Windows 7 İçin Ücretsiz Sürücü Güncelleme Aracı

Bilgisayar sistemimizdeki donanımların yazılımların güncellenmesini sağlayan, bize zahmet vermeden bilgisayarımızda taramayı yapıp gereken sürücüleri indiren Radar Sync’i tanıtmıştım daha önce. Ancak Radar Sync ilk çıktığı zamanki gibi ücretsiz hizmet sunmuyor artık. Belli bir kapasiteye kadar bizlere izin veriyor. Bir de Windows 7’de çok işe de yaramıyor.
Continue reading

Football Manager 2010 Netbook Küçük Ekran Sorunu

Football Manager 2010 çıktığı günden beri oynamak tek düşüncemdi. Ancak evdeki bilgisayara kurmaktansa netbooka kurmayı tercih edip büyük bir hata yaptığımın farkına vardım. Sebebi de ekranın küçük olması ve maç öncesi basın toplantısında seçenkler çıkmadığı için bir türlü oyunda ileri gidememekti. Zaten hangi takımı alırsanız alın bu durumla karşılaşmak zorundayız. Bugün biraz araştırma yapıp sorunun çözümünü buldum. Birkaç adımda bunu anlatayım.

Continue reading

Google Wave Tuttu mu?

Bundan yaklaşık bir ay önce Google Wave davetiyeleri yayılmaya başladı. Büyük bir heyecanla herkes kapıştı bu davetiyeleri. Kapışanlardan birisi de bendim. Aylarca bir bekleyiş ve ardından da davetiye usulü ile yayılması servisi bekleyenleri bir hayli heyecanlandırmıştı. Bu heyecana biraz da geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan “Facebook’u tahtından edecek, Twitter’a rakip olacak, Friend Feed’i bitirecek” şeklindeki söylentiler sebep olmuştu. Nihayetinde servisin davetiyeleri büyük çoğunluğun eline ulaştı ve tablo beklenenin çok gerisinde kaldı.

Continue reading

Google Task Masaüstü Aracı

Google Task’ı birçoğumuz kullanıyor. Kendimden kıyas biçecek olursam hergün yapacaklarımı oradan takip ediyorum. Gerek sunduğu özellikler gerekse Gmail içinde sessiz sakin bir şekilde çalışması beni kendisine hayran bırakıyor. Ancak tek eksiği diğer “to do” servislerinin birer masaüstü aracı varken veya diğer koldaki rakipleri gibi masaüstü bir uygulama olarak çalıştırılamamasıydı. Adobe Air için hazırlanmış bir araç sayesinde şimdi onu da gerçekleştirebiliyoruz.

Continue reading

Bucketball2: Topları Sepete Atma

Sabah güzel bir oyunla karşılaştım. Bucketball 2 adılı oyunda topları sepetlere atmaya çalışıyoruz. Fare ile basılı tutup sağa sola doğru götürmek, ardından fare ile tıklayıp topun gidiş açısını belirlemek mevcut.Tabi bu haliyle çok birşey anlaşılmıyor onun için oynamak gerekiyor. Oyun ayrıca bölüm bölüm sunuluyor. Gittikçe zorlaşıyor. Çok hoşuma giden bu oyunu oynamak için şuraya uğramak yeterli.

Bing Video

MSN’in arama sağlayıcı servisi ailesine gün geçtikçe yeni bireyler ekliyor. Bunlardan birisi olan Bing Video geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başladı. Şu anda barındırma hizmeti değil sadece arama hizmeti veriyor. Yani Youtube, MSN video gibi video servisleri üzerindeki videoları burada yayımlama ve arama imkanı veriyor.

Continue reading

h-yaman.com Facebook Grubu

Ne zamandır kurmayı planladığım Facebook grubunu nihayet açmış bulunuyorum. Grubumuzun aile salona yoktur, klimalı zaten değildir. Bunun yanında üstün hizmetlerimiz olacak gibi de görünmüyor. Ancak diğer ziyaretçilerle iki lafın belini kırmak, yaptığımız paylaşımları görmek bunun yanında sosyal olmak amaçlarından dolayı bir geçerken uğramak isterseniz buradan buyurabilirsinz. Son olarak çay servisimiz de yoktur 🙂

WordPress 2.9 Veritabanı Onarma Özelliği

Wp Engineer’in şuradaki yazısına göre WordPress 2.9 içinde veritabanı onarma özelliği olacak. Peki bu özelliği ne için kullanacağız? Özellikle veritabanının kitlenmesi durumunda çok faydalı olacak. Bazı eklentilerden dolayı veritabanları kitleniyor ve yönetim paneline ulaşılamıyor. Bunun yanında gelen spam mesajlardan dolayı da kitlenme durumuna maruz kalabiliyoruz. Bu durumlarda yaptığımız işlem phpMyAdmin’e girip tüm tabloları seçmekti. İşte bu işlemi host yönetim paneline girmeden WordPress yönetim paneli içinde yapabiliyor hale geceğiz.

Continue reading

jQuery ile Hareketli Arkaplan Yapma

Web tasarımının önemli unsurlarından birisi arkaplanlardır. Arkaplanların da en yaygın kullanım şekli hareketsiz resimlerden oluşan kombinasyonlardır. Hareketli olanlarına şimdiye kadar pek rastlamadım işin açığı. Ben kendim blogumda header resmini hareketli yapmak istemiştim ve bunu flash dosyası yardımıyla yapabilmiştim. Ancak bu da hem blogun yüklenme süresini uzattı hem de kodların bir hayli iç içe girmesine neden olmuştu. Ancak jQuery ile hareketli arkaplanlar oluşturmak artık daha kolay olacak. Burada bir örneğine ulaşacağımız tekniğin nasıl yapıldığını öğrenmek, kaynak kodlara ulaşmak için de şuraya uğramak yeterlidir. Kesinlikle arşive alınması gereken bir döküman olduğu için buraya yazma ihtiyacı hissettim. Belki ilerleyen projelerimde sıkça da kullanacağım.

jQuery Tabanlı Site Yapım Aşaması Aracı

Daha önce birçok sitenin yapım aşaması ekranına şahit olmuştuk. Kimisi geri sayım ekranlarında kimisi başka türde ibareler yerleştirmişti. Bunlardan geri sayım yapanını ben de kullanmıştım. Benim kullandığım Erhan’ın da kullandığı bir javascript uygulamasıydı. Dosya içinde yaptığımız zaman ayarı ile belirlediğimiz bir zamana geri sayım yapıyordu. Ancak bugün çok daha kullanışlı bir araç ile karşılaştım.

Continue reading