Google Play Store Uygulamaları Masaüstüne Nasıl İndirilir?

Android kullanıcıları olarak hergün binlerce uygulamayı eski adıyla Android Market’den yeni adıyla Google Play Store’dan keyifle telefon ve tabletlerimize indiriyoruz. Bazı zamanlarda ise APK formatında bu uygulamalara ihtiyaç duyabiliyoruz. Bunu telefon üzerinde yapan uygulamalar olsa da bilgisayardan yapmak biraz uğraştırıcı olabiliyor.

Google Play Store içinde yer alan uygulamalardan herhangi birine APK formatında bilgisayarımıza indirmek istediğimiz zaman APK Downloader sayfasına gitmek yeterli olacak. Burda üç adımla indirme işlemimizi güvenli bir biçimde gerçekleştireceğiz.

apk-downloader

  1. Adres kutusuna Google Play Store uygulama adresini giriyoruz
  2. Generate Download Link düğmesine basıyoruz
  3. Yeşil renkli indirme düğmesine basıyoruz.

Sosyal Medya Resim Hazırlayıcısı

Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen sosyal medyayı hem kişisel iletişim için hem de kurumsal iletişim aracı olarak kullanıyoruz. Bundan üç dört yıl önce sayıları ve işlevleri kısıtlı olan sosyal ağların günümüzde insanı şaşırtacak rakamlara ulaştığını görüyoruz. Tabi ki bu trendin gerisinde kalmayı da kimse istemez. Gerisinde kalmamak için de sadece sosyal ağlarda içerik paylaşmak yetmiyor. Biraz da resimlerle desteklemek gerekiyor. İnsanların aklında kalıcı olmak için kapak fotoğrafları, profil resimleri gibi birçok ayrıntıya ihtiyacımız var. Her sosyal ağ için de farklı ölçülerde, farklı içeriklerde bu resimleri hazırlamak oldukça sıkıcı.

Bu sıkıntıyı duyduğumuz anda ise imdadımıza yetişen internet servisleri yetişiyor. Bun servislerden bir tanesi olan Autre Planéte Social Media Image Maker bir çok yeteneğini bir arada barındırıyor. Bir çok sosyal ağ sitesi için desteği bulunan servis, yapılmak istenen resim türünü seçtikten sonra kendi resmimizi yüklememizi ve değişik efektler vermemizi sağlıyor. En güzel özelliği ise boyutlandırmanın otomatik olarak gerçekleştiriliyor olması.

maker

Servis:

  • Facebook için profil, kapak, gönderi, öne çıkan gönderi, uygulama ve etkinlik resimleri 
  • Twitter için arkaplan, profil, üst kısım resimleri
  • Youtube için profil ve arkaplan resimleri
  • Google Plus için profil ve arkaplan resimleri
  • Vimeo için profil ve video ön izleme (16:9/4:3 boyutlarında) resimleri
  • Pinterest, Skype, Flickr, Tumblr, Gravatar, Slideshares, Foursquare için profil resimleri
  • Linkedin için profil, küçük/büyük logo, banner resimleri
  • Xing için profil resmi ve logo
  • Viadeo için logo
  • About.me için arkaplan resmi

Tüm bunları hazırlayabilme özelliğine sahip. Özellikle kurumsal anlamda sosyal medya kullanımı yapıyorsak her servis için ölçüleri bilmeden, resim editöründe oradan oraya zıplamadan rahatlıkla kullanabiliriz.

 

Tivilog: İzlediğin Tv Programlarını Check-in Yap

Yeni bir yıldan tüm okurlarıma merhaba. 2013 yılı sosyal ağlar ve teknolojik ürünler açısından oldukça agresif geçeceğe benziyor, bunları hep birlikte izleyeceğiz. Bu yazımda izlediğimiz televizyon programlarını aynı bulunduğumuz yerleri etiketlediğimiz Facebook ve Foursquare gibi “check-in” yapmamızı ve takipçilerimizle paylaştığımız tivilog‘a kısaca göz atacağız.

Tivilog’a Facebook hesabımız ile üye olabiliyoruz. Ardından kullanıcı arayüzünde bulunan arama kutusundan izlediğimiz programın adını aratıyoruz. Seçimimizi yaptıktan sonra program ile ilgili sayfa açılıyor. Bu sayfada diğer kullanıcıların program ile ilgili yorumlarını ve kimlerin programla ilgili “check-in” yaptığını görebiliyoruz. Eğer Twitter veya Facebook hesabımız ile tivilog bağlantısı kurulmuşsa “check-in” yapıp hesaplarımızda paylaşabiliyoruz.  “Check-in” yapıldıktan sonra rozet ve puanlar da kazanabiliyoruz.

Ekran Alıntısı

Servisin şu anki eksiklerinin en başında mobil uygulamalarının bulunmaması geliyor.

Jpeg Mini: Resim Kalitesini Düşürmeden Boyutunu Küçültün

Blog ve sayfalarımızın açılış hızına, bant genişliğine, alana tartışmasız en büyük etkilerden birini resimler yapıyor. Sadece sayfalarla sınırlamak da yanlış olur aslında; arşivlerimiz veya resimleri kullandığımız diğer alanlarda da resim kalitesinden ödün vermek istemiyoruz ancak kapladığı alanlar alıp başını gidiyor. Sayfalarda da kaliteden ödün vermezsek geç açılmasından fazla bant tüketimine kadar sorunlar karşımıza çıkıyor.

Jpeg Mini, bu sorunları aşmamızı sağlayacak güzel bir Jpeg “diyet” servisi. Resim kalitesini bozmadan 5 kata kadar boyutunu küçültebiliyor.

Servisin kullanımı ücretsiz. Yine ücretsiz üyelik ile çoklu resim yükleme, limitsiz yükleme ve Flickr gibi resim servislerinde hızlı paylaşım imkanları sunuyor. Kazanç ise hem parasal hem de hız (siteler için) konusunda oluyor.

QR (Quick Response) Kodu Oluşturma

Özellikle Android tabanlı uygulamaların bulunduğu sayfalarında bulunan ve bunun yanında günümüzde birçok ürün üzerinde de görebildiğimiz barkoda benzeyen QR kodunu kolayca oluşturabileceğimiz bir servisten bahsedeceğim bu yazımda.

QR, Quick Response açılımıyla hızlı yanıt anlamına geliyor ve 1994 yılında bir Japon şirket tarafından ortaya çıkarılmıştır. Günümüzde barkodları biraz olsun gözden düşüren bir grafik haline geldi. Özellikle mobil cihazlarda kullanımı ile biliniyor.

Buradaki servis de QR kod oluşturmayı çok basit bir hale getiriyor.

Sayfadaki kutucuğa QR kodunu alacağımız değeri yazıyoruz. Ardından Create butonuna basıyoruz. Hepsi bu kadar… PNG, EPS, PDF formatlarında da resmimizi alıp kullanmaya başlıyoruz.

Google Plus RSS Feed

Google Plus‘ın eksiklerinin bulunmasıyla yan sanayi de diyebileceğimiz servislerin çoğalmasını tetikledi. Profillerin hali hazırda bir RSS hizmetinin olmaması Appspot içinde bir hizmetin açılmasını sağladı.

Google Plus profilinize RSS beslemesini tek adımda yapabilirsiniz. Bunun için:

http://plusfeed.appspot.com/profil id numarası

Adresini internet tarayıcımızın adres kutusuna yazıp “git” diyoruz. Hepsi bu kadar 🙂

 

CSS3 Generator

CSS3 ile birlikte işlerimizi grafik kullanmadan büyük ölçüde kolaylaştıran border-radius, box-shadow, background-gradient ve opacity özelliklerini aynı anda kod yazmadan görsel olarak ayarlamamıza izin veren CSS3.me aynı zamanda internet explorer 7 ve 8 için destek veriyor. Mutlaka yer imlerinde olması gereken servis tamamen ücretsiz.

Renk Koduyla Resim Arama

Bazen tasarımlarımıza uygun renklerde resim bulmakta zorluklar yaşıyoruz. Tasarımın bütünlük ifade etmesi için de resim tonlarının yaptığımız tasarım ile uyumlu olması belki de en önemli etkenler arasında yer almakta. Renk koduna göre resim aramamızı sağlayan birçok araç ve internet servisi var. Ancak fotoğraf paylaşım sitesi Flickr üzerinden bu işi yapmamıza imkan sağlayan ColorApi işimizi daha da kolaylaştırıyor.

Kullanım için arama kutucuğuna renk kodunu yazıp arama butonuna tıklıyoruz. Resimdeki arama #ff6600 renk koduna göre yapıldı ve sonuç oldukça güzel.

Fare İle WordPress Teması Yapıyoruz

WordPress teması düzenleme veya sıfırdan tema yapmak için belli bir seviyede CSS, HTML, belki bir miktar da PHP bilgisine sahip olmamız gerekiyor. Tasarım bilgimiz üst seviyede olsa bile maalesef bu söylediklerimizi bilmeden yapmak çok da mümkün olmuyor. Elimizdeki tasarımı veya kafamızdan geçirdiğimiz WordPress temasını illa ki ücret ödeyerek veya bizim istediğimize en yakın olan hazır temayı saatlerce arayıp düzenleyerek ortaya çıkartabiliyoruz.

Lubith; bu konuda bize bir hayli yardımcı olan bir servis olarak göze çarpıyor. Lubith ile kesinlikle kod kullanmadan tamamen fare hareketleriyle ortaya istediğimiz WordPress temasını çıkartabiliyoruz.

Lubith’in kullanımı ise oldukça basit. Siteye girdikten sonra varsayılan tema bizi karşılıyor. Varsayılan temada fare ile üzerine geldiğimiz alanda kılavuz çizgileri beliriyor. Tıkladığımız alanda iki tane nokta beliriyor. Noktalardan birisi o alanın boyutlarını ayarlamamıza diğeri de istediğimiz yere taşımamıza yarıyor. Tamamen sürükle bırak mantığı ile çalışıyor.

Lubith’in sunduğu imkanlar sayesinde arkaplan resmi atayıp x veya y ekseninde otomatik doldurmasını, yazı biçimlendirmesi, hizalama gibi temel işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Temayı bitirdiğimizde kaydetme ve bilgisayarımıza indirme, test etme işlemlerini de gerçekleştirebiliyoruz.

Lubith kısaca:

  • Sürükle bırak ile fare hareketleriyle
  • Kod kullanmadan ve kod bilgisi gerektirmeden
  • Zamandan ve parada tasarruf yaparak

WordPress teması oluşturmayı vaadediyor.

Farklı Twitter Hesaplarınızı Tek Yerden Yönetin

Sosyal ağların yaygınlaşmasıyla birlikte yeni bir reklam kanalının doğduğundan şüphemiz yok. Hemen hemen tüm sosyal ağlarda markaların profillerini görmek mümkün. Reklam için kullanılan sosyal ağların liderlerinden birisi de Twitter. Birçok büyük marka Twitter üzerinden kampanyalarını, yeniliklerini günümüzde kolayca insanlara ulaştırabiliyor. Ancak  bu profilleri yönetenlerin veya bu işlerle uğraşanların mecburen birden fazla hesapları bulunabileceğini düşünürsek çok sıkıcı olduğu kesin.

Sıkıntılı olmaması için farklı Twitter hesaplarını tek yerden kontrol imkanı sağlayan servisler kuruldu. Bu servislerden birisi olan Multwiple, ücretsiz ve Twitter hesabı ile üye olunabiliyor. Hesap sayısında şimdilik herhangi bir sınırlama da getirilmemiş. Link kısaltma, istatistik, retweet, yanıtlama gibi temel işlemlerin hepsini de gerçekleştirebiliyor.