Kuruluşlar için Twitter Kullanımı

Twitter anlık bloglamadan daha öteye gitti artık. Bir kişiden haber almak isteyenler, onun yaptığı olayları bilmek isteyenler, paylaştıklarını görmek isteyenler takip listesine dahil ediyorlar. Nasıl ki RSS yardımı ile sitelerde yapılan yeniliklerden haberimiz oluyorsa Twitter‘da da kişilerden haberimiz oluyor. Fakat işin ilginç yanı biraz detaylı düşününce Twitter‘ın çok da kişisel olmadığı, firmalar veya kuruluşların da Twitter‘ı kullanabileceğini düşünmemek mümkün değil.

Continue reading

Cebit Eurasia 2007 izlenimleri

Her sene gitmeyi istediğim fakat şimdiye kadar gidemediğim Cebit Eurasia Bilişim Fuarı’na nihayet bu sene gidebildim. Bu yıl fuar 2-7 ekim tarihleri arasında gerçekleşti. istanbul dışında olduğum ve anca haftasonu fırsatım olduğu için fuara 7 Ekim Pazar yani fuarın son günü katılma şansını elde ettim. Ettim etmesine de açıkcası pek hoşnut kalmadım. Sanırım bu da son gün olmasından ve yine Pazar gününe denk geliyor olmasından dolayı kalabalık bir kitlenin fuarı ziyaret ettiğinden kaynaklanıyor. Meğer ne çok teknoloji tutkunu varmış Türkiye’de de bizim haberimiz yokmuş 🙂 Çok kalabalıktı gerçekten.

Continue reading

Markalı Bilgisayar mı Yoksa Toplama Bilgisayar mı?

Eskiden yani benim liseye gittiğim dönemlerde toplama diye tabir edilen bilgisayarlar bir hayli revaçtaydı. Bu bilgisayarların konfigrasyonları yani özellikleri; gittiğiniz bir bilgisayarcı tarafından oluşturulur. Bilgisayarcılar ise çoğu teknik eleman olarak görev yapan aslında bu mesleğe okul eğitimini almadan başka bir meslek dalından gelmiştir. Kendi doğrularını tüketiciye de kabul ettirirler. Kasa içinde toplayacağı bilgisayarın performansı onun için önemli olmamaktadır dolayısıyla müşteri memnuniyeti de… Asıl önemli olan ücretidir. Son dönemlerde ise pazar payının artık markalı bilgisayarlara kaydığını, toplama bilgisayarların tahtının sallandığını açıkca görebiliyoruz.

Continue reading