Değişim Sadece Logodan mı ibarettir?

Geçtiğimiz günlerde haber türünde yayın yapan hemen hemen tüm blog ve sitelerde Türk Telekom’un internet servisi TTNET’in logosunun değişimine dair haberler okuduk. Önceden dünyayı saran turuncu kuşaktan dünyayı kaldırıp turuncu kuşağa TTNET yazısının eklenmesi ile logonun değiştiğini gördük. Kendine yakıştığı gibi hiçbir uğraş vermeden birkaç ufak oynama ile zahmete girmeden, üzerinde çok fazla çalışılmadan bir logo ortaya çıktı. Ancak asıl eleştireceğim konu logo değil şirketin yapılanması.

Continue reading

Yapıştır Paylaş:TinyPaste

Bazen internetten bir metni kopyalayıp birilerine göndermemiz gerekebiliyor. Eğer MSN ya da benzeri program kullanıyorsak belli karaktere kadar metinleri karşı tarafa iletebiliyoruz. E-posta veya diğer işlemlerde ise iş uzayıp gidiyor. Bu zahmeti ortadan kaldıran bir servis varmış ve keşfedilmeyi bekliyormuş. TinyPaste kopyaladığımız herhangibir yazıyı yapıştırıp onu link olarak bize sunan çok güzel bir nimet.

Continue reading

Sezen Aksu-Deniz Yıldızı

Yaklaşık altı ay önce radyolardan haberini almıştık Sezen Aksu’nun yeni albüm çalışması içinde olduğunu. Kendi adıma çok mutlu olmuştum. Çünkü Sezen Aksu’nun tüm albümlerini tüm parçalarını beğenerek dinliyorum, seviyorum. Son albümünde yani Bahane albümü de tam zamanında gelmişti. Hatta bana yazılmış gibiydi şarkılar :) Yeni çıkarttığı Deniz Yıldızı isimli albümünün de diğer albümlerinden kalite yönünde fazlası var eksiği yok.

Continue reading

Açlıktan Çıldırıyorum Serisi Bölüm-2

Şimdi birisi benim yerime çayı demlemiş olacaktı ki büyük kupama çayı doldurup içine de hiç tat vermeyenlerinden 6 tane kesme şeker atacaktım. Bir güzel karıştırıp keyfime bakacaktım. Midemden gelen gurul gurul sesleri dindirmek için de bir koşu markete gidip Burçak alacaktım. Burçak’ı aldıktan sonra en sevdiğim şeyi yapacaktım. Kupaya batırıp batırıp Burçak’ı yemek… Tabi ilerleyen süre içinde çayın verdiği coşkuyla kendinden geçen Burçak’ın bir bölümü löp diye kupanın içine düşecekti. Ben de çocukluğumdaki gibi çay kaşığı ile alıp onu bi güzel yiyecektim. Sonra ikinci bardak ve ikinci Burçak. Sonra üç, dört… TSi 17:13

Son Dakikaların Takımı Yarı Finalde

Bu Fatih Terim ve ekibi çok esprili ve çok şakacı. Her maçta çıkıp golü yiyorlar. Sonrasında da “şaka yaptıııkk” tarzında gol atıp tur atlıyorlar. Kademe kademe her maçta ayakta duruyoruz son dakikalarda. Akşam ise daha farklı oldu. Hep ayakta olmamıza rağmen son dakikada gol yedik. Golü yedikten sonra maçı dışarıda izlediğimiz için kasaya doğru yöneldik. Tam hesabımızı ödeyecektik ki o da ne? Semih ve gooool. Cüzdan havalarda uçuştu. Tam bir bayramdı, inanılmazdı.

Continue reading

Açlıktan Çıldırıyorum Serisi Bölüm-1

Şöyle her acıktığımda beni anlayabilecek, benim yerime ruh halime, hava sıcaklığına, ortam şartlarına, enflasyona göre kendini ayarlayabilecek ve bu şartlara bağlı olarak kokoreç, balcanlı kebap, adana dürüm, beyti, çorba gibi müthiş yemeklerden sipariş verebilecek bir robot yapsalar o kadar mutlu olurum ki siz bile şaşar kalırsınız. Çekik gözlü herifler yağmuru görünce otomatik açılan şemsiye yapacaklarına böyle birşey ile neden uğraşmazlar ki. Hem bu sistem o kadar da pahalıya mal olmaz kanımca. Altı üstü iki tane kıçı kırık sensör takacaklar. Sensörler mide öz suyumun yukarı doğru yaptığı hareketle devreye girecek. Açlıktan Çıldırıyorum Serisi Bölüm-1 TSi 18:10

Firefox 3 Kalın Yazı Karakteri Sorunu

Dün “Firefox3′de Problemim Var” başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazıda; Vista kurulu bilgisayarıma Firefox3 yükledikten sonra birçok sitede yazı karakterlerini kalın olarak gördüğümü belirtmiş ve çözüm bulamadığımdan yakınmıştım. Blogların en güzel özelliklerinden birisi de bu olsa gerek herhalde, yorumlarda çözümü buldum. Öncelikle çözüm için 1. yaşını dolduran Blografik‘in sahibi Mehmet‘e teşekkür ederim.

Continue reading

Firefox3′de Problemim Var

MalumunuzFirefox’un 3. sürümü çıktı. Ben de herkesler gibi bilgisayarıma indirip kurdum. Kurdum kurmasına da bir sorunum var. Birçok sitede (google, h-yaman, twitter vs.) bütün yazılar kalın tipde. işletim sistemi olarak Vista kullanıyorum. Ve sorunumu henüz çözebilmiş, herhangibir yol bulabilmiş değilim. Yardım ve önerilerinizi yorum olarak belirtirseniz çok memnun olacağım :)

Sular Gelince Herşey Güzel

Suyumuz geldiği için ailecek mutluyuz (anne, baba, abla, kardeş, falan, filan…). Suyun geldiğini duyduğum anda çok hüzünlenip kendimi duşa attım. Suyu sonuna kadar açıp çok fena ıslandım, yıkandım. Mis gibi kokmayı, yeni yıkanmış marul gibi pasparlak olmayı da ihmal etmedim tabi ki. Evdeki bulaşık yığıntısı, çamaşır sepetindeki kirliler, tuvalet arama derdi, çeşmelerin başında sıra beklerken harcadığımız vakit kaybı son buldu.

Continue reading

Su Kesintisi

Yaz günün bu sıcağında, suya tam ihtiyaç duyulan vakitte, kaldırım çalışması yapmayı su bakımına tercih eden, bizi yakıp kavuran, onunla kalmayıp kokuşmamızı sağlayan sayın belediye başkanı, saygı değer belediye çalışanları ve bu olayda parmağı olan herkesleri en şiddetlisinden kınıyorum.

Continue reading