WordPress Yönetim Paneline Mobil Cihazlarla Erişim

Mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte birçok platformun, internet sayfasının mobil sürümleri, uygulamaları geliştirildi. Her ne kadar gelişmeleri yakından takip etsek de kendi kullandığımız sistemleri bazen mobil cihazlara adapte etmekte ağır kalıyoruz veya kendi adıma söylemem gerekirse kalıyorum 🙂

Bloguma son zamanlarda yazı girme fırsatı bulamadığım için akşamları boş vakitlerimde internet bulduğum yerlerden bloguma birşey karalama fikrini ön plana çıkardı. Bunun elimdeki mobil cihaz ile mümkün olacağını düşünsem de mobil cihazımın tarayıcısı el verişli değil duruma. Çünkü çeşitli Ajax komutları çalışıyor veya ekran görünümü açısından çok sağlıklı değil. Bunun için WordPress’in mevcut yönetim paneline mobil makyajı yapan bir eklentiye ihtiyaç duydum.

WordPress Mobile Admin adındaki eklenti işimi tamamen görüyor. Yazı girme, kategori düzenleme, silme işlemleri, yorum işlemleri, kullanıcı hesaplarında ayarlamalar gibi normal arayüzünde yapabildiğimiz neredeyse tüm işlemleri yapma yetkisine haiz durumdayız.

Eklentinin yüklenmesi oldukça basit. Yönetim panelinde eklenti sekmesinden “yeni ekle” sayfasına gidiyoruz. Arama kısmına “WordPress Mobile Admin” yazıyoruz. İlk sıradaki eklentiye yükle emrini veriyoruz ve sunucuya otomatik olarak yükleniyor. Eğer izin problemi yaşıyorsanız eklentinin sayfasına gidip el ile kurulum yapabiliriz. Eklentiyi aktif hale getiriyoruz kurulum bittikten sonra.

İşin renkli bölümü burdan sonrası. Akismet kullananlar bilirler; bir API key kullanılıyor güvenlik için. Aynı onun gibi bu eklenti de bir Dev Key dediğimiz şifreye ihtiyaç duyuyor. Bunu edineceğimiz adres ise Wapple olacak. Zaten eklenti aktif hale gelince ayar sayfasına yönlendirmek üzere uyarı kutucukları karşılayacak bizi. Ayar sayfasında bahsettiğimiz sayfaya bağlantı verilmiş durumda.

Bağlantıyı açtıktan sonra üyelik işlemi karşılayacak bizi. İsim, e-posta gibi bilgileri gireceğimiz üyelik formunu gerçeğinden aykırı olmamak şartıyla dolduruyoruz. E-posta kesinlikle gerçek olmalı. Çünkü onay mesajı gönderiliyor sistem tarafından. Formu doldurduktan sonra e-postamızın spam klasörüne bir mesaj gelecektir. Mesajı spam olmaktan kurtarıp içindeki linkten onay veriyoruz. Onaydan sonra yönlendirildiğimiz sayfada şifrenin kullanılacağı site adresi diğer iletişim bilgilerini girdiğimiz bir form daha gelecektir. Burada zorunlu alanları doldurmak yeterlidir. Sanırım ben sadece site adresi, ülke ve kullandığım platformu seçtim. Bu formu da onayladıktan sonra birkaç dakika içinde e-posta adresimize şifre geliyor.

Gelen şifreyi eklentinin ayar sayfasındaki uygun kutucuğa giriyoruz. Onaylıyoruz ve hepsi bu kadar. Artık cep telefonu veya PDA cihazlardan WordPress panelimize erişim sağlayabilir, dilediğimiz yerden blogumuza yazı ekleyebiliriz.

Çok Kullanılan 10 Servisin Cep Telefonu Sürümlerinin Adresi

Bir aralar çok yükselişte olan cep telefonundan internete bağlanmak ücretlerden dolayı bir süre kendini nadasa almıştı. Sonrasında kablosuz ağ sistemi yeteneği olan cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte yeniden yükselişe geçti. En sonunda ülkemize yeni gelen 3G ile tam bir tırmanış yaşandı. Yapılan telefon kampanyaları, internetin yaygınlaştırılmasına çok büyük bir vesile oldu. Haliyle internet servislerinin kullanımı da büyük önem kazandı. Birçok internet servisi için mobil sürümler hazırlandı ve aktif olarak kullanılıyor. Şimdi bunlara göz atacağız.

Continue reading