Çevrimiçi Takvim Oluşturma Servisleri

Yılın son yazısı ile yeniden birlikteyiz. Bu yazımda bilgisayarın ve internetin bu kadar gelişmiş olmasına rağmen yeri hiç sarsılmadan duran ve yılbaşında eşantiyon olarak dağıtılan takvimlere değineceğim. Yılın son günü olması nedeniyle sanırım çok isabetli olacaktır. Hepimizin masasını, duvarını, okul klasörünün arkasını veya cüzdanını süsleyen birçok takvime sahip olmuşuzdur mutlaka. Kimisine göre güzel bir reklam aracıdır takvimler. Güzel bir resim ve firmaların logosu mevcuttur. Kimileri ise hiçbir reklam amacı gütmeden en güzel köşeleri kaplarlar. Zamanı iyi değerlendirmek adına en önemli yardımcılarımızdır. Öğrenciler sınav günlerini yuvarlak içine alırken büyükler de kırmızı ya da değişik bir renkle belirtilmiş tatil günlerine bakarlar 😀 Bu yazımda çevrimiçi takvim yapmamıza imkan sağlayan birkaç siteye hep birlikte göz atacağız.

Continue reading

Yıla Griple Elveda Demek

Pazartesi başlayan ve tüm haftaya yayılarak haftamı alt üst eden grip kendisini son iki gündür boru mertebesinde göstermekte. Boru mertbesi; azıcık öküzümsü bir durumu işaret eder. Şöyle ki; öksürdüğünüz zaman yer gök inler. Konuştuğunuz zaman da karşıdaki vatandaş kaçacak yer arar. Genelde sabahları ses çıkmazken akşama doğru çok baslı az nazlı bir ses yerini alır. Geceleri nefes almakta zorluk çekerken gündüzleri burun tıkanıklığı olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca mukus rengi yeşil olarak görülmektedir.

Continue reading

2007 Değerlendirmesi (Kendi Eksenimde)

Koskoca bir yılı yine geride bıraktık hep birlikte. Yeni yıla da büyük beklentilerle giriyoruz. 2007’nin artık son demleri ve 2008’e de az kala… Mutlaka acısı ve tatlısıyla birçok olayı daha hafızalarımıza yerleştirdik. Aslında şu ana kadar yazdıklarımdan daha farklı bir yazı olacak bu. Daha önce kendi kendimi pek muhasebe etmedim ya da yıl sonu envarterimi çıkartmadım. Yazının konusu 2007’nin benim açımdan nasıl geçtiğidir. Dün okudum gazetede yıl sonlarında kendimizi muhasebe etmek için iyi bir yöntemmiş. Bakalım nasıl olacak 🙂

Continue reading

Haftalık Haber Turu-32

Raya giren bayram ve diğer nedenlerde dolayı ara verdiğimiz yayın hayatına yeniden kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bir haftalık süreçte internet dünyasında birçok gelişme yaşandı. Bunlardan belki de en önemlisi yılbaşından sonra hızlı internetin daha da hızlanacağı oldu. Ulaştırma Bakanlığı ve Telekom’un çalışmalarıyla sanırım 10-15 kat daha hızlı bir internete sahip olacağız inşallah.

Continue reading

Nerde Eski Bayramlar

Hani büyüklerimizin “nerde o eski bayramlar” diye başladıkları ve bir türlü bitiremedikleri sohbeti bu kez ben yapacağım. Çocukluğumda yani 7-13 yaşları arasında (hatırladığım kadarıyla) bayram geldiğinde mutlaka çarşıya çıkıp “ciciler” alırdık bayramda giymek için. Çok da mutlu olurdum hani. Yeni ayakkabılar, yeni pantolon ve yeni kazaklar, gömlekler… Bayramda ise gidip aile büyüklerinin elini öperek harçlık alırdım. Şimdilerde ise yaşımın 20’yi deviriyor olduğu şu günlerde durumlar pek de öyle değil.

Continue reading

Haftalık Haber Turu-31

Facebook’un açılması ile birlikte gözlerden bir hayli düşen Yonja’nın %50’lik kısmı Türkiye’nin önde gelen internet şirketlerinden Mynet tarafından satın alındı. Bu alımdan sonra birçok yerde Yonja’nın eski popüleritesini yakalayıp yakalayamayacağı tartışılıyor. Kişisel fikrim ise şu saatten sonra Yonja’nın eski durumunu yakalaması için Google ya da Microsoft gibi büyük bir firma tarafından satın alınması lazım. Yoksa Mynet’in %50’lik kısmını almasıyla çok da bir ilerleme yaşanmayacaktır.

Continue reading

internetsiz Bilgisayar Bilgisayar Değildir

Başlıktan girmek istiyorum konuya. Fulda’nın reklamındaki “kontrolsüz güç güç değildir” ibaresinden esinlenerek koydum başlığı. Pek önemli sebebi de koca haftasonunu internetsiz geçirmemden kaynaklanıyor. Son iki haftadır ufacık bir sorundan kopan internetim en sonunda Cumartesi geç saatlerinde gidiş o gidiş tarzında bir ayrılış yaptı. ilk önce sebebini bilemedim ve Telekom’u arayıp destek istedim. Nihayetinde pazar günü yani dün bir kişican gelip arıza tesbiti yaptı ki sorunum hatta değilmiş. Telekom görevililerinin pazar günü çalışması ve hizmet vermeleri de kıyametin son alametlerinden olsa gerek 🙂 Sonrasında sorunun modemden kaynaklandığını öğrendim.

Continue reading

Zoho Show 2.0

Hergün karşımıza yeni servisler çıkarken eski servisler de hem kaliteyi arttırmak hem rekabet ortamını çetin şartlarda gerçekleştirmek için kendilerini her geçen gün yeniliyor, sistemlerine yeni özellikler dahil ediyorlar. Eğer örnek vermek gerekirse son iki haftadır Gmail güncellemelerinden ve özelliklerinden bir hayli bahsediyorum burada. Şimdi yine bir değişim ile karşı karşıyayız. Şimdi de Zoho bir yenilikle kullanıcılarına sürpriz yapıyor.

Continue reading

Windows Vista’ya Ağ Paylaşımlı Yazıcı Kurmak

Windows Vista’nın kullanıcılar ile tanışmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tartışmalar hâlâ devam ediyor. Birçok kullanıcı Windows Vista’yı görselliğinden değil de kullanışı açısından beğnmedi. Hatta çevremde şahit olduğum en sık olay yeni bilgisayarı ile gelen lisanslı Vista’yı iptal ederek yerine Windows Xp kurulmasıdır. Çünkü bazı yerlerde bana göre de çok saçma uyarılar koyuyor kullanıcılarının önüne Windows Vista. Bir dosyayı bir yerden alıp başka bir yere kopyalıyorken dahi size uyarı verebiliyor. Uzmanlar bu konunun kullanıcı profilinden kullanıcının kendisini yönetici olarak atadıktan sonra hallolacağı yönünde görüşler yürütüyorlar. Ancak yönetici olsanız dahi yönetici olmuyorsunuz.

Continue reading