Galaxy S3 Jelly Bean

Telefonum için Jelly Bean güncellemesi geçen hafta gelmişti. Telefon güncelleme ile birlikte tam anlamıyla yağ gibi çalışıyor. Benim ise en çok hoşuma giden menü ara yüzünde klasör düzenlemesi yapılabiliyor olması

image

Böylece karmaşık menü hem daha sade hem daha kullanışlı hale geldi. Yedi tane ekran iki ekrana indi.
Görev çubuğu daha kullanışlı hale gelmiş. Mesela 4square bildirimini uygulamaya girmeden beğenmek mümkün.
Ayarlar menüsü daha derli toplu. Engelleme modu sayesinde istediğiniz kişiyi istediğiniz saatler arasında size ulaşamamasını sağlayabiliyorsunuz.
Klavye daha kullanışlı.
Not: Bu yazı S3 üzerinden yazılmıştır.

Gmail Mesaj Gönderimi İçin Yeni Arayüz

Anlık ileti ve e-posta teknolojilerinde rekabet hergün artarken bununla birlikte ilginç ve kullanışlı özellikler de karşımıza çıkıyor. Bunlardan sonuncusu Gmail’den geldi. Mesaj yazmak için “compose” butonuna tıkladığımızda mesaj ekranını yeni bir sayfa olarak karşımıza getirmek yerine küçük bir alanda oluşturduğu ileti ekranıyla sunuyor. Bu durumda kullanılabilirlik en üst seviyelere çıkıyor.

Gmail’i İngilizce kullanıyorsanız “compose” butonuna ilk bastığımızda aşağıdaki diyalog karşımıza çıkıyor, Try it now seçeneğini işaretleyip devam ediyoruz:

Yeni mesaj yazmak için “compose” butonuna tıkladığımızda da aşağıdaki mesaj kutusu açılıyor:

Sağladığı fayda; mesaj gönderirken aynı anda gelenleri görebiliyoruz, sayfa sayfa dolaşmaktan bizleri kurtarırken işlemlerin daha hızlı yapılmasını beraberinde getiriyor.

Radyo Reklamları

Radyo kanalları son birkaç yıldır reklam olayını oldukça abarttılar. Üç dakikalık iki tane parça çalıyor ve hemen ardından 10 dakikalık reklama giriyor. İnsanlar müzik dinlemek için seçtikleri radyo kanalında reklam dinlemeye mecbur bırakılıyor. Esasında bunun adı terördür, iyi niyetten faydalanmadır. Zaten sunulan programın içinde reklamlar cirit atarken bir de ara reklamların olması aklıma pek de yatmıyor.

Askerde Radyo Seymen diye bir kanal dinliyorum, genelde Ankaralı Namık ve türdeşlerini çalıyor ve insanın askerdeyken böyle şeylere ihtiyacı oluyor. Abartmadan anlatmak gerekirse bir tane parça çalıyor hemen ardından African Mango Plus’ın anlatıldığı ve bir türlü bitmediği yarım saatlik reklama abanıyor! Bu reklamı da sunucu yapıyor, başlıyor övmeye, konukları oluyor ve bu döngü hergün devam ediyor. Aynı şekilde Digiturk reklamı da vardı bu kanalda. Ben şahsen bu iki markayı gördüğüm zaman midem bulanıyor. Zaten o African Mango Plus mıdır nedir birkaç kişiyi öldürdü diye haberler çıktıktan sonra kurtulduk.

Sadece bu kanal değil. Sabah şöyle pop yayın yapan ve ülke çapında çok iyi bilinen birkaç radyo kanalında gezerken de benzer şeylerle karşılaştım. İşleyiş aynı içerik farklı sadece. Radyo D, Power Turk vs. hepsi aynı şeyin laciverti!

Radyo kanallarının böyle olduğu bir ülkede korsan müzik sevilir, sanatçılar çok umursanmaz, Atilla Taş yam yam style yapar ve daha neler neler olur…

Windows 8 İçin En İyi Başlat Menüleri

Microsoft, Windows 8 ile birlikte geleneksel “başlat menüsü” sisteminden vazgeçti. Yeni geliştirilen metro arayüzü de belki bu durumda etkili oldu. Ancak birçok kullanıcı maalesef alışkanlıklarından kolay kurtulamıyor (benim gibi). Elim her defasında çaresice o menüyü arıyor ancak bulamıyor. Bu yüzden, o boşluğu doldurmak için Windows 8 için bazı “başlat menüsü” uygulamaları bulunuyor. Bunların en kullanışlı olanlarına birlikte göz atalım.

Classic Shell

Ezy Start Menu for Windows 8

Free Windows 8 Start Menu

 Power8

Revel BringBack

Start Menu X

ViStart

Win8 Start Button