Yine gündem oldukça yoğun sanal alemde. ilk gelişme kendi sitemle ilgili. Bundan sonra yeni haberleri her hafta bu şekilde bir başlık altında toplayıp yayınlamaya karar verdim. Bundan önce dört adet haber turumuz varmış. Bu sayı ile beşinciye imza attık devamı da nümerik olarak gelecek 🙂

Kişisel takviminizi, notlarınızı, paylaşım dosyalarınızı ve buna benzer materyallerin hepsini bir arada bulundurmak ve bunları web 2.0’ın güzelliklerinden yararlanarak kullanmak isteyenlere Officezilla adında hoşca bir servisin bulunduğunu iletelim.

internet ortamında ya da daha da genişletelim sınırları dijital ortamda el yazısını herkes kullanmak istemiştir mutlaka. Özellikle yazım güzel olduğu için (övünmek gibi algılamıyınız) ben bunu çok istemişimdir. Ancak bu isteğimi her ne kadar araştırdıysam da çözüm bulamamamıştım. Ta ki Chip dergisinin dünkü yazısına kadar. Chip dergisinin web sitesinde yayınlanan bu makale ile birkaç adımda el yazınızı dijital ortama aktarma ele alınmış. Hoş da olmuş. Işınlan

Blogların sayısı fazla olunca dizin sayısı da oldukça fazla olabiliyor. Bunlardan bir tanesi var ki şimdiye gördüğüm en kaliteli dizinlerden birisiydi; BloglarAlemi . Fakat bazı dedikodulara göre o da satlığa çıkmış.

Web sitelerimizden hepimiz para kazanmak istiyoruz elbette. Fakat doğru olarak bildiğimiz birçok yanlış bilgi var. Mesela ne kadar çok ziyaretçi olursa o kadar fazla para kazanılır. Google’dan gelen ziyaretçiyi ne kadar kandırırsam o kadar fazla para kazanırım mantığı da sık düşülen hatalardan birisidir. Cem şuradaki yazısında buna ufakça değinmiş ve PCnet forumundaki ilgili konuları ifşa etmiş.

CSS ismi yayıldıkça ilgili sitelerin sayısında da artış gözleniyor. CSSCreator ismindeki bir site CSS banner, CSS buton oluşturmanıza izin veriyor. Bu tür servislerde olduğu gibi siz yine kod yazmadan renk ve büyüklük gibi özellikleri belirliyorsunuz. Servis de size kodunu veriyor. Işınlan

Web 2.0 servisleri bir yandan artmaya devam etsin diğer taraftan Web 2.0 tasarım formatını uygulamak isteyenler de birazcık güçlük çekmiyor değil. Bunun için birçok servis hizmetine sunuluyor tasarımcıların ve kodlamacıların. Bunlardan birisi de Web 2.0 buton oluşturmanıza izin veren My Cool Button. Gördüğümden beri oldukça fazla kullandığım hizmetlerden birisidir kendisi.

Hürriyet gazetesi internet ortamında diğer gazetelere öncülük etmeye devam ediyor. Sitesinde Hürriyet haberlerinin linkini yayınlayan internetcanlar bant genişliği bakımından Hürriyet tarafından desteklenecekmiş. Detaylı bilgiye ışınlan

Bizim de baş belalarımızdan olan sahte içerik ve içerik hırsızlığının en doğal nedeni Google Adsense bundan sonra daha dikkatli olmak ve boşa giden paraların önüne geçmek için Adsense’de bazı yeniliklere gidiyor. En basit örnek sırf Google arama motorunda tavan yapmak için karıncanın 4’de biri büyüklüğünde bir ölçüde sitelerinin bir kısmına anahtar kelime giren sitelerin ban yemesi 🙂 Ohh ne güzel. Böyle giderse Adsense’den de herkes namusluca para kazanabilecek.

Bir süre önce Alexa’nın kabuk değiştirip tasarımını yenilediğini duyurmuştum. Yine aynı şirkete ait diğer bir site olan Technorati de kabuk değiştirdi birkaç gün evvel. Eski görünüm ile kıyaslama yapmak isteyenler şuradan da eski düzene bakabilir.

Birazcık da gülmek için Google’ın Emrah için yapılmış özel arama sayfasına gidelim.

Gmail gün geçtikçe kendisini gliştiriyor, geliştirdikçe bizi sevindiriyor, sevindirdikçe tavsiyelerimiz artıyor. Daha önce 10 MB olan dosya ekleme boyutu geçtiğimiz günlerde 20 MB’a yüklseltilmiş. Detay

Smashing Magazine en çok takip ettiğim sitelerden birisi. Geçenlerde yayınladıkları şu yazıda birçoğu web 2.0’a uygun olan icon paketlerini bizlere sundular. Mutlaka göz atın 😉

Cumhurbaşkanımız yeni “internet Sansür Yasası” nı imzaladı. Detay için ışınlan

Word, powerpoint ve excel formatındaki dosylarınızı PDF formatına dönüştürmek için şuradaki servisi kullanabilirsiniz.

Youtube üzerindeki videoları bilgisayarımıza direkt indiren birçok servisi şu ana kadar görmüş ve kullanmıştık. Daha önce yayınlamak istediğim ve unuttuğum için kendimi dün heder ettiğim çok güzel bir servis daha var Youtube için. Youtube’da yayınlanan videoların direkt seslerini indirmeye yarayan bir servis. Siz aynı video indirmedeki gibi Youtube’daki video linkini yazıyorsunuz o da size DivX+Mp3(windows için), Mpeg4+Mp3(mac için), Mpeg4+AAC(iPOD için ve 3GP cep telefonu için) ve sadece Mp3 formatlarından istediğinize çıktı versin. Kullanmak için ışınlan

CSS başlangıç stilleri ile ilgili Fatih Hayrioğlu’nun sitesinde çok güzel bir makale yayınlandı geçtiğimiz günlerde. Eğer CSS uzaktan ya da yakından ilginiz varsa mutlaka göz atın.

Şuradaki siteye yüklediğiniz fotoğrafınız; üzgün, sevinçli ve diğer birkaç daha halet-i ruhiyeye göre yeniden şekkilendiriliyor. ilginç bir site olduğunu söyleyebilirim.

Legal yollarda pek birincilik duygusunu yaşayamasak da illegallikde pek ala yaşamak mümkün oluyor. Korsanda Avrupa ülkeleri arasında birinci sıraya oturmuşuz. Nasıl oturmayalım ki? Orjinal Windows’u kaç kişi kullanıyor, acaba serbest çalışan grafikerlerin kaç tanesinde lisanslı Photoshop var? Ya filmler, onlara ne demeli, mp3 furyasını hangi köşeye sıkıştırmalı?

Bu yazıyı hazırlarken RSS okuyucuma düşen bir son dakika haberini Flash Haber formatında sizlere sunarak yazımı sonlandırmak istiyorum. “Türkiyem, Tatile Gitme, Oy Ver!” başlıklı yazısında Nahnu:

“Eurovizyondan sonra yapılan en büyük milletlerarası organizasyon olan “Blogger’s Choice Awards– Blogcu kimi seçeceğini bilir” adlı yarışmada ülkemizi temsil etme görevi bu sene Nahnu.Org‘a verilmiş, Flash Tv tarafından.

En iyi yabancı dilli blog ödülünü elin Birezilyalısı değil de bu toprakların, bu diyarların çocuğu alsın istemez misiniz. istemez misiniz, ki elin portorikolusu yerine yıllarını bu ülkenin insanına vermiş, yememiş yedirmiş gezmemiş gezdirmiş bir kardeşiniz ödülü kucaklasın. Unutmayın, Fatih Akınlar kolay yetişmiyor!

O zaman hadi eller havaya! Oylar Nahnu’ya!”

Demiş. Konu ile ilgili detayı almak ve Nahnu’ya oy vermek için şuraya ışınlanabilirsiniz.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

5 comments

bu haberleri liste şeklinde versen daha okunabilir olacak 😉 ben de mi yapayım böyle haber turlarını,.. pek sevdim 🙂

Amma çok oldu be burda yazmayalı 🙂 Oldukça güzel bir derleme olmuş hamdi yazın. Eline sağlık 😉

Bir cevap yazın

*