Çevrimiçi Virüs-Malware Tarama Aracı

Yazılımlar, ofis programmları ve daha birçok masaüstü uygulamasının web 2.0’dan sonra internete taşınması herkes için farklı çözümleri beraberinde getirdi. Birçok türde çevrimiçi araçlar mevcut ki bunlara virüs tarama araçlarını da eklemeliyiz. Şimdi tanıtacağım servis 22 tane virüs programında tarama yaptırarak kullanıcının dosyalarında virüs olup olmadığını en garantili biçimde ortaya koymayı hedefliyor.

Continue reading

10 Yerli Radyo Sitesi İncelemesi

Yüksek hızda internetin gelmesiyle birlikte işyerimizdeki veya evimizdeki radyolar yerini çevrimiçi canlı yayın yapan radyoların sitelerine bıraktı. Aslında internetten radyo dinlemek çok avantajlı. Çünkü bulunduğumuz bölgede çekmeyen radyoyu bile canlı dinleyebilme şansına sahip oluyoruz. Ülkemizde çok fazla sayıda radyo var ve bunların canlı yayınlarını dinleyebildiğimiz internet portalları var. Bu yazımızda bilinen radyoların sitelerini inceleyeceğiz. Genel olarak durumun vahim olduğunu şimdiden söylemem mümkün.

Continue reading

Google Reader’da “Like” Dönemi Başladı

İnternet dünyamızda Friend Feed ile yaygınlaşan Facebook ile evlerimize kadar giren “like” artık Google Reader içerikleri için de mevcut. Like; beğendiğimiz yazıyı, videoyu, müziği veya herhangi bir içeriği beğenip arkadaşlarımızla paylaşmamızı sağlayan yeni nesil icadı olup vergisi de yoktur. Yani eski favorilere ekle olayının bir değişik halidir. Bir diğer yenilik de Google Reader’da sizi arayan kişilerin gösterilmesi olmuş. Her iki özelliği de beğendim. Ayrıca fark ettimde milyon tane yazacağım döküman varmış, bir kanara not alıp ayırdığım. Onları kısa zamanda yazıp paylaşmam lazım.

Google Calendar Labs

Google, labs uygulamasını en aktif şekilde ilk olarak Gmail’de uygulamış ve birbirinden kullanışlı araçlar geliştiriceleri tarafından yayınlanıp, Gmail kullanıcıları tarafından uygulamaya alınıyordu. Labs, Gmail’i bu yüzden zaten açık ara önde olduğu rakipleri ile arasındaki farkı biraz daha arttırmayı sağlamıştı. Şimdi aynı uygulama Google’ın takvim uygulaması olan Calendar servisine de uygulandı. Yani Gmail Labs’dan sonra Calendar Labs’ı da artık görebileceğiz. Şu anda kısıtlı araçlar var ancak ilerleyen zamanda mutlaka artacaktır.

Continue reading

Gtalk Müzik Durumu Gösterimi Donma Sorunu ve Çözümü

Bundan bir iki ay öncesinde evimdeki bilgisayarımda Gtalk kurdum ve müzik durumunu Windows Media Player’dan almasını sağlamak istedim. Hem bu işi başaramadım hem de bir takım dosyalara zarar verdim. Bunun sebebi de Vista işletim sistemi kullandığım için Windows Media Player’ın daha kordinatlı çalışması ve kütüphane algılamasını daha iyi yapmasıydı. Sonrasında Winamp 5.5 kurdum. Ve normalde Winamp’daki müzik durumunu gösteren Gtalk’ım müzik durumunu aktif hale getirince donuyor bir türlü de gösterim yapmıyordu. Tam kendi haline bırakmıştım ki dün XP kurulu işyerindeki bilgisayara Gtalk kurdum ve hiçbir dosyasında hata olmamasına rağmen aynı donma hatasının burada olduğunu da fark ettim.

Continue reading

Google Web Elements

Birkaç gün önce Beyaz Blog‘da bir yazıda bir dökümanı yayınlamam gerekiyordu. Biraz uzun bir döküman daha doğrusu karar belgesi olduğu için Google Docs‘a yükleyip oradan bir paylaşım vermek daha mantıklı geldi kendi açımdan. Ancak gel gelelim embed yani gömme kodu alamadım yani böyle bir hizmetin olmadığının farkına vardım. Sonra da belgeye mecburen link vermek zorunda kaldım ve en kısa zamanda benim düşündüğüm şekilde birşeylerin geliştirilmesini içimden geçirdim. Google bu isteğimi duymuş olacak ki birçok servisinin embed kodlarının alınabildiği ve bunların yanında özel araçların da sitelere veya bloglara eklenebileceği Web Elements hizmetini yayınladı. Bu araçlara şimdi hep birlikte bakıyoruz.

Continue reading

Kendimden Haberler

Ne zaman cihazın başına oturup bloguma birşeyler yazmaya başlasam babam arkadan ses edip iş veriyor. Kendisine nasıl denk getirdiğini sorsam mı diye düşünüyorum.  Neyse ki şimdi kendisinin yakınlarımda olmadığı bir anı bulup kendimden bir haber vereyim, hayatta olduğumu bildireyim dedim. Gerçi zaten Friend Feed‘de gün içinde kendimden ara ara haberdar ediyorum.

Continue reading