları gereken paraları var. Nihayetinde bu işi zevk olsun diye yapmıyorlar. Böyle olunca Türkcell ile olan evliliği yetmeyip reklam aldı ki gayet mantıklı. Tamamen ücretli yapmak yerine ücretli ve ücretsiz iki seçenek sundu. Ücretsizde şarkıları dinliyorsun ancak reklamlara da katlanıyorsun. Ücretlide ise aylık 5,5 TL’ye  reklam yok, istediğin gibi sınırsız kullan, kısıtlama yok, listelere çevrimdışı ulaşım var.

Hepsini geçtim mobil uygulaması da çok güzel! Tüm bunlara rağmen neden kullanmıyorsunuz şu güzelim servisi anlamıyorum. Kullanın moruklar, gayet güzel işte.. İki gün sonra kapanır mumla ararız da iş işten geçer! Spotify değil Fizy kullanın, öpüyorum.

Charles Bukowski kaptan yemeğe çıktı ve tayfa gemiyi ele geçirdi

Notlar kendim içindir kimse üstüne alınmazsa sevinirim.

Çoğu insan ölüme hazır değildir,
ne kendi ölümlerine ne de başkalarının. Şoka girerler, ödleri patlar, beklenmedik bir sürprizdir ölüm onlar
için. Olmamalı oysa. Ben ölümü sol cebimde taşırım. Bazen cebimden çıkarıp onunla konuşurum: “Selam
yavrum, nasılsın? Ne zaman geleceksin beni almaya? Hazırım.”

 

Dördüncü kattan yürüyen merdivene bindim. Kim icat etti yürüyen merdiveni?
Delilik diye buna derim. Yürüyen merdivenlerde ve asansörlerde çıkıp inen insanlar, araba süren insanlar,garaj kapılarını uzaktan kumanda ile açan insanlar. Sonra yağlan eritmek için jimnastik salonlarına gidilir. 4.000 yıl sonra bacaklarımız olmayacak, ördeklere benzeyeceğiz. Bütün türler kendilerini yok ederler.
Dinozorların sonu da böyle oldu. Canlı namına ne varsa yediler, sonra birbirlerini yemeye başladılar ve sonunda tek dinozor kaldı ve o o.. çocuğu da açlıktan öldü.

 

Toplumdaki geri zekalıların geri zekalı olduklarını idrak edemeyip onları koruyacak birileri daima vardır.
Bunu idrak edememelerinin nedeni kendilerinin de geri zekalı olmalarıdır. Geri zekalılar cennetinde yaşıyoruz; bu şekilde yaşayıp birbirlerine bu şekilde davranmalarının nedeni bu. Onların bileceği iş, beni ilgilendirmez. Ama ne var ki onlarla yaşamak zorundayım.

 

Olmak istediğim tek yerin bu oda olduğu geceler var. Yine de yukarı çıkınca boş hissedebiliyorum kendimi.
İçip sarhoş olsam ekranda sözcükleri dans ettireceğimi biliyorum ama yarın öğleden sonra havaalanına
gidip Linda’nın kız kardeşini karşılamam gerek. Bizi ziyarete geliyor. Adını Robin’den Jharra’ya değiştirdi.
Kadınlar yaşlanınca adlarını değiştiriyorlar. Değiştiren çok, demek istiyorum. Erkeklerin ad değiştirdiğini bir
düşünün? Birini arıyorum ve aramızda şöyle bir konuşma geçiyor mesela:
“Hey Mike, Menekşe ben.”
“Kim?”
“Menekşe. Eskiden Charles’dım ama artık Menekşe’yim. Bundan böyle Charles diye seslenenlere cevap
vermeyeceğim.”
“Siktir git, Menekşe.”
Mike telefonu yüzüme kapar.

 

Gidecek yer yoktu. Vardı aslında; odana gidip kapını örtebilirdin, ama o zaman da karın
bunalıma giriyordu. Ya da daha çok bunalıma giriyordu. Amerika; Bunalımda Zevceler ülkesi. Ve bütün
suç erkeklerdeydi. Elbette. Başka kim kaldı? Kuşları, köpekleri, kedileri, solucanları, fareleri, örümcekleri,
balıkları filan suçlayacak halimiz yok. Erkekler. Erkeklerin bunalmak gibi bir lüksleri yoktu. Gemi alabora
olurdu.

 

Lanet Duş Muslukları

Zaten son günlerde anlaşamadığım bir dünyanın içinde bok gibi yaşamak hoşuma gitmezken yıllardır süregelen ve bu sabah farkına vardığım bir çile ile daha karşı karşıyayız. Tam soyunmuşsun, göbeğini kaşıya kaşıya duşa giriyorsun, suyun sıcaklığını da ayarlamışsın herşey tamam yani. Neyse şampuanı basıyorsun ama su da bir taraftan süzülmeye devam ediyor, sıcaklık müthiş, insanı kendinden alıyor. Tam keyfin doruğuna ulaşacaksın ki lanet musluktan gelen suyun dengesi alt üst oluyor. Yazın sıcağa kışın soğuğa doğru bir meyil var. Bunun sebebini veya çözümünü bulan bir cengaver varsa alnından öpeceğim, lütfen söylesin.

Android Facebook Otomatik Video Oynatımı Kapatma

Facebook geçtiğimiz günlerde yayına alabileceği o kadar güzel özellikler varken saçma ve bir o kadar da gereksiz otomatik video oynatma özelliğini devreye aldı. Bu özellik sayesinde de data kullanımları arttı. Özellikle mobil data paketi kullananlar zarar gördü bu durumdan. Yeni uygulama guncellemesi ile bu sıkıntıya son veriyoruz. Android için uygulama ayarlarına girip “video otomatik oynatım” bölümünü seçiyoruz. Eger data paketini kullanmamak istersek sadece wi-fi seçeneği, tamamen kapatmak istersek de kapalı seçeneğini işaretliyoruz.

image

Birden Fazla Instagram Hesabını Yönetmek

Instagram’ın işletmeler için iyi bir reklam kanalı olabileceğinden dünkü yazımda bahsetmiştim. Herşey iyi güzel ancak kocaman bir sorunumuz var, Instagram uygulamasında tek bir hesap kontrol edilebiliyor. İşletmeler için ayrı kişisel kullanım için ayrı Instagram hesabı kullanacağımızı var sayarsak ki doğru kullanım şekli budur biraz yorucu bir süreç bekleyebilir bizleri. Kişisel hesaptan işletme hesabına girip çıkmak zorunda kalabiliriz. Bununla ilgili Instagram’a birkaç kez geri dönüş yapmış olsam da henüz bir bilgi alamadım. Belki ilerleyen güncellemelerde birkaç hesabın kontrolünü sağlayabileceğimiz bir uygulamayı karşımıza getirirler.

Böyle bir güncelleme çıkar mı çıkmaz bilemeyiz ama beklemek zorunda da değiliz aslında. Android cihazlar için birden fazla instagram hesabını yönetmek mümkün. Tabi ki bunun için ilave bir uygulamaya ihtiyacımız var. Yani iki tane instagram uygulaması kuracağız. Birincisi kendi resmi uygulaması. İkinci uygulama ise Instwogram.

Kurulum:

  1. Buradan dosyayı indiriyoruz.
  2. Gereken izinleri verip uygulamayı kuruyoruz
  3. Eklemek istediğimiz instagram hesabını ilave ediyoruz.

Arayüz olarak Instagram uygulamasından hiçbir farkı yok. Fotoğraf ayarlarının ve efektlerinin bulunduğu ekrandan profil ekranına kadar herşey birebir aynı. Sadece bildirim simgesi farklı ki o da hangi hesaptan bildirim geldiğini ayırt etmek için iyi düşünülmüş.

Bol bol paylaşacağınız resimleri bekliyorum 😉

işletmeler İçin Bir Reklam Mecrası: instagram

Popüler bir resim işleme ve paylaşma uygulaması olan instagram kısa sürede büyük kitlelere ulaşmış ve şu anda hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısının ilgisini çeken bir mecra haline geldi. Özellikle Facebook tarafından satın alınması ile Facebook üzerindeki paylaşımları daha da kolaylaştı ve daha büyük kitlelere ulaşmayı başardı.

Hal böyle iken reklam amaçlı kullanımın da dikkatini çekmeyi başardı. İlk olarak ünlü kişiler tarafından kullanılmaya başlandı. Hem takipçilerinin hoşuna gitti bu durum hem de mesajını vermek isteyen ünlünün. Şu anda aynı Twitter gibi hemen her ünlü kişinin bir de instagram profili mevcut. Sonrasında da yavaş yavaş markalar kullanmaya başladı instagram’ı. Henüz her markayı göremesek de otomotiv, giyim, elektronik gibi ürün gamlarını üreten firmalar yavaş yavaş yerini almaya başladı.

Güzel bir örnek vermek gerekirse Volkswagen Türkiye profili, müşterilerinin çektiği fotoğrafları instagram hesabında yayınlayıp teşekkür ediyor. Bu davranışı ile müşterilerinin aslında markaya bağımlılığı ve kullandıkları aracı ne kadar çok sevdiğini ortaya koyarken araç almayı düşünen insanları bu memnuniyet verici durum karşısında kendine doğru çekmeyi başarıyor.

wpid-screenshot_2014-08-06-13-26-21.png

Böyle güzel, ücretsiz ve başarılı bir reklam kanalını peki biz kendi işletmemiz için uyarlasak kötü mü olur? Elbette hayır bilakis çok güze olur.

Neden instagram?

  1. İlerleyen zamanlarda ne olur bilemeyiz ancak şu anda ücretsiz.
  2. Etiketleme sistemi oldukça başarılı. Birden fazla etiket ile arama sonuçlarında doğru insanın karşısına çıkma olasılığı daha fazla.
  3. Kullanımı ve yönetimi oldukça kolay.
  4. Görsel reklam her zaman iyidir.

Doğru Kullanım

  1. Verilen hizmet ya da satılan ürünler ile alakalı resimler paylaşılmalı.
  2. Efektler aykırı olmamalı ki takipçinin hoşuna gitsin.
  3. Etiketler doğru şekilde seçilmeli. Daha doğrusu arama sonuçlarında hangi yerde göstermek istediğimizi iyi bilmemiz gerekiyor.
  4. Açıklamalar doğru olmalı.
  5. Eğer diğer sosyal hesaplarımız da mevcutsa resimleri oralarda da paylaşmalı (Facebook, Twitter…).
  6. İyi yorumlar olacağı gibi kötü yorumlar da olacaktır, bu durum karşısında soğukkanlı olmakta fayda olacaktır

 

Samsung Galaxy Note 3 İçin Yeni Güncelleme (N9000QXXUENG4)

Samsung Note 3 cihazlar için daha doğrusu Türkiye’deki cihazlar için yeni bir güncellemeyi yayınlamaya başladı. Yeni güncelleme ile beraber gelen yenilikler.

  • kamera uygulamasında sanal panaroma gezintisi sağlayan “sanal tur” modu
  • Çocuklar için uygulamaların yer aldığı ve cihazın diğer kısımlarına çocukların erişimini engelleyerek veya şifreleyerek bir oyuncak haline getiren Çocuk Modu,
  • Müzik servisi Deezer’ı 20 günlük premium hesap ile cihaz içine gömen Deezer uygulaması
  • Güncellenen Knox uygulaması,
  • Dergi, çizgi roman gibi içeriklerle okuma keyfi sunan SMag.
  • Performans olarak biraz daha yağlaşmış geçişler.