Google Play Store Uygulamaları Masaüstüne Nasıl İndirilir?

Android kullanıcıları olarak hergün binlerce uygulamayı eski adıyla Android Market’den yeni adıyla Google Play Store’dan keyifle telefon ve tabletlerimize indiriyoruz. Bazı zamanlarda ise APK formatında bu uygulamalara ihtiyaç duyabiliyoruz. Bunu telefon üzerinde yapan uygulamalar olsa da bilgisayardan yapmak biraz uğraştırıcı olabiliyor.

Google Play Store içinde yer alan uygulamalardan herhangi birine APK formatında bilgisayarımıza indirmek istediğimiz zaman APK Downloader sayfasına gitmek yeterli olacak. Burda üç adımla indirme işlemimizi güvenli bir biçimde gerçekleştireceğiz.

apk-downloader

  1. Adres kutusuna Google Play Store uygulama adresini giriyoruz
  2. Generate Download Link düğmesine basıyoruz
  3. Yeşil renkli indirme düğmesine basıyoruz.

Websense Engeline Takılan Sayfanız Nasıl Kurtarılır?

Güvenlik zaafiyetinden dolayı Google Chrome ve Yandex filtreleri tarafından zararlı olarak algılanıp engellenen internet sayfalarımızın nasıl kurtulacağını birkaç gün önce sizlerle paylaşmıştım. Yazımda anlattığım maddelerde alınması gereken tedbirlerden uzunca bahsettim. Sadece Websense filtresini pas geçmiştim çünkü onunla ilgili bir çalışma yapmamıştım. Sonuçlanınca onuda sizlerle paylaşmak istedim. Önce birkaç maddede neden Websense filtresine takılabileceğimize bakalım:

websense-nyt-logo-365x207

  • Bugüne kadar düzgün içerikler bile paylaşmış olsak  bir tane içeriğin “şaka/öylesine” dahi olması
  • Şifre kırma, hack vb. başlıklı içerikler
  • Trojan vb. saldırıların sonucunda bu şekilde zararlı öğeler barındırmak

 

 

 

 

Eğer bu sebeplerden dolayı engellemeye maruz kalınıyorsa öncelikli yapılması gereken ilk şey bu içeriklerin temizlenmesi. Benim MSN şifreleri ile ilgili 2006 yılında “şaka” mahiyetinde paylaştığım bir link vardı. Hemen hemen en büyük ziyaretçi de bu başlıktan geliyordu arama motorlarından. Ancak bu tarzda engellemeler ile karşılaşınca deyim yerindeyse gözünün yaşına bakmadan sildim. Buna benzer birkaç içeriği ki bunların içinde ebeveyn filtreleri ile ilgili birkaç yazım da vardı, sildim. Tabi amaç düzgün içerik değilse farklı düşünülebilir ancak ben temiz olmayı tercih ediyorum. Temizlik yapıldıktan sonra ise  suggest@websense.com adresine engellemenin bulunduğu sayfanın adresini ve bunun Websense tarafından engellendiğini tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini, iletişim bilgilerini içeren bir e-posta gönderiyoruz.

Sistem için kayda alındığını gördüğümüz bir e-posta alacağız hemen. Bu e-postada moderatörlerin sisteyi tekrar gözden geçireceğini bunun biraz zaman alabileceğini ve referans numarası bizlerle paylaşılıyor. İncelemenin yapıldığını içeren e-posta ise biraz zaman alıyor. Ben 14 saat sonra cevap alabildim ve bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum. Gelen e-posta ise şöyleydi:

Hello,

The site you submitted has been reviewed and assigned the following category:

https://www.h-yaman.com/ – Information Technology

Categorization updates should be reflected in the next scheduled database publication, and will be available shortly to Real-Time Updates subscribers.

Thank you for your inquiry,

Elisabeth
Websense Labs

Sabah kontrol ettiğimizde ise engelin kalktığını gördük. Böylece anladım ki Bilal Çınarlı’nın da deyimiyle “liseli” yazıları yazıp kendi ayağımıza kurşun sıkmanın bir anlamı yok.