WordPress İçin İstatistik Kodu

Uzun zamandır yoğun bir şekilde çalışma bahanesinin ardına sığınarak site iletişimden gelen mesajları ya da istekleri yeni yeni cevaplandırmaya başladığımı söyleyebilirim. En çok istek yapılan konu blogumun sağ tarafında gösterdiğim istatistik bilgilerini kullandığım eklenti. Sayaç için Wp-OnlineCounter kullanıyorum. Tabi bilgileri ne derece onu bilemiyorum ama uzun zamandır kullanıyorum ve asıl bilgileri görmek ve daha da detaylandırmak için Google Analytics kullanıyorum, tavsiye de ediyorum. Yazı ve yorum toplamlarını göstermek için ise hiçbir eklenti kullanmadan sadece kodlarla işi hallediyorum.

Continue reading

Fotoğraf Galerisi Şablonu Hazırlama

Site işleri ile uğraşan kişiler genelde kendi mamüllerini kullanmak isterler. Mesela bir fotoğraf galerisinde alt yapısından üst yapısına kadar herşeyini kendisi oluşturmak ister. Ama bazı zamanlar bu mümkün olmuyor. Programlama değil üst yapısında değişiklik yapacak bilgimiz olmayabiliyor. Aslında işin içine girince çok da zor olmadığı görülüyor. Bu yazımda basit yollu bir fotoğraf galerisinin üst yapısını yani tasarımını ve yerleşimini dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Continue reading

İletişim Bölümü Yeniden Aktif

Uzun zamandır blogumla derinlemesine bir ilgilenememiştim. Gerek yazı olarak gerekse eksikleriyle. Uzun zamandır iletişim bölümünden mesaj almıyordum. Önce pek umursamadım ama sonra baktım ki işin içinde bi tuhaflık var. Dün nihayet fırsat bulup test ettim ve gördüm ki kullanıcıya e-posta gönderildi diyen iletişim formu bana ulaştırmıyor mesajları. Hemen eklentiyi değiştirdim ve aktif hale getirdim. Şu anda çalışır vaziyette. Eğer bana son 3 ay içinde iletişim bölümünden mesaj attınız ve cevap vermediysem benden kaynaklanmıyor. Oluşan hata için affınıza sığınır, tekrar mesajlarınızı beklediğimi söylemek isterim.

h-yaman.com 3 Yaşında

Acısıyla, tatlısıyla, bayramıyla, üzüntüsüyle, sıkıntısıyla, sevinciyle ama en çok güzellikleriyle 3 yılı geride bıraktık. Ziyaret edene etmeyene, acı kahvemizi içme babında bir uğrayana olmadı yorum yazana, yazmayana, RSS listesine ekeyene, eklemeyene, Facebook güzellerine, Twitter ahalisine, WordPress’e, Google’a, host sponsorum Taha’ya, tam bu yazıyı yazarken arayan dişicana, bu yazıya yorumlarını bırakanların cümelesinin herbirine, monitörün üstünde kendini park halinde bırakıp sevgilisini düşünen sineğe, 29 Mart seçimlerinin muhtar adaylarına, hatta Obama’ya bile teşekkürü bir borç bilirim. Kanal frekansınızla oynamayın, birbirinden güzel değişiklerle karşınızda olmaya devam edeceğim 🙂

Google Reader’da Yorum Yapma Özelliği

Google’ın RSS takip servisi Google Reader‘a yorum ekleme özelliği dahil edilmiş. Özellik tabi ki her takip edilen öğede çalışmıyor. Özelliğin mantığı da arkadaş listemizdeki insanların paylaştığı öğelere yorum yaparak fikrimizi beyan etmek. Özellik eminim ki birçok kişi tarafından benim gibi düşünülüp “fevkalade” dedirtecek cinsten. Yorum özelliği Google Reader”ın İngilizce sürümünü kullanan kullanıcılarda aktif şu anda. Özelliğin nasıl kullanılacağına dair kısa bir ders videosu da hazırladım.

Continue reading

Gökhan Kırdar Dayan Kalbim (Kurtlar Vadisi)

Kurtlar Vadisi’nin bu hafta izlediğimiz bölümünde güzel bir müzik yer aldı. Hani Polat’ın haşna fişne kız işlerindeki ıslık ile desteklenmiş müzikten bahsetmiyorum 🙂 İnsanın ilk duyduğunda; “bak bu güzelmiş, abi adamlar yapıyor ya” tarzındaki müziğinden bahsediyorum. Kendisi bir Gökhan Kırdar eseriymiş, bugün öğrendim. Albümünde zaten tek bu parça üzerine yapılmış İngilizce sürümü ve remixler yer alıyor. Dayan Kalbim ya da Go On My Heart ismini alıyor parça. Ben Kurtlar Vadisi’nde çalan nüshasını yazının devamına ekledim, cümleten dinleyebilelim diye.

Continue reading

Herhangi Bir Dosyanın Hangi Programla Çalıştığını Öğrenme

Bilgisayar sektörü aldı başını gitti ve gitmeye de devam ediyor. Eskiden birkaç yazılım popülerken günümüzde tonlarca yazılım popüler durumda. Artan program sayısı ve programların çalıştırdığı dosyaların uzantılırını takip etmek, dosya türüne göre hangi programla çalıştığını ezberde tutmak neredeyse imkansız. Word, Excel, Photoshop veya çok sık kullandığımız programların uzantılarını bilsek de nadir kullandıklarımızı ya da hiç kullanmadıklarımızı bilmek mümkün değil. Ben bu tür durumlarda internete başvuruyorum elbette herkes gibi. Bazı zamanlar çözüme ulaşamadığım bile oluyor. Dosya uzantısını yazınca çalıştığı programın ismini getiren internet servisleri yok değil elbette. Fakat yazının devamında bahsedeceğim servis benim gözümde en güzeli.

Continue reading