Sony Xperia S Almadan Önce Birkaç Defa Daha Düşünün!

Sony Xperia ürünleri hem tasarım hem de özellik olarak her zaman ilgimi çekmeyi başardı. Askerlik sonrası güzel bir telefona sahip olabilmek için Xperia S’in çıkmasını bekledim ve nihayetinde de bu telefona sahip oldum.  Yaklaşık 40 gün sıkıntısız ama ICS güncellemesinde geç kalmış bir şekilde kullandım. Sonrasında ise “sarı leke” hatası ile karşılaştım.

Hata diyorum çünkü ilk partide çıkan ürünlerin bir çoğunda bu sorun ile karşılaşılmış ve Sony bunun kendilerinden kaynaklanan bir durum olduğunu duyurarak bu soruna sahip cihazların onarılacağını, değişiminin sağlanacağını garanti etmişti. Sarı leke hatası ekranın kenarlarında ve ortasında hafif bir ısınmadan sonra sonra ortaya bariz bir şekilde çıkıyor. Çoğu kişide belli bir noktada bulunurken benim cihazımda ekranın çoğu yerinde bulunuyordu.

Yaptığım araştırmalar neticesinde telefonunu servise gönderen herkes isyan bayraklarını çekmişti aslında. Kimisi servisin “durum kabul edilebilir” şeklinde rapor tuttuğunu kimisi ekrandaki sorunun çözüldüğünü ama NFC’nin bozulduğunu kimisi de arızanın giderildiğini ancak tekrar meydana geldiğini belirtmiş. Yani bir kişi de çıkıp benim sorunum sıkıntısız çözüldü, sorunsuz kullanıyorum demiyor.

Bu bilgilerin de ışığında cihazımı servise göndermeden önce Sony Xperia müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. Endişelerimi söyledim. Onlar da servis ile iletişime geçip cihazımı servis merkezine göndermemi söylediler. Nihayetinde 16.07.2012 tarihinde telefonumu kargoya verdim, 17.07.2012 tarihinde de Ankara Teleservice merkezine teslimatı gerçekleşti. Aradan geçen bir kaç güne rağmen telefonumun arıza izlenimiyle ilgili bir kayda ulaşamadım ve tekrar Xperia müşteri hizmetlerini aradım. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra da telefonum kayda alındı (19.07.2012).

Kayda göre belirttiğim arıza durumu yazıyordu ancak herhangi bir servis notu yoktu. 23.07.2012’ye kadar yine bir bilgiye ulaşamayınca  müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve yaptığım telefon konuşmasının hemen ardından “Telefonunuz yedek parca beklemektedir” notuna ulaştım. Bugün ise 31.07.2012 ve bu not olduğu gibi duruyor. Hem Xperia müşteri hizmetleri hem de Teleservice ile defalarca görüşme yaptım ve hiç kimse yedek parçanın ne zaman geleceği ile ilgili bir bilgi vermiyor. Twitter, Facebook gibi sosyal ağlardan da resmi hesaplarına gereken notları yazmama rağmen bana bir geri dönüş sağlanmadı.

Bunlar şimdiye kadar yaşadıklarım. Şimdi de düşüncelerime yer vereyim. Ortada üretimden kaynaklı bir hatanın olduğu bariz şekilde ortada ve marka bunu kabul etmişse servisin elinde yeterli sayıda yedek parçanın hazır olarak bekletilmemesi markanın bu işe ne kadar ciddiyetsiz yaklaştığını ortaya koyuyor. Kanunen 20 işgünü hakları var ve bunu sonuna kadar kullanmak istiyorlar. Ancak diğer tarafta müşterilerini de mağdur ediyorlar. Bugün 9’uncu iş gününü dolduracağız ve kaç gündür telefonum olmadan haberleşmeye çalışıyorum. Yani Sony için müşteri memnuniyetinden önce yasalar ve kendi hakları önemli. Öyleyse bundan böyle de param benim için önemli yani Sony markalı hiçbir ürünü elime almam. Diyecek olursanız ki kaç tane Sony telefon kullandın diye söylerim hemen; SonyEricsson X10, SonyEricsson X8, arkadaşıma tavsiye ettiğim SonyEricsson Arc S ve son olarak Xperia S. Şu ana kadar akıllı telefonlardan yana tercihini hep Sony’den yana yapan bir kullanıcısını küstürmek Sony için çok önemli bir şey değil.

Bundan sonra olacakları ise özetlemek gerekirse; benim için telefon 20 iş gününden çok daha önemli. E-posta takibi, internet vs. hepsi benim için bu süre zarfından daha önemli. Koskoca Sony için çok önemli olan bir telefon benim hiç önemli değil bu yüzden de gidip başka bir markanın ürünüyle tanışacağım muhtemelen. Bu da Samsung S3 olacaktır. En azından görüştüğümde muhatap bulabileceğim, sosyal ağlardan yazdığımda cevap bulabileceğim bir marka. Pazarda büyümeye de ihtiyaçları olduğunu düşünürsek müşterilerini Sony gibi küstürmeyeceğinden eminim. Zaten bir markaya alıştığımda o markanın dışındaki ürünleri tercih etmeme gibi de bir huyum var. 20 iş günü dolacak ve telefonum belki arızası giderilip gelecek belki de bir başka yeri bozuk olarak gelecek. Eğer arıza giderilirse uygun bir fiyata satacağım. Yok arızalar devam ederse de mahkemede hakkımı arayacağım.

 

Facebook Mesajlarını Tek Tıklama ile Silme

Her gün özelliğine özellik katan Facebook’un en büyük eksiklerinden bir tanesi mesajların topluca silinmesine imkan sağlamaması olsa gerek. Mesajları silme bölümünde kişilerin her yazdığı mesajı tek tek silmek gerekiyor. Ancak bu uygulama kullanıcıların sadece mesajları silmesi için birkaç saat ayırmasına neden oluyor. Bu durumdan yakınan benim gibi kullanıcıların imdadına küçük bir Chrome eklentisi yetişiyor.

 

Mesajları tek tıklama ile nasıl sileriz?

1- Chrome için Facebook Fast Delete Messages eklentisini indiriyoruz ve kuruyoruz.

2- Facebook Mesajlar bölümünde eklentiyi kurduktan sonra Delete All butonu karşımıza çıkacaktır. Butona bastığımız anda o sayfadaki bütün mesajlar temizleniyor.

l

Arap Sabunu Candır

Halı, koltuk, sert zemin, ahşap, plastik, cam ve aklıma gelmeyen daha milyon tane yüzeyin temizliğinde kullanılabilen, kokusu güzel, eli tahriş etmeyen, doğal ve 25 yaşına kadar boşu boşuna diğer temizlik malzemelerine para verdikten sonra keşfettiğim yüzyılın bileşimidir. İsmi nereden gelir bilinmez ama araba lastiğini parlatmak için bile kullanılabiliyor. Bir iddiaya göre rahmetli Barış Manço bir süre saçlarını arap sabunu ile yıkamıştır.

Sony Xperia S, Xperia U ve Xperia P İçin Işık Ayarı

Sony’nin yeni nesil akıllı telefonları Xperia S, Xperia U ve Xperia P’nin tasarımlarında göze çarpan saydam kısım aslında bir tür bildirim mekanizmasını içerisinde barındırıyor. Tasarıma verdiği naifliğin dışında o kısımda yanan ışık ile bildirimler de kullanıcılara iletilmiş oluyor. Kullanıcıların bu kısmı daha aktif ve dilediği gibi kullanabilmesi için de yapılan Android uygulaması yardımıyla, gelen çağrı için ayrı ışık rengi ve ışık hızı, mesajlar için yine farklı ışık rengi ve ışık hızı seçimi yapılabiliyor. Bu güzel uygulamayı Google Play‘den indirmek mümkün.

Xperia S’te farklı renkler olmadığı için renk seçimi kapalı ancak hız ayarlarını tanımlayıp bildirimi kolayca anlaşılabilir bir hale getiriyoruz. Örneğin normal bir yanıp sönme cevapsız bir aramayı belirtirken daha sık aralıklarla yanıp sönen ışık bir mesajımızın olduğunu gösterebilir.

VLC Player Android’te

VLC Player bilgisayarda film izlemeyi seven çoğu kişinin tanıştığı, başarısı yüksek seviyelerde yer alan bir media oynatıcıdır. Artık bu mükemmel media oynatıcısını Android telefonlarımızda da kullanabileceğiz. VLC Player‘ın beta sürümü kullanıcılara duyrulurdu. Masaüstü yazılımındaki farklılığını ve akılcılığını mobil uygulamasında da başarmayı düşünen ekibin güzel bir çalışma sunduğunu da söylemek mümkün.

İlk kurulumda uygulama küçük bir tarama yaparak telefondaki tüm media içeriklerini bulup kütüphaneye ekliyor. Aynı masaüstü yazılımındaki gibi bir çok dosya türünü destekliyor.Çok kanallı ses desteği sayesinde ses kontrolü otomatik olarak sağlanıyor. Bunun yanı sıra altyazı desteği ile farkını ortaya koyuyor.

Beta sürümü olması nedeniyle bazı eksikleri, daha doğrusu hataları mevcut. Ses sorunları en başta gelirken performansı düşük. Özellikle HD videolarda ses var ama görüntü yok. Geri tuşu çok aktif kullanılamıyor ki bu da programı çok sık terk etmeye zorluyor kullanıcıyı. Ama bunların birçoğu beta sürümü olmasından kaynaklanıyor. Stabil sürümünde tüm farkıyla Android’deki en iyi ve en çok tercih edilen uygulama olacağından eminim.

AirDroid – Tarayıcı Üzerinden Android Telefonunuzu Yönetin

Android telefonlar yaygınlaştıkça yeni kullanışlı uygulamalar ve servisler de ortaya çıkıyor. Tarayıcı üzerinden telefona link gönderme, bilgisayardan dosya transferi ve daha bir çok uygulamayı kullandık bu süreçte. Ancak şimdi tanıtacağım AirDroid hiçbirine benzemiyor. Telefona kurulacak çok basit bir uygulama ile telefonumuzun tüm verilerini yönetebiliyor, telefonumuzu kullabiliyor olacağız.

Masaüstü Yazılımına İhtiyaç Yok – Tarayıcı Üzerinden Kontrol

AirDroid’i kullanmak için telefonun bir Wi-Fi ağına bağlı olması ve bilgisayarımızdan web.airdroid.com adresine gitmek yeterli olacak. Sayfada bir güvenlik numarası kutusu göreceğiz. Bu kutucuğa telefonumuzdaki AirDroid uygulamasını açtığımızda ekranda bizi karşılayacak olan güvenlik numarasını gireceğiz. Şifreyi yazacağımız bu ekranda iki tür bağlantı şekli var. Express, ev veya ofis gibi güvenli bir bilgisayardan bu bağlantıyı yapacaksak kullanılmalı. Eğer hava alanı, kafeterya gibi ortak bir ağdan bağlantı kurulacaksa Secure sekmesindeki bağlantı kullanılmalıdır.

Sisteme giriş yaptığımızda da bizi çok kullanışlı ve tüm detayları gösteren bir arayüz karşılıyor. Solda yer alan ikonlar yardımı ile telefonumuzda yer alan  rehber, mesajlar, müzikler, videolar, resimlere hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Hatta ekran görüntüsü alma, telefon hafızasını kontrol etme yetkilerine de sahibiz. Sağ kısımda ise telefon marka ve modeli, kapasitesi ve kullanım bilgilerinin yer aldığı bir araç bulunuyor. Alt kısımda ise şarj durumu ve bağlantı seviyelerini görebiliyoruz.

Telefonumuzdaki iletişim numaraları, mesaj, uygulama, resim, müzik, video sayılarını ve hafıza kullanımlarını sağdaki araç yardımı ile görebiliyoruz.

Mesaj Yazma/Okuma, Müzik, Video, Resim Yükleme ve İndirme, Telefon Hafızası Kontrolü

AirDroid yardımı ile bilgisayarımızdan yazacağımız bir mesajı, bağlantı adresini gönderebiliyoruz. Mesajlarımızı okuyabiliyor, gereksiz mesajları silebiliyoruz. Yani telefonumuzun mesajlar uygulamasının tüm yetkisine sahibiz burada.

Telefon rehberimizi de burada yönetmek mümkün hem de tüm detayları ile. Bunun yanında arama geçmişini görebiliyoruz.

Telefonumuzdaki resimleri ve videoları izlemek de mümkün.

AirDroid ile tefona içerik yüklemek de çok basit. Sadece “upload” butonuna basmak yeterli. Dosyalarımızı sürükle bırak yöntemi ile yükleyebiliyoruz. Tabi ki tam tersi olarak telefonumuzdaki bir içeriği de bilgisayarımıza indirmek mümkün.

Buradaki yükleme işlemi bittikten sonra telefonumuzu kontrol ettiğimizde ne kadar güzel bir sistem olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Telefonumuzun hafızasındaki dosyaları da görmek, düzenlemek mümkün.

AirDroid Aynı Zamanda Bir Uygulama Yönetici

Telefonumuzdaki yüklü uygulamaları kaldırma, yeni uygulama indirme işlemlerini yapabiliyoruz AirDroid yardımı ile.

Telefon uygulamasında da sistem kullanımı görüntüleme ve task killer özelliği de bulunuyor.

Faydaları

  • Eğer benim gibi blog yazıyorsanız ve Android ile içli dışlıysanız, hatta sık sık ekran görüntülerine yazılarınızda yer veriyorsanız inanılmaz vakit kazancı sağlar.
  • Herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan müzik, film gibi media dosyalarını çok kısa bir sürede telefona aktarabilir.
  • bazı mesajlar vardır ki bilgisayardan kopyala/yapıştır yardımı ile gönderilmesi gerekir, bunu başarabilir.
  • Akıllı bir telefon kullanıyorsak yedeklemesini de zaman zaman yapmamız gerekiyor. Yedekleme işlemi için başka hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymayız. Hatta telefonun kendi orjinal yazılımına bile.
  • ….

İndirme

Uygulamayı telefonumuza Google Play‘den indirebiliriz veya QR kodunu kullanabiliriz.

Bir SuperOnline Turkcell Müşterisi Olarak Memnuniyetsizliğim

Geçtiğimiz günlerde bir akşamın internetsiz geçtiğini ve müşteri hizmetlerindeki yetersizlikten bahsetmiştim. Kendileri bu yazımın hemen arkasından bana Twitter’dan ulaşmışlar ama anlık sinirimle tekrar sorun olursa kendilerine ileteceğimi söylemiş ve biraz da olsa bu tweet güven vermişti bana. Evet, yine bir kısmetsizlik içindeyiz ki sabahtan beri internet hızımda ölçmeye bile gereken kalmadan gözle görülür bir düşüş var. Youtube’da bir Leyla ile Mecnun keyfi yapayım dedim yarım kaldı, birkaç dosya indirmem gerekiyordu onlar da yarım kaldı.

Klasikleşmiş modemi resetleme, kablosuz ağı kapatma, DNS değiştirme gibi işlemlerin hepsini yapmama rağmen sonuç aynıydı. Müşteri hizmetlerini aradığımda her şeyin normal olduğunu söyledi Esra Hanım (yanlış hatırlamıyorsam ismi). Durumu izah ettim ve kendisi ısrarla http://www.hizinitestet.com/ üzerinden hız testi yapmamı istedi. Yaptım yapmasına ama diğer sitelerin test verilerini de söyledim ama oralı bile olmadı.

Şimdi madem öyle, madem biz bu işi bilmiyoruz, buyrun bir bilen şu verileri bana bir yorumlasın.

Sahip olduğum paket 8 mbps

Hızını test et Super Online’ın kendi hız ölçüm aracı