Kurtlar Vadisi Pusu Oyunu

Her perşembe ilgiyle izldiğimiz Kurtlar Vadisi Pusu’nun oyunu da yapılmış. Flash olarak hazırlanmış oyunda Polat karakteriyle kendinizi kurtarmaya sonra da ekibinizden kaçırılanları kurtarmaya çalışıyorsunuz. Aslında 3 boyutlu şöyle vurdulu kırdılı bir oyunu da güzel olurdu. Neyse şimdilik bununla idare edelim. Oyunu oynamak için buraya uğramak yeterli.

Atlas Kalem

Seksenli ablacanların biricik sevgilisi, bizlerin efsanesi, şimdiki zamane veletlerinin de yerine Rotring, Tombo gibi uyduruk markaları kullandığı ülkemizde çığır açan uçlu kalemdir Atlas marka kalemler. Kendinden sonra gelen uçlu kalemleri de kapsamıştır. Kırtasiyeye giden “uçlu kalem” yerine “atlas kalem” tamlamasını kullanmıştır aynı “selpak”, “kağıt mendil” ikilisinde olduğu gibi. Mavi, kırmızı, pembe, yeşil ve beyaz renklerini gördüğüm bu kalemin birçok işlevi vardır.

Continue reading

Google Chrome OS Beta

Google’ın yeni işletim sistemi çıkarıcığını daha önce birçok yerde görmüştüm. Sabah RSS okuyucumda gördüm ki Beta sürümünü indirilir hale getirmişler. Sistem Linux tabanlı ve Chrome temelinde çalışıyor. Ben şahsen denemiş değilim ama linki şuralarda bulunsun. Sürüm numarası 0.4.207 olan Beta’yı indirmek için şöyle buyrun.

CSS Compressor:CSS Optimizasyon

Günümüzdeki internet sayfalarının görsel olarak ön plana çıkmasını sağlayan CSS bazen çok büyük boyutlara ulaşır. Satır aralarındaki boşluklar, yorumlar ve buna benzer unsurlar CSS’in şişmesine ve her yüklenişinde site sahibine ek maliyet getirir. Bu unsurları kaldırıp sıkıştırma işlemine de optimizasyon denir. Bunu yapmak için onlarca program ve internet servisi mevcut. Onlardan birisi ve en başarılı olanlardan birisi de CSS Compressor‘dur. Çalışması için sadece CSS kodunuzu kutucuğa basıp onaylamanız yeterlidir. Ücretsiz olan servis benim kendi sitemde bile %20’ye yakın sıkıştırma yaptı. Mutlaka deneyin.

Fırçalarla Rahat Çalışmak İçin Livebrush

Birçoğumuz Photohsop’daki fırçalarla yeri gelince haşır neşir oluyoruz. PS içindeki fırça mantığı el hareketleri değil belli bir kalıbı çalışmaya basmaktır. Sanki bir mühürü andırır, el hareketleri devre dışı bırakır. Ancak birçok çalışmamızda bu fırçaların ya da desenlerin devamlılığı gerekiyor. Üstelik bazı kısmlarda el hareketleriyle yönlendirmemiz gerekiyor. Bunu illustrator’da yapabiliyoruz ancak o da başlangıç seviyesini biraz geçiyor. Biraz daha fazla bilgi gerektiriyor ve daha zahmetli. Anca şimdi tanıtacağım araçta durumlar tamamen değişiyor.

Continue reading

Gmail İle Sesli Mesaj

Geçtiğimiz dönem Gmail’in içinde entegre bulunan Gtalk ile görüntülü ve sesli sohbet yapabilme imkanını bulmuştuk. Ardından Gmail için araçların bulunduğu “labs” açıldı. Burada birbirinden faydalı araçları gördük ve kullanmaya başladık. Şimdi de gönderdiğimiz e-posta mesajlarında sesli mesaj da göndermemize olanak sağlanıyor. Ayrıca karşıdan gelen sesli mesajları da dinleyebiliyoruz.

Continue reading

Safe Mode Kapatma

Sunucularda Safe Mode dediğimiz dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı bir önlem bulunmaktadır. Bununla dış kaynaklardan bilgi çekilemiyor. Ancak asıl sorun resim dosyalarında çıkıyor. Kendi sunucumuz içindeki bir resimde bile sorun çıkabiliyor. WordPress kullananların da bir numaralı engellerindendir Safe Mode. Özellikle resim galeri eklentilerini kullanabilmemiz için sunucuda Safe Mode özelliğinin pasif olması gerekir. Tabi sunucu sahipleri de bu özellik işe yaramasa bile açık durumda kalmasını ön görüp kapatmıyorlar. Biz de bir durumda bu engelle karşılaştık. Sevgili Bilal Çınarlı da bize iki parça kod verdi.

Continue reading

WordPress Yönetim Paneli Sorunu

Dün akşam uzun bir aradan sonra tekrar yazı yazmaya karar verip bilgisayarın başına oturdum. Şu aralar işlerim yoğun olduğu için pek yazı giremediğim için elimde bir hayli şişen “yazılacaklar listesi” mevcuttu. Bunu biraz azaltabilmek adına WordPress yönetim paneline girmek istedim. Ancak şans yüzüme gülmediği için yazı girmek yerine yönetim panelindeki hata ile boğuştum. İlk girişimde panele ulaştım ve bazı yorum onaylamarını yaptıktan sonra panel beni dışarı attı. Sonrasında da FTP’ye bağlantıda sorun yaşadım ve bunun yanında yönetim panelinin adresini yazdığımda “Internal Server Error” hatasını aldım. Sonrasında da panel ile bir türlü bağlantı kuramadım.

Continue reading

Ay Lav Yu Film Fragmanı

Ne zaman çıkacağını bilmesem de dün bir film fragmanı izledim. Fragman, Sinan Çetin’in yapımcılığını üstlendiği yönetmenliğini de Sermiyan Midyat’ın yaptığı Ay Lav Yu isimli filme ait. Film 2009 yapımı. Film “aşk her yerde yazıldığı gibi okunur” temasıyla ön plana çıkıyor. Henüz bir tane fragman yayınlandı ve fragman kısa olmasına rağmen güldürmeye yetiyor. Filmin fragmanını izlemek ve detaylarını okumak için şuraya bir uğramak yeterli.