Büyük Sitelerin Ufak Hataları

internet hiç kuşkusuz firma ve diğer kuruluşların en gözde reklam kanallarından birisidir. Ya da birçok kuruluşun -e-ticaret siteleri gibi- ekmek teknesidir. Yapılan yatırımlar, oluşturulan kadrolar, emekler ve diğer etkenlerin hepsi bir amaç için birleşiyor. Fakat sektöründe lider sayılabilecek bazı kuruluşlar o kadar yatırıma rağmen internet sayfalarında çok küçük ama bunun yanında komik tarayıcı hatalarını da barındıyorlar. Bu yazımda bunları ele almaya çalışacağım.

Continue reading

Yamaha Ayıbı

Tuttuk zamanında iyidir hoştur diye Yamaha aldık motorumu. 2002’den beri bu yana kullandığım ve şu ana kadar ufak tefek arızalar çıkartan motorum en büyük arızasını dün 16:00 sularında çıkartarak beni bir kez daha yolda koyma başarısını elde etti. Tam olarak bilemediğim arızanın giderilmesi için de arka jantın (göbek ile birlikte) değişmesi gerekiyormuş. Buraya kadar herşey hoş olsa da bundan sonrası pek değil.

Continue reading

Hotmail, Live Mail E-Postalarını Bilgisayara indirme

Birkaç gündür çok ihtiyaç duyduğum bir konu var ki bana saçlar başlar yoldurtan türdeydi. Hotmail adresindeki e-postaların hepsini bilgisayarıma indirmek istiyordum fakat hiçbir yerde indirme ibaresi ya da açıklaması bulamadım. Google’a sordum fakat o da “ben de bilmiyorum, sen öğren anlat” dedi adeta 🙂 Kendileri şu sıralar Amerika’da olan Cem‘e sorduğumda ise Windows Live Mail Desktop‘u denememi söyledi.

Continue reading

Rüyadan Gerçeğe

Ne güzel ki rüyamda ABD Doları’nın 2 YTL’ye çıktığını görmüştüm. Sevinmiştim çünkü Google Adsense param bugün gelecekti. Bayram etmiştim, millete yemekler ısmarlamıştım, çok hoştu. Fakat kalktım gördüm ki dolar sürünüyor yerlerde. TL’ye çok yakın değerlerde olduğu için yine TL’ye çok yakın miktarda bir para yatmış hesabıma. Üzüldüm, kahroldum, haftam şaştı 🙂

Continue reading

DailyMotion da Engellendi

Bir Cuma gününün muhteşem sabahında bilgisayarımın başına belki Youtube bugün açılmıştır diyerek oturdum. Youtube açılmasına açılmamış ancak bir diğer popüler video paylaşım sitesi DailyMotion da “Mahkeme Kararı ile Erişime Engellenmiş” mişmiş. Diyecek kelime, söz, cümle bulamıyorum. AKP kapanmadı ama internet siteleri bir bir kapanıyor. Bu iş nedir, necidir? Hayır çekin fişleri hiçbir yere giremeyelim de herkes kurtulsun!