9. Alanya Turizm ve Sanat Şenliği

Kendim maalesef bu tarihlerde şehir dışında olağacağım. Belki (inşallah) son gün programına dahil olabilirim. İlgilenen arkadaşlar için birinci gün yani 30 Mayıs Cumartesi günü saat 22’de belediye arkasında Sıla konseri var. İkinci gün (31 Mayıs Pazar) Volkan Konak konseri ve yine belediye arkasında. 1 Haziran saat 22’de halk oyunları; belediye arkası. Son gün yani 2 Haziran Belediye arkasında saat 22’de Manga konseri varmış. Dediğim gibi son gün mutlaka katılmak istiyorum. Orda bulunacak arkadaşlar olursa çağrı atsınlar (:

RSS ile Hatırlatma Servisi

Son zamanların gözde servisleri hatırlatıcıları birçoğumuz kullanıyor. Cep telefonuna SMS gönderenleri, e-posta mesajı gönderenleri ve daha birçoğu mevcut. Ancak RSS ile etkili bir biçimde bu sistemi uygulayan bir servise rastlamamıştım. Dün bulduğum servis her ne kadar doğumgünlerini hatırlatmak amacıyla yapılmış olsa da diğer işlerimiz için de kullabileceğimizi düşündüm.

Continue reading

MapMotive ile Facebook Arkadaşlarının Harita Dağılımını Görme

Facebook’un bu güne kadar ayakta kalmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi de uygulama geliştirmeye açık olmasıdır diye düşünüyorum. Çıkarılan uygulamalar sayesinde arkadaş tablolarını, ilk zamanların popüleri olan birşeyler ısmarlamayı ve nicelerini gördük. Eğer uygulamalar olmasaydı Facebook bu kadar etkili olamamasının yanında biraz daha sade kalıp popülerliğini koruyamazdı. Sadece arkadaş listesinin olup onlarla mesajlaşmak yetmiyor, kullanıcı artık farklı aktiviteler de istiyor. Bu uygulamalardan birisi de arkadaşlarımızın harita üzerindeki dağılımlarını gösteriyor.

Continue reading

Sözlük Görünce

Nerde bir sözlük görsek önce argo kelimelerin karşılığına baktığımızı inkar edebilir miyiz? Eskiden sarı kaplı İngilizce sözlük bu derdin müdavimiyken şimdi de dijital sözlükler bundan nasipleniyor. MTU sözlük olsun, Google Translate olsun ve diğer sözlükler olsun… Bunlardan birini görürsek ilk yazacağımız şey argo kelimelerin anlamları, cinsellik terimleri, cinsel organlar ve bunlara benzer şeylerdir. Ben şahsen, kutsal bilgi kaynağı Ekşi‘yi görüp  “aa ne güzel şunlara bir bakayım neler yazmışlar diyen” ardından “regl” hakkında yazılanlara bakan bir abi gördüm. İnernet kafe yakışıklılarındandı kendisi. Hangi mantıkla baktığını hala düşünmekteyim. Aksini söyleyen?

Hayattan Kareler

Hergün onu görüyorum. Her gördüğümde içimde birşeyler kabarıyor. Aklımı başımdan alıyor. Özellikle bacakları ve kalçası çok hoş görünüyor. Önümden her geçtiğinde aklıma türlü türlü şeyler geliyor. Yağmurlu günlerde ıslak ıslak dolaşması daha ayrı birşey. İrice bir vücudu var. Ah bir de ulu orta yere pislemese çok daha güzel olacak ama ne yapalım ona da şükür. Hergün işyerinin önünde dolaşan bu horozu birgün kesip yersem kimse şaşırmasın. Sahibi varsa, önlemini alsın. Ben ömrümde böyle büyük ve etli bir horoz görmedim. Az önce önümden geçerken fırında ızgarasının güzel olacağını aklımdan geçirdim :)

Çöplük Klasörü ve Akıbeti

Normalde bilgisayar masaüstüm oldukça düzenli olup çeşitli çevrelerden taktir toplamıştır. Ancak her zaman bu durumu koruyamıyorum. Her genç internetçi gibi benim de arada sırada karışabiliyor. İndirilen dosyalar, mp3ler ve diğer materyaller karıştırabiliyor ortalığı. 3 veya 4 ay önce bu karışıklığı giderip “birkaç gün içinde düzenlerim nasıl olsa” mantığı ile oluşturduğum yeni klasörün adını “çöplük” koydum. O çöplük klasörüne dün akşam baktım ki 18,4 GB olmuş :D Acil bir operasyon ile klasörün içini düzenleyip herşeyi yerli yerine koydum. O klasörü de bir daha hiç oluşturmamak üzere geri dönüşüm kutusuna gönderip üstüne sifonu çektim. Mutlu muyum? Evet :)