Bazen de Kendi işini Kendin Göreceksin

Bilgisayar kullanıyorum diye övünen bazı kişiler nedense çoğu kez işlerini başkalarına gördürmeyi yeğlemişlerdir. Ya da hiç araştırma yapmaksızın MSN’den hazır cevap alacağını ummaktadır. MSN bir soru sorma merkezi değil ki kardeşim. insanı listesine eklediğine pişman etmemelisin. Hadi anlarım bir site kuracak olsa “abi nasıl yaparım”, bir WordPress sorunu olsa “şuradan hata çıktı ne yapalım” ya da “abi şu kodu yazdım ama karıştı” son mertebe “ya falanca müzik sende var mı?” diyebilirisniz. Ama gelip de “MSN şifremi değiştirmem lazım” diye soru sorulmaz herhalde.

Continue reading

Nostaljik Mahalle Maçları

Maziye şöyle bir bakış atınca hatırladım ki eskiden biz mahallede futbol oynardık. O zamanlar şimdilerdeki gibi her yerler bina değildi. Yeşillik idi, çayır idi, çimen idi… Halı sahalar da bu kadar yaygın değildi. Onun için iki taştan kale yaptığımız, çimenlik bulduğumuz yerde oynayıp fantaziler kurduğumuz eğer yoksa evin önündeki yolda kağuşlandığımız günleri hatırladım bir anda. Şimdiki ukala veletler bilmez bunları.

Continue reading

Haftalık Haber Turu-40

Kendisini daha çok CSS makalelerinden tanıdığımız sevgili Fatih Hayrioğlu CSS’e başlamak isteyenlere “CSS’e Başlamak” isimli bir e-kitap hazırlamış. CSS’i bilenlerin de dökümanları arasında bulunması gereken bir kitap diye düşünüyorum. Kitap, sitedeki makalelerin derlenmesi ile ortaya çıkmış. Daha detaylı bilgi almak ve indirmek için şuradan alalım sizi.

Continue reading

Windows Live SkyDrive Türkçe

Geçtiğimiz aylarda Microsoft Live ailesine Skydrive adlı, kullanıcıların dosyalarını depolayabileceği ve diğer insanlarla paylaşabileceği bir servisi hizmete sunmuştu. Ancak servis beta aşamasında olduğu için ülkemiz de dahil olmak üzere bir çok ülkedeki kullanıcı bu hizmetten faydalanamıyordu. Ancak Skydrive artık 38 ülkede kullanılabiliyor. Buna Türkiye de dahil.

Continue reading

Trafikte Komedi

Trafikte onlar hep vardılar ve daha da olacaklardır. iki şeridi birden kaplayıp kırmızı ışıkta hangi şerit açılırsa oradan gideceğim hesabı yaparak arkadaki trafiği aksatan ve aksattığı her kişiden güzel küfürler yemeye alışık olan halk arasında “öküz” diye de adlandırılan insana benzeyen varlıklardır bunlar.

Continue reading

Çay Bisküvi Tadında Bloglama

Sıcacık çayı elime alıp yudumlarken aldığım zevki başka neyden alıyorum? Yanındaki bisküviyi çayın içine bandırınca… Çay bisküvi ikilisi benim için bir iskender kadar kıymetliyken çok büyük haz alırım. Kimileri bandırma işlemine karşıdır fakat zevk bu noktadadır. Daha kısa pantolon giyip mahalledeki dişicanlarla evcilik oynadığımız zamanlarda Yonca Evcimik “bandıra bandıra ye beni” demişti. Hangi bisküviyi görsem aklıma bu sözler gelir. Bisküvi adına ben söylerim onu 🙂

Continue reading