Yılın son günü yazmak isterdim aslında bu yazıyı ancak vakit yetersizliğinden dolayı unutulacağı için şimdiden yazmak daha iyi olacak. Hem sakin kafa ile yazılan yazılar daha delikanlı yazılar oluyor. Her yıl yaptığım gibi bu yılın da değerlendirmesini alıp önümüzdeki yılda neler yapmaya çalışacağımı size aktarmak isterim. Bunlara geçmeden önce de geçen yıl yazdığım 2009 hedeflerime bir göz atmanızı tavsiye ederim.

2009 yılı önceki yılları baz alırsak daha verimli geçti genel olarak. Geçen yıl koyduğum hedeflerden en önemlisi olan yeni temaya geçişi bu ay içinde tamamladık. Bu benim açımdan en önemli olanıydı. Çünkü uzun bir süredir aynı tasarım elbette insanı sıkıyor. Bir de eski temaya göre daha derli toplu, daha kullanışlı ve daha özellikli (bknz. sosyal akış sayfası) bir temaya ihtiyacım vardı. Bu da zaten oldu.

Hergün düzenli yazı girmek de hedeflerimdendi bu yıl için. İlk yarıda bunu sağlayamasam da ikinci yarı da büyük ölçüde sağladım. Özellikle yılın son çeyreği çok verimli geçti. Üstelik içerik olarak da eskiye nazaran daha farklı konuları ele almaya başladım. İçerik konusunda bir artım da yazı ekibine Bilal Çınarlı’yı katıp onunla birlikte içerikleri paylaşmak oldu. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

Maalesef kendimi Facebook, Friendfeed, Twitter gibi sosyal ağlardan Messenger gibi ortamlardan dışlayamadım. Gerçi messenger kullanımını öncesine göre oldukça fazla oranda azalttım. Facebook ve diğer ağların kullanımı da artış gösterdi. Ancak Facebook kullanımımdan çok da rahatsız olmadığımı vurgulamak isterim. Çünkü blogumun da bu sosyal mecradan nasiplenmesi açısından önemli adımlar attım. Mesela bir grup kurdum ki güncel haberleri burada bulmak mümkün. Ayrıca gelen soruları da yanıtlayıp insanlara yardımcı olmaya çalıştım.

Hedeflerim arasında Ney ile ilgili bir blog kurmak da vardı. Konusu bu olmasa da içinde bulunduğum sektörle ilgili ve tüketici avantajlarını ön plana çıkaran elektrikli ev aletleri blogu BeyazBlog projesini hayata geçirdim. Uzun zamandır oraya da yazamıyorum ama herşey düzelecek.

Üzülerek söylemeliyim ki FriendFeed, Facebook bloglara çok büyük darbe vurdu. Önceden kaliteli içerikler ortaya çıkarken günümüzde durum çok değişti. Ayrıca ziyaretçilerin yorum bırakma alışkanlığında büyük sıkıntı var. Blog yerine diğer mecralarda yorumlar yapıyorlar ki bloglar açısından bu durum pek de iyi sayılmaz.

Gelelim 2010 hedeflerine;

İlk olarak içeriğimi “benim dünyam” kategorisi hariç hepsini internet teknolojileri, CSS, incelemeler, internetle ilgili derlemeler ve günlük açılan servislere, yazılımlara ve bunlara yakın konulara yoğunlaştıracağım. Kategorilerde bir düzenleme bugünlerde bile söz konusu.  Ayrıca daha sık yazı girme günde en az bir yazıyı paylaşma hedefine doğru gitmeye çalışacağız Bilal ile birlikte.

Kendi çizdiğim bir tema vardı h-yaman.com için. Bunu tema olarak ilk yarıda olmasa da ikinci yarıda dağıtacağım. Ayrıca bir önceki kullandığım temayı da paylaşıma açacağım zaten.

En önemli hedeflerden birisi; ziyaretçi sayısından çok gelen ziyaretçiden yorum almak olacak.

BeyazBlog için yeni yılda yeni bir tasarım, yeni ve daha sık yazıları da hedeflerim arasına koymamda sakınca yok. Hatta bazı hediyeler de vereceğim okurlara.

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Sizlerin eklemek istediği şeyler varsa bilmekten mutlu olurum.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

4 comments

hocam iyi yazmışsınız. hedef iyidir. gidecek yerin varsa rüzgar yardım edermiş insanlara.. bişeyi not etmek istiyorum; yorum azlığı demişsiniz, diğer sistemler bloglara sıktı demişsiniz, bu doğru. nasılki forumlara blog sıktı ise bloğada fesbukla twitter ve friend sıktı daha doğrusu öyle zannediliyor. aslında sıktığı yok. sadece bloglardaki gereksiz yükü aldı. ıvır zıvır için twitterde yaz gitsin..ama insan oraya yazayaza burya yazmaya çekinir oluyor. çünkü orada yazdığın yorumu sil diyebiliyorsun.. burda öyle bişey yok, orda direk yayınlanıyor burda öyle bişey yok.. bişey yazıyorsun hop engelleniyor reklam deniliyor. ama orda öyle demiyorlar..
yani hocam uzun lafın kısası, orası başkaa burası başka, forum başka twitter başka..
ayrıca; Bu günlükte yazılan her bir harfte alın terimiz olduğu için izinsiz kopyalanmasını şiddetle kınıyoruz ve bunu yapanların iki cihan saadetinden uzak olmasını, çişini yapamamasını ve manita bulamamasını niyaz ediyoruz. demişsiniz, bu bile insanı korkutuyor.. kim ne yapsınki sizin temayı..
halbuki kopyaları asıl işi yüceltirmiş.. çalacak olan illa çalar ama bu tarz gereksiz şeyler insanı uzaklaştırır.
yani eğer bu mesajı silmezde yayınlarsan benim görüşüm budur.

Hedefler çok havada kalmış. Kendine daha nesnel hedefler koyman lazım. Ölçülebilir olmalı hedeflerin.

Bir cevap yazın

*