Prison Break ve Diziler

insanın kendi bilgisayarında film ya da dizi izlemesi kadar güzel birşey yoktur sanırım. Tam heyecanın ortasındayken, kalemi koparırcasına tutarken, kalbimiz kompresör gibi çalışırken tutup araya bilmem neyin sunduğu dizi/film reklamlardan sonra devam edecek gibi bir mecburiyete maruz kalmıyorum. Heyecanı bölmek istediğim yerde kendim bölüyor, kendi filmimi kendim sunuyorum.

Continue reading

Twitter Spam Bulucu:Twerp Scan

Geçtiğimiz günlerde Twitter‘ın da spam içerdiğinden şu yazımda bahsetmiştim ve dert yanmıştım. Yazımda kendi keşfettiğim yollardan spam kişilerin nasıl anlaşılacağını ve bunları nasıl engelleyeceğimizden az da olsa bahsetmiştim. Fakat öğrendim ki aslında kendimizi bu kadar germenin, bu kadar kasmanın bir anlamı yokmuş. Çok daha basit bir yoldan hatta bir servisten bu spamlar algılanıyor ve basitçe yok edilebiliniyor.

Continue reading

Facebook Chat Uygulaması Başladı

Daha önce Facebook ile ilgili yazdığım yazıların genelinde Facebook‘un kendini yenileyememesinden buna bağlı olarak da talebin zamanla doğru orantılı olarak azalacağından dert yanmıştım. Çünkü ilk patlama ile birlikte birçok kişi üye olmuş sonrasında ise gün gün ziyaret kitlesinde azalmalar olmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Facebook Türk kullanıcıların durumunu göz önüne almış olmalı ki Türkçe dilde yayın yapmaya hazırlanmaya ve çevirileri hızlı bir şekilde devam ettirmeye başladı. Bu bizim için güzel bir gelişmeydi elbette. Çünkü o kadar kullanıcıya sahip Youtube bile Türkçe yayın için bir girişimde bulunmadı. Bununla birlikte şimdi de sohbet uygulamasını kullanıcıların hizmetine sundu.

Continue reading

Piksellerim Ölmüş

Karı koca ilişkisi yaşadığım ve geçen sene aldığım perfect panel monitörümde birkaç tane pixel ölmüş. Kimin öldürdüğü hakkında bir bilgiye ulaşamazken Philips güvencesini fazlası ile yaşadım. Her ne kadar Alanya servisinde çalışan çok bilmiş eleman benimle birşeyleri iddia etse de Philips monitörümü değiştiriyor. Benim monitörüm 19″ idi. Yenisi üretimde olmadığı için 22″ verecekler. Neyse kısmet artık. Gelişmeleri buradan aktarırım yine.

Continue reading

Sivrisinek

Vızır vızır dolaşıp da her seferinde gelip kolumun üstüne konuyordu. Her seferinde enfes bir kaşıntı ile irkiliyordum. Kaşıya kaşıya yara yapıyordum kolumu. Ya ağayım? Kıpkırmızı şimdilerde. Kaşırken parçalayasım geliyor oramı buramı. Sonra bir baktım ki bu iş öyle böyle olacak değil. Her tarafım o yaratık tarafından mıncıklanmış. Acil çözüm paketlerinden birini hemen devreye geçirdim.

Continue reading

Fiyat Farkları

Ülkemizde büyük alışveriş merkezlerinin yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte ben de dahil birçok kişinin ilgisini çeken fiyatlar olmuştur. Bazı ürünler hatta bazen birçok ürün, dışarıda bir mağazada 1000 YTL iken bahsettiğim alışveriş merkezlerinde 750 bilemediniz 600 YTL’ye kadar düşüyor fiyatları. Fiyat karşılaştırması yaptığımızda dışarıdan alışveriş yaptığımızda kazıklanıyoruz gibi bir hava var ortamda. Tüm ürünler için bunu söylemek aslında mümkün değil. Gıda, temizlik malzemeleri vb. ürünleri buna örnek gösterebiliriz. Ancak garantili ve markası bilinen ürünlerde durum bu şekilde değil. Fiyat farkı aslında başka başka yerlerden kaynaklanıyor.

Continue reading

istila Etme, istifa Et!

Demirören geldiğinden beri Beşiktaş’ın durumunu biliyoruz. Her sene hocalar değişir, 10 futbolcu gider, 20 futbolcu gelir. Fener’de oynamayan oyuncuları toplar ve tam toplama kampına döndürdü. Liverpool rezaleti, söylenen sözlerin yerine gelmemesi ve tükürdüğününün yalanması… Bu durumların hepsinden rahatsız olan taraftar artık Demirören’in istifası için bir klip bile hazırladı.

Continue reading