Sosyal ağların ilerlemesi elbette iş alanında da değişimlere yol açtı. Önceden matbaa basımı kağıt kartvizitler artık yerini elektronik ortamdaki portfolyo ve elektronik kartvizitlere bırakıyor. Elektronik kartvizit oluşturmak ve dağıtmak diğer usule göre daha ekonomik ve daha kolay. Bu yönde internet servisleri de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir WordPress temasını da tanıtmıştım. Bu yazımda da elektronik kartvizit oluşturabileceğimiz ve paylaşabileceğimiz bir servise göz atacağız.

Business Card 2, elektronik kartvizit kategorisinde çok geniş bir yelpazeyi kullanımımıza ücretsiz sunuyor. Çok kısa bir üyelik işleminin ardından isim, adres, telefon, e-posta gibi temel iletişim bilgilerinin yer aldığı formu dolduruyoruz. Hemen ardından kendimizle ilgili kısa bilgilerin yer aldığı “info” kısımını dolduruyoruz. Bu bilgiler elektronik kartvizitimizin ana ekranında yer alacak. Bu işlemlerin ardından üyelik işlemimiz tamamlanıyor ve bizi daha detaylı bir kart oluşturmak için hesabımıza yönlendiriyor.

Daha detaylı bilgilerden kastımız sosyal ağ ve diğer bilgilerimiz. Telefon numarasının haricinde diğer iletişim yollarını ekleyebiliyoruz öncelikli olarak. Varsa internet sayfamızı ekleyebildiğimiz bir bölüm de mevcut. En önemlisi de sosyal ağlar üzerindeki hesaplarımıza ulaşılabilecek bağlantıların ayarlandığı kısmın bulunması. Şu an sadece Facebook, Linkedln ve Twitter bulunuyor.İlerleyen zamanlarda diğer ağların da eklenebileceğini düşünüyorum. “Pitch/Exp/Headshot Image” kısmından kendimize ait kısa bilgileri ve bir de resmimizi ekleyebiliyoruz.  Ayrıca başka internet adreslerini eklediğimiz bir kısım da mevcut. Hepsinin yanında kartımıza dosya da ekleyebiliyoruz. Bu özellik CV, rapor ve başka bilgiler yayınlamak için oldukça iyi.

Ayrıca oluşturuduğumuz kart için verilen embed kodu ile kartımızı istediğimiz yerlerde yayınlayabiliyoruz. Ben kendime bir tane örnek yaptım. Tabi pek uğraşmadım. Sadece sistemi tanımak için üye oldum. Ayrıca harf dizini ile diğer üyelerin kartları da görüntülenebiliyor. Bu yönüyle de bir “ağ” kelimesi ön plana çıkıyor. İstatistikler ile de kartımızın aylık izlenme verilerine ulaşabiliyoruz.

Kesinlikle kullanılması gereken bir servis. Her ne kadar isminde “business” geçse de herkesin kullanabileceği türden bir servis.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

2 comments

Bir cevap yazın

*