İş Yerinde Hayat Kurtaran 10 Android Uygulaması

Günlük ofis hayatımızda dökümanlar, fiyat listeleri, analizler, ajandalar, depolama ve daha birçok konuda uygulama eli haşır neşir oluyoruz. Gelişen mobil teknoloji ile beraber bilgisayar gereksinimi yerini mobil akıllı cihazlara fazlasıyla bıraktı dersem aslında yanlış söylemem. E-posta yönetimi, randevu ve hatırlatmalar, kişi listesi ve daha aklımıza gelebilecek tüm uygulamaları mobil akıllı cihazımızdan kontrol etmek, işlerimizi cihazımızdan yönetmek mümkün. Bu gelişen hızı ben de yakından takip etmeye çalışıyorum. Daha pratik olmak için işimle ilgili birçok masaüstü uygulamayı mobil cihazımda da kullanıyorum. Bu kullanımın bana sağladıklarına gelince;

  • Mekan tanımaksızın kişilerime, e-postalarıma, müşteri notlarıma ulaşabiliyorum
  • Mekansızlığın sağladığı büyük bir zaman tasarrufu
  • Teknolojiyi daha yakından takip etme
  • Masaüstü ile senkronize çalışan uygulamar sayesinde her şekilde erişim
  • Cevap verebilme hızı ve kabiliyetinde üstünlük
  • Anlık durum analizi yapabilme

Listeyi zamanla daha da genişletebilirim, aklıma gelmeyen faydaları da olabilir ama ne olursa olsun harika birşey! Bu yazımda fayda sağladığım bu uygulamaların neler olduğuna kısaca göz atacağız. Uygulamarın hepsinin android için olduğunu tekrar hatırlatayım.

Google Keep

google-keep   Google Kep yardımı ile her türlü notumu toparlama imkanı buluyorum. Onay listeleri, hatırlatma notları, resimlerle desteklenen notlar, alarmlar ve daha fazlasını Google Keep sayesinde organize etmek mümkün. Küçük kağıtlara aldığım notları burada toplayarak hem bilgisayardan erişim sağlayabiliyorum hem notların arasında kaybolmuyorum hem de kağıt tasarrufu sağlıyorum.

Evernote

evernote

Google Keep hayatıma girmeden önce tüm notlarımı aslında Evernote uygulamasında yönetiyordum. Ancak Google Keep’in daha kullanışlı olması nedeniyle biraz pabucunu dama attım diyebiliyorum. Yine de birçok durumda hayat kurtaran bir yardımcı diyebilirim.

Google Calendar

calendar

Son zamanlarda ağırlıklı olarak Samsung’un sPlanlayıcı uygulamasını kullansam da hem masaüstü bilgisayarımda hem de mobil cihazımda görev takibi yapmak, aylık notlarıma bakmak ve varsa toplantılarımı organize etmek için Google Calendar’ı kullanıyorum. Google Calendar’ı zaten ilk çıktığı zamanlardan beri masaüstü ortamda kullandığımdan dolayı bir gönül bağı olduğunu söyleyebilirim. Kullanışı ise mükemmel denilebilir; takvimlere göre renklendirme, hatırlatma, notlar, widget desteği ve kullanım kolaylığı sayesinde hem mobil hem de masaüstü ortamda kolaylık sağlıyor.

Quick Office

quick office

Kitap, hesap tablosu, dökümanlar, sunumlar kısacası ofis dosyalarının tamamını kontrol ettiğim harika Android uygulaması olan Quick Office aynı zamanda Google Drive altyapısını da kullandığı için her yerden dosyalarıma erişim ve düzenleme olanağını sağlıyor.

Google Drive

google-drive-android1_616

Bulut teknolojisini bizlerle buluşturan Google Drive aslında Quick Office ve Google Keep’i de içinde barındıran bir kolaylık merkezi. Google Keep ve Quick Office uygulamalarının verilerini Google Drive alarak bizlere aslında kolaylığı sağlamış oluyor. Bunun dışında yanımızda herhangibir ek aygıt kullanmadan tüm yedekleme yaptığımız resim, video, belge vb. dosyalara erişmemizi sağlıyor. Ayrıca sadece masaüstü yedekleme değil mobil yedeklemeyi de sağladığı için eşsiz bir kullanım imkanı sağlamış oluyor.

Schemes

sche

Programlandığı zamanda Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara ileti, e-posta hesaplarından mesaj ya da SMS atma gibi özellikleri bir arada barındıran uygulamayı da yeni kullanmaya başladım. Kutlamalarda ve özel SMSlerde oldukça işe yaradığını söylemek mümkün.

Skitch

sitch

PDF dosyaları, şemalar ve resimler üzerinde notlar alıp, çizimlerle önerilerde bulunma için kullanılabilen uygulama ayrıca ok veya mühürler yardımı ile vurgulamaları ön plana çıkarabiliyor. Özellikle mimar veya benzer işlerle uğraşan kişilerin hayatını oldukça kolaylaştıracak bir uygulama.

Gmail

gmail andr.png

Çok fazla açıklama yapmaya gerek yok aslında; tüm e-posta trafiğimi gmail uygulaması yardımıyla kolaylıkla takip edebiliyorum

Whatsapp

whatsapplogo

Akıllı telefonu olan daha doğrusu internet bağlantılı bir telefona sahip olan herkesin kullandığı mesajlaşma uygulaması sayesinde daha hızlı iletişim imkanı sağlanıyor.

QR Barcode Scanner

qr barcode.jpg

Her türlü barkod taraması yapabilen uygulama çoğu kez zaman sorununu çözüyor.

 

Kod Bilmeden Android Uygulaması Hazırlayabileceğiniz 11 Servis

Mobil uygulama dünyası dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi gibi hızlı ve her gün değişen bir davranış sergiliyor. İnternet sayfa yöneticileri, firma sahipleri vb. konumdaki kişi ve kurumlar ise bu gelişmeye isteseler de istemeseler de sırt çeviremez haldeler. Çünkü teknoloji nimetlerinden iyi bir şekilde faydalanmadıkları sürece ileri adım atmaları imkansız halde.

Tüm değişen bu çevre koşulları da yeni internet servislerinin de açılmasında teşvikte bulunuyor. Herkes kodlarla elbette içli dışlı değil ya da herkes uygulama üretebilecek bilgiye sahip değil. Böylece dış kaynaklardan yardım alma ihtiyacı da artmış oluyor. Her ne kadar ücreti karşılığında uygulama üretilebildiği gibi basit, sade uygulamarı sadece birkaç adımda ve kod bilgisi olmadan üretebilen ücretli ve ücretsiz internet servisleri de mevcut.

Bu yazımda Android işletim sistemi için kod bilgisine ihtiyaç duymadan sadece birkaç tıklama ve birkaç resim yüklemesi ile uygulama oluşturabileceğiniz internet servislerine yer veriyorum.

AppsGeyser

appsgeyser

AppsBuilder

appsbuilder

AppYet

appyet

Andromo

andromo

AppsBar

appsbar

iBuildApp

ibuilt

AppyPie

appy

AppShed

appshed

Kendim

kendim

Conduit Mobile

conduit

TheAppBuilder

theappbuilder

 

Google Apps Market

Google’ın birkaç gün önce değişik yerlerde yakın bir zamanda kendi servisleri içinde çalışan uygulamarı dizin halinde sunacağı bir servisi hizmete geçireceğini okumuş, duymuştuk. İşte Google o bahsedilen Apps dizinini duyurdu. Burada tüm Google servisleri için hazırlanmış uygulama ve betikleri bulabiliyoruz. Kategoriler halinde sunulan dizinde arama yaptırmak mümkün. En fazla yüklenen uygulamalar, en fazla rağbet görenleri de ayrı ayrı görmek mümkün. Hem kendisi için hem de kullanıcılar için gerekli olan bir servisi daha hizmete sunan Google’ın çok iyi yaptığını da söylemeden yapamayacağım 🙂