Facebook ile ilgili daha önce birçok araç kullandım ve inceledim. Ancak hiçbiri tam entegre çalışamıyordu. Mutlaka bir yerlerinde nuksanlık vardı. Sadece sohbet kısmını kullananlar, sadece resim kısmını kapsayanlar ve daha bunlara benzer kısıtlı araçlar denedim. Ancak istediğim aynı Twitter için kullandığım Twhirl gibi tam kapsamlı olarak Facebook servisini de masaüstünden kontrol etmemi sağlayan bir araçtı. Adobe Air’in gelişmesi ile bu da mümkün olmuş nihayet. Dün Amit‘in yazısında bir araç gördüm ve hemen denedim.

Photo Uploader for Facebook adındaki araç oldukça yetenekli. Zaten Adobe Air olunca pek şüphe duyulmuyor. Kurulumu kolay, bilgisayarı fazla yormadan oldukça işlevsel araçlar türetiliyor bu dalda. Bu da onlardan biri ve açıkcası şu ana kadar denediklerimin içinde en kapsamlısı ve en kullanışlısı. İsmine aldanıp sadece fotoğraf yüklemeye yaradığını sanmayın. Aşağıda bir ekran görüntüsü var. Sonrasında da yeteneklerini birlikte göreceğiz.

adobe air facebook

Evet yeteneklerini de şöyle maddeler halinde sıralayalım:

  • Ana dizindeki akışı olduğu gibi alabiliyor. Yani kim ne eklediyse hepsi görüntüleniyor. Ancak eklenen videolara tıkladığımızda bizi Facebook sayfasında o videonun olduğu bağlantııya gönderiyor.
  • Olayları, fotoğrafları, sayfaları görüntüleyebiliyor. Resimlere ise yorum yapma özelliğini bulamadım.
  • Arkadaşlarımızı görüntüleyebiliyoruz ve onların profillerine, profil detylarına bakabiliyoruz. Duvara yazı yazma yok 🙂
  • Sohbet sekmesi dört dörtlük çalışıyor. Bu özellik ile Facebook ile sanki Messenger havasındaymış gibi sohbet ediyoruz.
  • Resim ve diğer öğeleri yükleyebiliyoruz. Zaten isminden dolayı temel görevi de bu.
  • Sağ kısımda bildirimler bulunuyor. Arkadaşlık bildirimleri, olay bildirimler, yapılan yorumların bildirimleri vs. Ancak tüm bunları sadece geldiğini görebiliyoruz. Okumak için Facebook sayfasına yönlendiriyor yine bizleri.

Araç benim için biçilmiş kaftan açıkcası. Tek eksiği gelen iletileri okuyamıyor, yorum yazamıyor olmamız. Bunları da ilerleyen sürümlerde Facebook ile yapılacak doğrulama üzerine araç içinden yapmanın mümkün hale geleceğini tahmin ediyorum. Mutlaka denenmesi gereken bir araç olduğunu da tekrar vurguluyorum.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

4 comments

Sabahları verdiğimiz 2 selam için uygulama uygulama gezmeye gerek yok be canım. (: Biz seni uygulamasız, eklentisizde severiz . 🙂

Bir cevap yazın

*