26 Ağustos’da Bloglar Kitabı isminde bir projeye dair e-posta mesajı almıştım. Mesajda ” Türkiye’deki önemli blogları kitap serisi halinde yayınlamayı amaçlayan bloglar kitabı serisinde siz de yer alabilirsiniz.” şeklinde bir mesaj yer alıyor ve altında projeye katılmak daha doğrusu blogumu projeye dahil edebileceğim sayfanın bağlatısı vardı. Hali ile farklı bir açıklama olmayınca adrese girip blogumu ekledim.

Sonrasında bir e-posta daha aldım:

3000 kitap çok şeyi değiştirir!

Bloglar kitabı kapsamında 3000 kitap ücretsiz olarak dağıtılacak. Kitap yalnızca kitabı okumak isteyen, kitaba ilgi duyanlara dağıtılacak.

Peki 3000 kitap neyi değiştirir?

Çok şeyi! 3000 kişi bloguzun sizin tanıtımınızla yer aldığı bir kitabı okuma fırsatı bulur. 3000 kişi çevresindeki insanlara da kitaptan ve projeden bahseder. Ayrıca kitap birden fazla insan tarafından okunur, ödünç alınır, ödünç verilir. Bu sayede 10 000 kişiye doğrudan, 25 000 kişiye dolaylı yoldan ulaşırsınız.

Bloglar kitabı‘ndan kitapta yer alan/almayan birçok blog sahibi kendi bloglarında bahsederler ve Bloglar kitabı‘ndan haberdar olan insan sayısı artar. Bu insanlar bloglarkitabi.com adresine girip kitaptaki bloglara ulaşabilirler.

Blogunuza daha çok ziyaretçi girer ve yorumlarıyla blogunuzun gelişmesine katkıda bulunurlar.

Bir kitabınız olur. Kendinizi, blogunuzu tanıttığınız, söylemek istediklerinizi söyleyebildiğiniz bir kitabınız olur.

Blog geleceğin en önemli bireysel medyasıdır.

Bu gücü yeterince kullandığınızı mı düşünüyorsunuz? Bir kez daha düşünün.

Teşekkürler!

Tamam bu mesaj da güzel. Ve nihayetinde başvurumun onaylandığına dair 4 Eylül’de bir e-posta daha aldım:

Değerlendirmemiz sonucu blogunuz projeye dahil edilmeye uygun bulunmuştur. 150 sözcüğü aşmayan blog tanıtım yazınızı kitap[at]bloglarkitabi.com adresine gönderebilirsiniz.

Onu da yaptım ve yine açıklamalara güvendim. Ve nihayet olayın altındaki asıl planın anlatıldığı e-postayı % Ekim’de aldım:

Bloglar kitabı projesine göstermiş olduğunzu ilgi için çok teşekkürler.

Proje kapsamındaki çalışmalar ekibimiz tarafından gerçekleştirildi. Kitabın oluşması için 200 blog olmasını bekliyorduk ama bu sayıya ulaşamadık, ancak yine de Türkiye’deki blogların sanal ortamında dışında da tanıtılması, anlatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle gelen başvuruları bir kitapçık halinde yayınlayamaya karar verdik.

Kitapçık 3000 adet basılacak ve ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’deki kitabevlerinde ilgilenenlere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Tüm gelişmeleri bloglarkitabi.com adresinden takip edebilirsiniz.

Projede yer alma bedeli olan 50 YTL’yi (KDV Dahil) aşağıdaki hesaba 1 hafta içerisinde gönderebilirsiniz.

Şimdi ise ipler koptu. Şimdiye kadar aldığım e-postalarda neden böyle bir ibare yer almıyordu da son aşamada yer aldı? Çünkü ilk aşamada yapılsaydı katılım çok az olup gelir de hali ile az olacaktı.

Tamam 50 YTL belki kitap basım masrafları içindir, bunun açıklaması bu şekildedir. Ama 50 YTL +KDV böyle bir proje için çok çok fazla. Finansmanı sponsorların desteği ile yapılıp proje daha farklı düşünülebilirdi. Bu ücreti başvuranların % kaçının yatırdığınıysa inanın merak ediyorum.

Kitap ücretsiz dağıtılacak buna bir itirazım yok ancak böyle bir proje oluştururken bazı kesimlerin teklif ve önerileri alınmalı, destekçiler sağlanıp 50 YTL + KDV değil de daha düşük bir ücret alınmalıydı. Bu iş internette yer alan firma rehberleri sitesine dönmüş. Reklamını yayınlarım ama ücreti şu denilmiş açıkca.

Bu kadar şatafata gerek kalmadan e-kitap şeklinde yayınlanıp 300 değil de 300.000 kişiye ulaştırılabilirdi. Ben son aşamaya kadar destekledim projeyi takdir de ettim ancak son aşama işi bozdu. Ha şu ortaya çıkmasın “parayı duydu vazgeçti”. Olay sadece bundan ibaret değil. Ben bu parayı karşılayabilecek durumdayım ancak başvuranların hepsi aynı durumda mı?

Son söz; ücreti yatırmadım. Proje kapsamından da sistemin işleyine göre çıkıyorum otomatik olarak.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

18 comments

sonuna kadar aynı fikirdeyim. şöyle pdf’sinden yapsalardı ekitap ne tatlı olurdu.

hmmm…valla okurken birden heyecanlanmadım desem yeridir ama işin rengi sonradan değişti..elbette böyle bir proje için 50ytl çok da değil..ama bu en son aşamada belirtiliyorsa insan ister istemez altında başka şeylerde aramıyor değil..sponsor falan da mı bulamamışlar kendilerine..dediğin gibi ödeyen var ödeyemeyen…insanın hevesini kursağında poposunun üstüne oturtmak gibi bir durum bu…en başından şeffaf olmak lazım..zaten senin de dediğin gibi e-kitap olarak yapabilirlerdi..yok yaw ben bunun altında illa bişi ararım:))

@Bilal Cinarli, o kısmını bilemiyoruz tabi ki.

@emelsen, tamamen blogcuların kendilerine ait olması yüzünden proje kapsamına sponsor almamışlar…

Hatırlıyorum uzun zaman önce bana / bize / çoğumuza / hepimize gelen bir mail di. O zamanlar siteyi kolaçan edip ne olduğunu öğrenmiştik. Burnuma kötü kokular geldiğinden uzak durup sadece izlemeyi tercih etmiştim altından ne çıkacak diye. Aradam epey zaman geçince unutmuşum bile. 🙂

Bizim polat , iskenderi öldürür bu kitap yine çıkmaz..

@henster, evet kitabın çıkacağı konusunda da şüphelerim yok değil. Ve İskender zaten ayvayı tuzlayıp tuzlayıp yiyecek 😀

Tuzak bunlar, kendilerini pek bir zeki zanneden oluşum. Arkalarında ne bir firma, ne de bir tüzel şirket var. Tamamen düzmece ve parayı nasıl kırarız abi düşüncesi.

fena patlamışlar iyi olmuş ilerde cuvallamak yerine şimdiden patlasınlarki boşuna milleti masrafa sokmasınlar 😉

Çoğunluğa katılıyorum 🙂 E-kitap olarak düşünülseymiş daha güzel olurmuş 🙂 Gene ücret alınır ama 50 YTL’den az olur, hatta sponsor reklamı da alınır ve e-kitap bedava dağıtılır. Güzel fikir aslında 😛

İnternet mecrasından kitaba geçmek’de neymiş. Sonuçta blogların hedef kitlesi internet kullanıcıları. Bence de kampanya saçma.
PDF kitap yapılır. Sponsoroda gerek yok. Nedir ki bunun maliyeti? Söyleyeyim sadece emek gücü. Gönüllü bir kişi pek tabiiki yapabilir.
Hatta bununla ilgili bir blog yapılır. Blogu olan herkes bir post girer. Oldu size bir kitap hemde blog olarak. İSterseniz blogger ile iş dahada bedavaya getirilebilir.

h-yaman hocam, ben bu yazınızı gordukten sonra , bloglar kitabına web adresimi gonderdim. bir de iletildiğine dair cevap istemistim.
gonderdigim e-mailiin açılıs saat 10:03 , cevap maili de 10:05’te gelmiş.

Ve cevap’ta siteniz uygun bulunmustur açıklama yazınızı yazın diyor.

E şimdi 2 dakika da benim sitem nasıl incelendi ???ben de bu isi anlayamadım 🙁

Bu tip maillerin hepsinin altında bir şey yatıyor sanırım. Fenomen Blogger Projesi başlığı altında da bir çok blogcudan açık adres istenmiş ve bir traş seti yollanacağı söylenmişti. Ancak ne gelen var ne giden. Hangi birine inanacak millet bunların?

Cheerful Otomatik geliyordur cevap. Tek 50 Ytl gelsin site incelenmese de olur.

Henster: evet epey zamandır piyasada bu kitap projesi.

H.Yaman : İlk mesajda yazıyordu bu elli ytl meselesi.

Bu davet bana da geldi. Ama gelen mailde 50YTL yazıyordu. Ben de açıkçası pek ciddiye almadığımdan ve hiçbir şekilde kimseye güvenemeyeceğimden takmadım bile.

Böyle bir mail gelirse, blogunuzu yayımlayacağız para gönderin derlerse nasıl güvenebilirim ki?

@teyyare, Fenomen Blog Projesi doğruydu. Ben onu P&G’ye mail attım ve sordum, aslı astarı var yani 😉

Fenomen Blog Projesi doğru arkadaşlar. Ki zaten koca bir hediye paketi geldi bana çoktan 😀

Bir cevap yazın

*