Asus 1000HA Netbook-Windows 7 Notlarım

Dün günümü ufaklığa Windows 7 kurmaya ayırmıştım. Windows 7 Home Premium EN edindim. İngilizce edinmem biraz vakit kaybettirdi. Çünkü üst sürümlerdeki kadar kolay olmadı Türkçe’ye çevirmek. Bilgisayarın orjinalinde gelen Windows Xp Home içinde yedeklerimi aldım. USB’mi hazırladım ve işlemlere başladım. Şimdi USB hazırlamadan sonuna kadar tüm işlemleri maddeler halinde inceleyelim.

Continue reading

Windows 7 İçin Winamp Görev Çubuğu Eklentisi

Müziklerimi dinlemek için bilgisayar ile ilk tanıştığım günlerden bu zamana kadar Winamp kullandım hep. Windows Media Player ise pek ilgimi çekmedi  son sürümler de dahil olmak üzere. Tek cezbeden yanı görev çubuğuna sabitlenmesi ve ileri geri yapabilmekti. Windows 7’de de aynı durum karşıma çıktı. Windows Media Player simgesinin üzerinde durduğum vakit parça atlatabileceğim basit bir komut verici bulunuyordu. Düşündüm de bunun mutlaka Winamp için de eklentisi olması gerekir ve aradım. Nihayetin de çok güzel bir araç ile de tanıştım.

Continue reading

Windows 7 İzlenimlerim-Videolu

Birçok arkadaşım Windows 7’yi aylar öncesinden beri kullanıyorlardı. Hoş bana da RC DVD’si gelmişti ama bir türlü toparlanıp kuramamıştım. Malum yedekler, ayarlar, sürücüler insanın gözünü korkutuyor. Bundan 4-5 yıl önce neredeyse ayda bir bilgisayarımı formatlardım ama şimdi başka uğraşlar var. En son geçen yıl yaz sonlarında sıfırlamıştım bilgisayarımı. Tercihimi de her ne kadar hantal olsa da Vista’dan yana kullanmıştım. Ancak Windows 7’yi kullanınca anladım ki Vista gerçekten çok gereksiz 🙂

Continue reading

Kara Kutu

Geçen hafta şahsıma münhasır bir paket gelmiş. Paketi babam açtı. Siyah bişi. Üzerinde dokunulası bir dalga da vardı. Parmak izinden bahsediyor. Basmakla basmamak arasında gidip gelirken babam dokundu. Bir dişican ismimi çığırdı. Fark-ı Titreşim’den bahsetti. Yeni titreşimli bıçakların farkına varacağımdan bahsediyordu dişican. Şu ana kadar aldığım en orjinal kutuydu. Ayrıca büyük hissettiğim için açtım da. Kutunun içinde bir not. Onu yanında tıraş malzemeleri. Ha bir de oyun oynayacakmışız birlikte. Oyun hakkında bir bilgim yok şimdilik. Geldikçe birlikte tartışacağız. Unuttum, kutu Gillete’den gönderilmiş. Tıraş deneyimini ise babam yaşadı. Kendisinden orjinal bir deneyim beklerken söylediği tek şey  “cep telefonunun titreşim dalgasını buna takmışlar, iyi de oldu onlar yapmasaydı ben yapacaktım” oldu.

USB Belleği Windows 7 Kurulumuna Hazırlama

Masaüstü bilgisayarlarımıza DVD yoluyla işletim sistemi kurmak mümkün. Ancak optik okuyucusu olmayan netbook tarzındaki cihazlar için kurulum yapmak için USB kaynağını kullanmak en mantıklısı. Üstelik USB’den kurulum daha hızlı ve kolay oluyor. Dün akşam ben de USB’den Windows 7 kurulumu yaptım. Gayet başarılıydı. USB’yi Windows kurulumu için hazırlamak için ise birkaç adımdan ibaret.

Continue reading

Sahte Virüs Programlarını Temizleme

Bazı sitelerde ücretsiz anti virus programı şeklinde bannerlar yer alır. Bunlara gittiğimiz zaman sonuç hüsrandır. Çünkü neticesinde yükleyeceğimiz program sahtedir ve kendisi de bir virüstür. Bir de şöyle bir durum var, bulaştırdığımız virüslerde böyle sahte programlara yer verilmesidir. Bunu bir hatıram ile süsleyeyim. Dersaneye gittiğim dönemlerde komşumuzun yeni doğan bebeğine isim bulmak için internette bakınırken bizi müstehcen bir siteye yönlendirdi. Zaten bu siteyi kapatıp internet bağlantısını kesinceye kadar trojan ve virüsleri yemiştik. Sonra ara ara acayip şeyler getiriyordu ekrana bu virüs. Ve elbette “bu virüsleri anti-virus 2007” ile temizleyebilirsiniz diyor ve link veriyordu. Onu yüklemek tamamen hata olurdu çünkü onu yüklediğimizde daha da kökleşecekti. İşte bunun gibi sahte programların hangileri olduğunu görmek için Make Use Of’un makalesine göz atmakta fayda var. Silmek için de Remove Fake Antivirus‘u indirip çalıştırmamız yeterli.

Ücretsiz 1 Yıllık Kaspersky 2010 Lisansı

Daha önce Kaspersky anti-virus programının 2010 sürümünün ücretsiz lisans verildiğini duyurmuştum. Ancak bu duyurumda adı geçen lisans sadece Japonca programlara uygulanabiliyordu. Şimdi Windows 7′ nin çıkmasının şerefine İngilizce sürümü için de 1 yıllık ücretsiz lisans desteği veriyor. Lisans işlemi tamamen yasal olup illegal bir yönü bulunmuyor.Lisansımızı alıp yüklemek için buraya uğramak ve içindeki formu eksiksiz doldurmamız yeterli olacaktır.

Çevrimiçi Banner Hazırlama

İnternet sayfalarında gördüğümüz değişik boyutlardaki duyuru, reklam gibi işlevler için kullanılan afişlere banner diyoruz. Bannerlar internet sayfalarında eskiden bu yana yerini korudu. Eskiden daha janjanlıydı. Yanar döner bannerlar karşılıyordu bizi sayfalarda. Ancak internetin evrim geçirmesi ile birlikte bannerlar da yerini daha göze hoş gelen ve daha hareketsiz resimlere bıraktı. Bunun yanında internet üzerinde banner hazırlamamıza yardımcı servisler de türedi. Şimdi bunlardan birini inceleyeceğiz.

Continue reading