Ücretsiz Kaspersky 2010 Lisansı

Az önce Japonca bir kaynak buldum olayla ilgili. Sürekli şifresi kırılmış virüs programı kullanacak halimiz yok. Biraz da yasal kullanalım. Lisans tamamen yasal ve 6 aylık bir destek sağlıyor. 6 ay da fena bir süre sayılmaz aslında. Önce şuraya uğrayıp ilk turuncu butona basıyoruz. Eğer live hesabımıza giriş istenirse çekinemeden yapabiliriz çünkü sahte bir site değil bu; MSN. Lisansımızı aldıktan sonra da buraya uğrayıp programı indiriyoruz. Afiyet olsun.

Facebook Resimlerini Blogumuzda Yayınlama

Facebook’un kendi içindeki araçlardan bu güne kadar defalarca bahsettik. Birçok aracını mevcut kullanıyoruz. Ancak Facebook dışında kullanılan widget dediğimiz araçlardan pek söz etmedik. Bu araçlar ile başka bir sitede ya da blogumuzda profil kartımızı görüntüleyebiliyoruz. Hatta şu anda son eklediğimi resimleri de yayınlayabiliyoruz aynı Flickr aracındaki gibi.

Continue reading

BOSCH Ramazan Tarifleri

Malum Ramazan ayına girdik. Ramazan ayında televizyon programıdır, gazetelerdir, internet mekanlarıdır her yerde yemek tarifi ve iştahı kabartacak şeyler bulmak mümkündür. O değil o kadar şeyi gün boyu görüp eve gidip patlıcan ile teselli olmak da yaşanmayacak birşey değildir. Yemek tarifleri olayına bir katkı da Bosch‘dan gelmiş. Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanı Ümit Yüksel’in hazırladığı yemek önerilerini detaylı olarak tariflendirmişler. Bu abi gibi bir komşumuzun olmasını çok isterdim. Çünkü rütbesi çok hoş.

Google Task’ı Paylaşma

Google’ın, Gmail içinde vermiş olduğu Task yani görevler hizmetini biliyoruz. Bunun tam olarak açılımı “to do” yani yapılacaklar hizmetidir. Yapacağımız işleri yazıyoruz ve işleri yaptığımız zaman üstüne bir çizgi çekip diğer işlere göz atıyoruz. Daha önce paylaşımı söz konusu olmayan Google Task’ı artık diğer arkadaşlarımızla e-posta yoluya paylaşabiliyoruz.

Continue reading

Küçüklüğümden Beri Hastası Olduklarım

Küçüklüğümden bu yana böyle ekşınlı boş zaman öldürücü işleri pek bir severim. Mesela takır tıkur her tarafı delen delici iş makinelerine ya da diğer iş makinelerine oldum olası hastayımdır. Çocukken mahallemizde bol tamiratlı yerler vardı. Buralarda çalışırlardı. Ben de o akustiği müthiş bir hayranlıkla izlerdim. Şimdi bile görsem gidip birkaç dakika izlerim ve işime ondan sonra devam ederim. Tabi tek yönü iş makineleri değil. Polislerin çevirme yapmasına da bayılırım. Çok şükür evimiz işlek bir caddede ve burada haftanın birkaç günü mutlaka çevirme yapılır. Çevirme yapılan günler benim mutlu günümdür. Atarım bir sandalye biraz da çekirdek balkona ve saatlerce izlerim. Hele bir de kavga varsa tam kapalı tribün oluştururum. Onu geçtim düğün konvoyu, takım fark etmeksizin maç konvoyları veya ambulansların geçmesi de ayrı bir heyecan uyandırır bende.

Noktalı Arkaplan Oluşturucu

İnternette web araçlarının rağbete  uğraması ile yeni yeni servisler açıldı. Son zamanlarda da iyice hız kazanan kategoride hazır betikler oluşturma, resim uygulama, arkaplan oluşturma ve daha yüzlerce araç ihtiyaç duyanlara yardımcı oluyor. Hatta psd formatında verdiğimiz bir WordPress tema şablonunu kodlara döken servisler bile duyrulmuş bazı yerlerde. Bu yazımızda nokta desenli çok güzel arkaplan resimleri hazırlayabileceğimiz bir servisten bahsedeceğiz.

Continue reading

Fotoğraf-Pazar

Bir pazar gününü daha ziyaretler ve yeşillikler içinde geçirdim. Mutluyum, sevinçliyim. Solucanlarla dörtlü okey filan çevirdik. Naturel diye tabir edilen meyvelerden tattım ağaçlarından bizzat kopararak. Güzeldi yani. Resimlere şurdan veya Flickr‘dan ulaşabiliyorsunuz.