Yeni Twitter ile Tanışma Zamanı

Twitter uzun süredir aynı kullanıcı arayüzünü kullanmaktaydı. Klasik arayüz üzerinde kullanıcılar lehine zamanla yeni teknolojiler entegre edilse de tasarım da herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı. Yıllarca aynı anasayfayı kullanan Twitter geçtiğimiz aylarda anasayfasını trend konular, öneriler gibi başlıklarla süsleyerek yeniledi. Şimdi de sıra kullanıcı arayüzünün yenilenmesine geldi. Sadece arayüz yenilenmiyor, bir takım sürpriz özellikler de beraberinde geliyor.

Yeni Twitter’ın getirecekleri:

  1. Daha derli toplu navbar ve arama kutusu. Zaten ikisi aynı bar üzerinde en tepede yer alıyor.
  2. Sayfa iki büyük sütun şeklinde karşımıza çıkacak. Sağ kısım şimdiki kullanılan Twitter akışını, sağ kısım ise trend konuları, sıkı takipçilerin içerikleri ve video, resim gibi öğelerin önizlemesi yer alacak.
  3. Dailybooth, deviantART, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo, TwitPic, Twitvid, ustream, Vimeo, Yfrog servislerinde paylaşılan içerikler görüntülenebilecek.
  4. Tıklanılan Tweetleri yer haritası, kullanıcı bilgileri gibi ayrıntıları ile görebileceğiz.
  5. Mini profil ile özet bir profil bilgisi görüntülenecek. Facebook’un kişi kartları gibi düşünülebilir.

Biraz daha detaylı bilgiyi yeni Twitter sayfasından görebiliriz. Değişiklikler önce bir kısım kullanıcıya sunulacak. Daha sonra yavaş yavaş bütün kullanıcılara yayılacak. İlk zamanlar eski tasarım ile yeni tasarım arasında tercih yapabiliyor olsak da ilerleyen zamanda bütün kullanıcılar yeni arayüzü kullanmak zorunda kalacak.

Ergenekon Bülteni

Bir Ergenekon muahabbetidir aldı başını gidiyor ülkede. Dün ana haber bülteni adı altında yapılan tüm programlar Ergenekon Bülteni kapsamında geçti. Zaten normalde de bir haber yapılmıyor ki. Yazın başından beri üç konu ile haber bültenleri yapıldı. AKP’nin kapatılması davası, Ergenokan soruşturması ve kene ısırıkları… Hakkını vermek lazım araya birkaç tane de kaza görüntüsü eklendi.

Continue reading

Haber Turuna Elveda

Sayı olarak 41’e kadar geldiğimiz haber turumuza son noktayı koyuyorum. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmak, şu anda aynı olayın birçok blogda yapılıyor olması ve son haftalardaki olumsuz eleştirilerin bunda büyük etkisi var. Peki bundan sonra ne yapacağız? Aldığım notlardan, paylaşmak istediğim adreslerden sizleri nasıl haberdar edeceğim?

Continue reading

Haftalık Haber Turu-40

Kendisini daha çok CSS makalelerinden tanıdığımız sevgili Fatih Hayrioğlu CSS’e başlamak isteyenlere “CSS’e Başlamak” isimli bir e-kitap hazırlamış. CSS’i bilenlerin de dökümanları arasında bulunması gereken bir kitap diye düşünüyorum. Kitap, sitedeki makalelerin derlenmesi ile ortaya çıkmış. Daha detaylı bilgi almak ve indirmek için şuradan alalım sizi.

Continue reading

Haftalık Haber Turu-38

Geçen hafta haber turunda Microsoft’un Yahoo’ya yaptığı tekliften bahsetmiştim. Dünden itibaren internet sitelerinde yine bu konu ile ilgili haberler çıkmaya başladı. Nitekim haberlerin arkasından açıklama da geldi. Yahoo, Microsoft’un yaptığı astronomik 44.6 milyar $’ı az bularak, içinde Google’ın da bulunduğu bazı firmaların yaptığı tekliflere göre düşük kaldığını öne sürmüş. Ne derece doğrudur Google’ın bu listede yer aldığı orası tartışılır ama Yahoo’nun da kendini kolay kolay satmayacağının sinyalleri verildi. Bence en doğrusu da buydu. Yahoo’ya bir kez daha saygı duyuyorum.

Continue reading

Haftalık Haber Turu-37

Geçtiğimiz haftaonuna doğru Microsoft’un Yahoo’ya hisselerini satın almak için 44.6 milyar dolar teklif ettiği söylentileri birçok sitede yerini buldu. Bu durum işletim sistemi ya da masaüstü programlarda olduğu gibi internette de Microsoft’un tekele gidebileceği yönünde endişe veriyor. Google ise bu duruma karşı sert bir açıklama yaptı. Yahoo’nun bu teklife vereceği cevap halen merak konusu ancak internette bu sene çok çetin bir rekabetin olacağı şimdiden anlaşılıyor.

Continue reading

Haftalık Haber Turu-35

Şu günlerde Live Messenger üzerinde dolaşan virüs/trojan türünden bahsederek haber turumuzu açalım. Kişi listenizdeki insanlardan şu güne kadar birçok “resmime tıkla” “birkaç yıl önceki fotoğrafım” ya da bunlara benzer uarıların geldiğini ve linklere tıklandığında aşılmaz sorunlar oluştuğunu görmüştük. Şimdi bunun bir benzeri “yanındaki sevgilin mi” ya da “yanındaki kız kim” tarzı uyarılargeliyor. Sonuç ise yine aynı. Bu konu ile ilgili biraz daha bilgi topladıktan sonra bu hafta içinde kurtulma yollarına dair makale yayınlamayı düşünüyorum.

Continue reading