AirDroid – Tarayıcı Üzerinden Android Telefonunuzu Yönetin

Android telefonlar yaygınlaştıkça yeni kullanışlı uygulamalar ve servisler de ortaya çıkıyor. Tarayıcı üzerinden telefona link gönderme, bilgisayardan dosya transferi ve daha bir çok uygulamayı kullandık bu süreçte. Ancak şimdi tanıtacağım AirDroid hiçbirine benzemiyor. Telefona kurulacak çok basit bir uygulama ile telefonumuzun tüm verilerini yönetebiliyor, telefonumuzu kullabiliyor olacağız.

Masaüstü Yazılımına İhtiyaç Yok – Tarayıcı Üzerinden Kontrol

AirDroid’i kullanmak için telefonun bir Wi-Fi ağına bağlı olması ve bilgisayarımızdan web.airdroid.com adresine gitmek yeterli olacak. Sayfada bir güvenlik numarası kutusu göreceğiz. Bu kutucuğa telefonumuzdaki AirDroid uygulamasını açtığımızda ekranda bizi karşılayacak olan güvenlik numarasını gireceğiz. Şifreyi yazacağımız bu ekranda iki tür bağlantı şekli var. Express, ev veya ofis gibi güvenli bir bilgisayardan bu bağlantıyı yapacaksak kullanılmalı. Eğer hava alanı, kafeterya gibi ortak bir ağdan bağlantı kurulacaksa Secure sekmesindeki bağlantı kullanılmalıdır.

Sisteme giriş yaptığımızda da bizi çok kullanışlı ve tüm detayları gösteren bir arayüz karşılıyor. Solda yer alan ikonlar yardımı ile telefonumuzda yer alan  rehber, mesajlar, müzikler, videolar, resimlere hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Hatta ekran görüntüsü alma, telefon hafızasını kontrol etme yetkilerine de sahibiz. Sağ kısımda ise telefon marka ve modeli, kapasitesi ve kullanım bilgilerinin yer aldığı bir araç bulunuyor. Alt kısımda ise şarj durumu ve bağlantı seviyelerini görebiliyoruz.

Telefonumuzdaki iletişim numaraları, mesaj, uygulama, resim, müzik, video sayılarını ve hafıza kullanımlarını sağdaki araç yardımı ile görebiliyoruz.

Mesaj Yazma/Okuma, Müzik, Video, Resim Yükleme ve İndirme, Telefon Hafızası Kontrolü

AirDroid yardımı ile bilgisayarımızdan yazacağımız bir mesajı, bağlantı adresini gönderebiliyoruz. Mesajlarımızı okuyabiliyor, gereksiz mesajları silebiliyoruz. Yani telefonumuzun mesajlar uygulamasının tüm yetkisine sahibiz burada.

Telefon rehberimizi de burada yönetmek mümkün hem de tüm detayları ile. Bunun yanında arama geçmişini görebiliyoruz.

Telefonumuzdaki resimleri ve videoları izlemek de mümkün.

AirDroid ile tefona içerik yüklemek de çok basit. Sadece “upload” butonuna basmak yeterli. Dosyalarımızı sürükle bırak yöntemi ile yükleyebiliyoruz. Tabi ki tam tersi olarak telefonumuzdaki bir içeriği de bilgisayarımıza indirmek mümkün.

Buradaki yükleme işlemi bittikten sonra telefonumuzu kontrol ettiğimizde ne kadar güzel bir sistem olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Telefonumuzun hafızasındaki dosyaları da görmek, düzenlemek mümkün.

AirDroid Aynı Zamanda Bir Uygulama Yönetici

Telefonumuzdaki yüklü uygulamaları kaldırma, yeni uygulama indirme işlemlerini yapabiliyoruz AirDroid yardımı ile.

Telefon uygulamasında da sistem kullanımı görüntüleme ve task killer özelliği de bulunuyor.

Faydaları

  • Eğer benim gibi blog yazıyorsanız ve Android ile içli dışlıysanız, hatta sık sık ekran görüntülerine yazılarınızda yer veriyorsanız inanılmaz vakit kazancı sağlar.
  • Herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan müzik, film gibi media dosyalarını çok kısa bir sürede telefona aktarabilir.
  • bazı mesajlar vardır ki bilgisayardan kopyala/yapıştır yardımı ile gönderilmesi gerekir, bunu başarabilir.
  • Akıllı bir telefon kullanıyorsak yedeklemesini de zaman zaman yapmamız gerekiyor. Yedekleme işlemi için başka hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymayız. Hatta telefonun kendi orjinal yazılımına bile.
  • ….

İndirme

Uygulamayı telefonumuza Google Play‘den indirebiliriz veya QR kodunu kullanabiliriz.

Çevrimiçi Servislerinizi Tek Yerden Yedekleyin

İnternet üzerinde her gün onlarca servisi, sosyal ağı kullanıyoruz. Hatta birçoğunu kullanmaktan öte hayatımızın içine sokuyoruz. Facebook, Friendfeed, Twitter, Flikcr, Gmail ve buna benzer birçok servis ile meşgul oluyoruz. Peki bu servislerdeki hesaplarımız güvenlik açısından hangi seviyelerde? Elbette servislerin güvenlikleri yüksek düzeyde ancak hesapların çalınmasının an meselesi olduğunu da biliyoruz. Bu tür durumlar için en iyi çözümlerden birisi de kullandığımız hesapların yedeğini almaktır.

Her servis için birden fazla yedekleme servisi bulunuyor. Ancak hepsine tek tek girip, hepsinden yedekleme yapmak hem vakit hem de zahmet açısından çok masraflıdır. Tüm bu servisleri bir yerden yedeklememize imkan sağlayan Backupify bu sorunumuza çare oluyor aslında.

Servis şu anda Flickr, Delicious, Twitter, Zoho, Google Docs,  Photobucket, WordPress, Basecamp, Facebook, Gmail, FriendFeed, Blogger ve Hotmail servislerinden yedek almamızı sağlıyor. Ayrıca yakında Youtube, Xmarks,Tumblr ve kendi RSS beslememizin yedeklerini almaya da hazır hale gelecek.

Servisin bir güzel yanı da haftalık veya günlük olarak yedekleri otomatik olarak almasını sağlayacak seçeneği sunmasıdır. Alınan yedekler de servise ücretsiz üyelik yaparken belirttiğimiz e-posta adresine gönderiliyor.

Windows 7 Sistem Yedekleme

Windows 7 işletim sisteminin kullanıcılara sunduğu birçok yeni özelliğin olduğunu biliyoruz. Bunlardan bir tanesi de sistemin yedeklenmesi. Şimdiye kadarki işletim sistemlerinde (Win ME’den bu yana) Sistem Geri Yükleme adında bir kurtarma alanı mevcuttu. Olası arıza durumlarında sistemi bir önceki zamana döndürmeye yarıyordu. Ancak bu durumda belgelerde, programlarda ve kullanıdğımız birçok içeriğmizi kaybetme tehlikemiz de vardı. Tam kapsamlı bir yedekleme işlemi için de değişik programlar kullanmak zorundaydık. Şimdi bu iş biraz daha değişik bir hal almış Windows 7’de.

Continue reading