Twitter, son zamanların en yükselişdeki internet oyuncağı sanırım. Bu yükselişin yanında tabi ki Twitter ile ilgili servislerin sayısı ve hizmetleri de çeşitleniyor. Bu yazımda da bu servislerden birini ele aacağız. Servis, şimdiden girilen iletileri bizim seçeceğimiz zamanda gönderecek Twitter hesabımıza. Haliyle istediğimiz zaman istediğimiz iletiyi yayınlayabileceğiz. Bunun türlü faydaları bir liste şeklinde çıkartılabilir tabi. Benim aklıma ilk gelen Twitter ahalisindeki kişilerin doğumgünü oldu. İnsanoğlunun sağı solu hiç belli olmadığından günü gelir unutulur, telaşe olur yine unutulur çoğu kez doğumgünleri. Ama bu anlatacağım servis sayesinde bu durumu ortadan kaldırabiliriz.

Future Tweets ismindeki servise önce girip kayıt yapıyoruz. Şunu da hatırlatayım üyelik sayfasında OpenID de kullanılabiliyor. Future Tweets‘a kayıt yaptırdıktan sonra servis bizden Twitter hesabımızın kullanıcı adı ve parolasını istiyor. Bu aşamada hemen vazgeçmeyi düşünenler olabilir. Neden istiyor ki diye? Servis Twitter alt yapısını kullandığı bizim adımıza belirttiğimiz tarihte ileti göndereceği için Twitter hesabımıza ulaşması gerekiyor, bizim de bu duruma izin vermemiz gerekiyor. Twitter hesap bilgilerimizin altındaki saat dilimini de kendimize göre ayarlamakta fayda var.

Kayıt işlemlerimiz bittiğine göre “Shedule” sekmesine gelerek iletilerimizi girmeye başlayabiliriz. İletimizi “Tweet content” yazan kutucuğa yazıyoruz. Kutucuğun hemen yanındaki “Reccurance” iletinin tekrarlanmasını ayarlamak için kullanılıyor. Eğer bir defalığına bu iletinin gönderilmesini istiyorsak “No re-occurance” seçili olmalı. Eğer yazdığımız iletinin hergün yayınlanmasını istiyorsak “daily” seçeneğini seçmeliyiz. Haftalık ve yıllık olarak da seçebiliyoruz tabi. Bu fasıldan sonra geriye tek bir ayar kalıyor ki o da tarih ve saat.

Tarih ayarı için Send some “Publish date” kutucuğuna tarihi yıl-ay-gün formatında yazmamız ve yanına da saatini iliştirmemiz yeterli.

Sayfanın alt kısmında bulunan Schedule Tweets bölümünden gönderilmek üzere Future Tweets hesabına girilen iletileri, iletilerin tekrarlanma durumlarını ve gönderilme zamanını liste şeklinde görebiliyoruz. Ayrıca sağ alt köşedeki geri dönüşüm kutusunun simgesine benzeyen simgeye tıklandığında sildiğimiz iletileri görebiliyoruz.

Servis benim çok hoşuma gitti. Mesela hergün sabah Twitter hesabıma girip “Günaydın ahali!” tarzında bir hitapda bulunuyordum. Artık o işi benim yerime sekreterim yapacak yani Future Tweets 😀

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

10 comments

Şunu 2009 Haziran’a ayarladım;
“3.nesil iPhone 149$ kdv’ye piyasada”

@Cem, sağol canım ya valla duygulandım. Haziran 2009’da doğumgünüm her sene olduğu gibi 😀 Hediye için adresi gönderirim ben sana (:

ilginç hoş bir servismiş..anladığım kadarıyla yeni bir servis…güzel bir tanıtım yazısı olmuş…önce kayıt olup keşfetmek gerekiyor..ee haydi keşfe :))

@Emelsan ben de geleyim dur… Zira Twitter ‘ı gelecek bir zamana ayarlamadan önce bu sistem nasıl çalışıyor onu öğrenmek gerekir. Bir de konuda yazsan üstad?

Twitter da yeniliklere devam ediyor. İnternet piyasası yenilikler sunup duruyor google ın görüntülü chat ı youtube n videolarında artık 2 farklı özellik daha eklemesi ve şimdide twitter ın ileri tarihli mesaj hakkı tanıması 😀 Hepsi süperler teşekkürler..

Abi maşallah twitter’a ne kadar bağlantı vermişsin. İki tanesi işimizi görürdü. (: Hamdi , cem’in yollayacağı hediye güzelmiş bence kaçırma. Sonra nerden bulursun şişmesini. 🙂

” @Emelsan ben de geleyim dur…”

hamdi bi zahmet düzelt şunu 🙂 sendika ismi gibi diyorlardı zaten şimdi de sanayii demesinler :Pp

Bir cevap yazın

*