Son günlerinin de hem siyasi hem de teknoloji anlamında hareketli geçirildiği bir yılı geride bırakıyoruz artık. Siyaseti çok sevmesem de ufak tefek noktalara değinmeden geçemeyeceğim; Gezi Parkı olayları, Diyarbakır buluşması ve şimdi de kaçakçılık operasyonu… Listeyi çok uzun tutabiliriz ancak bu kadarının yeterli olacağını düşünüyorum.

Biraz kendime dönmek gerekirse Haziran ayında yazı yazmayı bıraktım çok çeşitli nedenlerden dolayı. Uzun bir süre pek birşey yazmamıştım ki yeni temaya geçme kararı aldım. Bu süreçte değerli ağabey Bilal Çınarlı ile paslaştık. Sonra ücretli temanın uygun olacağını ön gördük. Ardından da Kasım ayında yeni dizayna geçip yazılarımı tekrar paylaşmaya başladım. 2013 yılında GalaxyS3, GalaxyS4 ve Note 3 kullandığım mobil cihazlar oldu. Halen de Note 3 ile devam ediyoruz. Sosyal medya kullanımına kendi işimle ilgili ağırlık verdim, sonuçları başarılı. Yani özetle bende pek bir icraat olmadı (:

[youtube id=”Lv-sY_z8MNs” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

En çok ne aradık, trendler ve daha buna benzer yüzlerce bilgiyi Google Zeitgeist 2013‘de bizlerle paylaşıyor. 2013’ün fotoğraf albümü de bulunuyor. Buna göre biz en fazla e-okul, göbek eriten diyet, Güneşi Beklerken, Celal ile Ceren, abdest nasıl alınır, sarımsak çayı, Antalya, Müslüm Gürses, Yatcaz Kalkcaz aramalarını yaptık.

Facebook geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “yıla genel bakış” adında bir hizmet sunuyor. Beni çok merak eden var buradan alayım.

Yılın en popüler iOS uygulamaları ise sırasıyla:

Ücretsizler

Candy Crush Saga
YouTube
Temple Run 2
Vine
Google Maps
Snapchat
Instagram
Facebook
Pandora Radio
Despicable Me: Minion Rush

Ücretliler

Minecraft
Heads Up!
Temple Run: Oz
Angry Birds Star Wars
Plague Inc.
Afterlight
Free Music Download Pro — Mp3 Downloader
Bloons TD 5
Sleep Cycle alarm clock
Plants vs. Zombies

Youtube’da 2013’e hızlıca bakacak olursak sırasıyla şu videoları daha fazla izledik:

  1. Hande Yener- Ya ya ya
  2. Gitme Kal (Ragga Oktay feat.Yıldız Tilbe)
  3. Yatcaz Kalkcaz Ordayım (Gülşen)
  4. Yalın – Keyfi Yolunda, Aşkı Sonunda
  5. Zor Değil (Mabel Matiz)

Diğer videolara gözatmak için YouTube Rewind 2013 (Türkiye) kullanabilirsiniz.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

Bir cevap yazın

*