Yine gündem bir hayli yoğun diyebilirim. Malumunuz geçtiğimiz pazar günü ÖSS gerçekleştirildi. ÖSS’den sonra puanlarınızı hesaplatabileceğiniz, dersanelerin ücretsiz olarak öğrencilere sunduğu güzel servisler düşünülmüş. Bil Dersaneleri için buradan, Kültür Dersaneleri için buradan, Uğur Dersaneleri için buradan ve Fem Dersaneleri için şuraya ışınlanabilirsiniz. Hepsi ücretsiz ve kendi öğrencisi olmanız gerekmiyor.

  • Eburhan’dan yine mükemmel bir yazı hatta bu konu ile ilgili yazı dizisi olacakmış 🙂 Eburhan az kullanılan ama aslında çok kullanışlı olan HTML etiketlerini (tag) güzel bir biçimde izah etmiş.
  • Bloglar için hizmet sunan, istatistik tutan birçok servisin var olduğunu ve bu hizmetleri sunan Türk servislerin de yavaş yavaş çoğalmaya başladığını biliyoruz. Bunlardan birisi olan yeni Türkçe blog dizini Onvivo.
  • Youtube kendini geliştirmeye ve web 2.0’da yol kat etmeye devam ediyor. Youtube, Adobe’nin kendisi için hazırladığı ve kullanıcıların video çalışmalarına efektler, sesler ve daha nicelerini online olarak ekleyebileceği, videolarını düzenleyebileceği Yotube Remixer‘i yayına koydu. Gerçekten bu güzel çalışma alkışlanası türden 😉
  • Bu haberimiz de Youtube ile ilgili ve yine yenilik… Artık Youtube mobil telefonlar üzerinden de ziyaret edilebiliyor, videolar cep telefonlarından da izlenebiliyor. Şuradan da ilgili sayfaya ışınlanabilirsiniz.
  • Flash ve HTML olmak üzere iki versiyonda hizmet veren ücretsiz bir online resim işleme servisi Fix Picture ile resimlerinize kolayca efektler verebilir, yeniden boyutlandırabilirsiniz. Işınlan
  • RSS’nin daha önce ne olduğunu makalelerimizle detaylı bir biçimde ele almıştık. Bazı kişicanlar daha iyi anlatabilmek adına bir video hazırlamışlar. Şuradan bu güzel videoya ışınlanabilirsiniz.
  • Smashing Magazine son yazısında Favicon konusunu ele almış. Hoş da olmuş 🙂
  • Mynet, sosyal link paylaşım servisi YumiYum!’u satın almış.
  • Apple, Windows için internet tarayıcısı olan Safari’yi çıkarttı. Çıkartmasına çıkarttı ve büyük indirme oranlarına sahip oldu ancak açıkları da yanında getirmiş.
  • Değerli büyüğümüz, CSS kaynağımız Fatih Hayrioğlu “CSS ile Gölge Vermek” başlıklı harika bir yazıyla CSS ile gölgelendirmenin nasıl yapılacağını anlatmış.
  • E-postalarda en çok paylaşılan ataçmanlardan birisi de Power Point ile hazırlanmış sunumlardır. Bildiğiniz gibi bu ekleri önce bilgisayara indirip sonra Power Point ile açıp izlemek gerekiyordu. Fakat Gmail kullanıcıları bundan sonra gelen sunum dosyalarını bilgisayarlarına indirmeden direkt mail içerisinden izleyebilecekler. Bu da Gmail’i rakiplerinden üstün kılan yeni bir özellik.
  • Hakan, web sitesi ya da blogu olanların başbelası olan Bandwith (bant genişliği) sınırını biraz daha ileriye götürmenin yolunu şu makalesinde çok hoş bir şekilde dile getirmiş. Özellikle benimki gibi fazlaca bandwith kullanan sitelerin yükünü biraz da olsa hafifletecek gibi.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

3 comments

bayağ yoğun olan gündeme fazlaca yararlı bilgiler eklemiş ve bizlerle paylaşmışsın…ilgimi çeken biçok bağlantıya tıklayıp gezi turuna başlıyım…emeğe saygı :))…öğrenmeye ve bilgilenmeye devam…
teşekkürler hamdi :))

Bir cevap yazın

*