Tatile gitmeden önce döünşüm mükemmel olacak demiştim.Dönüm ve artık başlayalım dedim.Yeni bir kategori, yeni bir makale…Bundan sonra bu kategori altında CSS ile ilgili makalelere ulaşabileceksiniz.Yazıma başlamadan önce iki kişiye CSS konusunda yardımcı oldukları için teşekkür etmek istiyorum.Birisi Skykhan diğeri de Yakuter.Benim CSS’yi öğrenmeme ikisi de çok katkıda bulundu.

Bu makalemizde isterseniz kodlama kısmına geçmeyelim ve sadece önbilgi edinelim.Hangi araçlar gerekli onlara bakalım.CSS herkesin de söylediği gibi stil şablonlarıdır.Bu şablonları sitemizde yei gelince tek tek kullanırız.CSS bize HTML’nin sağlamadığı esneklikleri sağlar.Mesela bir başlığın rengini ve büyüklüğünü ayarlayıp sitenin her tarafında o başlığın belirlediğiniz şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.Benim gibi önceden klasik HTML ile site yapanlar bir güncelleme yapılacağı zaman çekilen çileyi bilirler.Her sayfaya gir, güncellenecek yerleri değiştirilecek yerleri tek tek değiştir.Ama CSS’de iş değişiyor.Tanımları sitemizin görünümünü herşeyini bir dosya içine kodlayıp değişim yapılacağında o dosya içindeki ufacık oynamalarla tüm sitede o değiştirmek istediğimiz yeri değiştirmiş oluruz.Bunlar şimdi size çok karmaşık geliyor elbette.Çünkü öğrendiğim kaynaklarda da böyle anlatıyorlardı.Ama kodlamaya geçtiğimiz zaman göreceksiniz ki hiç de karmaşık değil.

isterseniz şimdilik burada bırakalım.Bir ön giriş yapmış olalım.Ve CSS için kullacanağımız bir kaç araç söyleyeyim.en başta Top Style Lite linkine tıklayarak indirin ve kurun.Diğer işlemler için Not Defteri yeterli olacaktır şimdilik.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

3 comments

Tatilde boş vakitlerimde oturup bunları öğreneceğim.Zaten HTML’yi biliyorum.Umarım faydalı olur.HAngi aralıklarda yazacaksın?

Çok iyi olmuş kardeş.Sen çok iyi şeyler hakediyorsun aslında 😉

Bir cevap yazın

*