Gmail 2.0 Notları ve Görüntüleri

Gmail hizmet vermeye başladığı günden bu yana kendini sürekli geliştiren bir iz bıraktı kullanıcılarında. Ajax’ı etkin olarak kullanmaya başlayan ilk servislerden birisi olurken e-posta hesabı içinde diğer servislerden çok daha farklı özellikleri kullanıcılarına sundu şimdiye kadar. Bunun en güzel örneğini sanırım Gmail’e monte edilen mini Gtalk ile verirsem hata olmaz. Şimdi de Gmail 2.0 sürüm numarası ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Hatta hazır halde bekliyor da diyebilirim 🙂

Continue reading

Haftalık Haber Turu-25

Geçen hafta kısıtlı imkanlardan dolayı ara verdiğim haber turunu bu hafta geçen haftanınkileri de birleştirerek yayınlıyorum. Bu hafta internet gündemine oturan konu elbette Google’ın Page Rank güncellemesi oldu. Genel olarak PR değerleri düşerken yükselen sitelerin sayısının da az olduğu dikkatten kaçmıyor. Sanki siteler artık gerçek PR değerlerini almış gibi duruyor. Bloglarda ve diğer platformlarda PR güncellemesinin etkisinden olsa gerek birkaç gündür bir hareketlilik mevcut.

Continue reading

Facebook Nedir?

Son günlerde Facebook adını çok sık duyuyoruz. Televizyon programlarında, internet üzerinde, radyo programlarında hatta umumi tuvalet kapılarının arkasında bile… Facebook‘un tanımı herkese göre değişebilirken ortak tek bir görüş var; o da bir çılgınlık olduğu. Facebook teknik olarak bakıldığında sadece bir sosyal ağdan ibaret olduğu ap açık görülebiliyor. Fakat diğer sosyal ağlardan onu ayıran birçok yönü var. Bu yazımda, bu farklı yönlere ve Facebook üzerindeki neşeli gruplar ile neşeli araçlara göz atmaya çalışacağız.

Continue reading

Google PR Güncellemesi

Hepimiz bildiğimiz gibi Google, son PR güncelleme süresini bir hayli uzun tuttu. Bunun ardından bloglarda ve birçok forumda Google’ın PR güncellemesini geciktirme sebebi; değişmesi beklenen algoritma olarak kulaktan kulağa dolaştı. Yeni algoritmaya göre PR değerlerinin gizli tutulacağını, şimdi olduğu gibi kimsenin kolayca öğrenemeyeceği de söylentiler arasındaydı. Fakat bunların hiçbirisi olmadan Google PR değerlerini sinsice güncellemeye başladı.

Continue reading

iki Tane Güzel Reklam

Son günlerde televizyonda beğenerek izlediğim iki reklam var. Birisi Pınar Sosis reklamı. Bi tane dişi olanından veletcan var ki evlere şenlik 🙂 Gerçekten Türkiye’den de güzel reklamların çıktığının güzel kanıtlarından birisi bence bu reklam. Bir diğeri de Coca Cola’nın yeni reklamı. “Bırr” diyen pengueni sanırım hepimiz izlemişizdir. O da çok dahiyane bir fikir olarak televizyonda gösterilmekte. Ben daha fazla baş ağrıtmadan bu güzel reklamları izleteyim sizlere.

Continue reading

Feysbuklu Hayatım ve Maceralarım

Haftanın geride bıraktığımız kısmında günlüğe pek birşeyler karalayamadım. Bunda hem yoğun geçen bir haftanın temposunun hem de yazacak birşeylerin olmayışının parmağı var. Aslında yazacak konu çok fakat ne yalan söyleyeyim birazcık üşendim 😀 Kendime izin verdim kendi çapımda 🙂 Bu hafta haber turunu atlamamın sebebiyse haberlerin az olmasıydı. Önümüzdeki hafta iki haftalık bir haber turu karşınızda olacak. Yazı yazmadık ama yazacak çok şey biriktirdim…

Continue reading

içimiz Yanıyor

Türkiye  olarak pazar gününden bu yana aldığımız, şehit haberinden ötürü derin üzüntü içindeyiz. insanın evde bilgisayar başında oturarak ya da televizyonları izleyerek elinden birşeyin gelmemesi de sinir bozucu.   Hele “şeref” denen olguyu bilmeyen şerefsizleri düşündükçe kahroluyorsunuz. Sakin kafayla düşününce ne yapabilirim diyorsunuz fakat elinizde kocaman bir “0” kalıyor.

Continue reading

Yaşantımın Son Dilimine Dair

Sabahın köründe, horozların daha göbek kaşıdığı, bizlerin ise afyon patlatma çabaları içinde olduğumuz vakitte şu Kral TV’de ne kadar enteresan müzikler çalıyor bilemezsiniz. Sabahın 7’sinde ismail YK çalınır mı be anam. Yani çıkıp ben söylesem ondan daha iyiydi. Öte yandan D-Smart üzerinde şu an yayına devam eden Animal Planet ise daha da ilginç şeyler yayınlamakda. Yine sabahın o vaktinde maymunlarda üremeyi yayınlıyor terbiyesizler. Çoluk çocuk va, Allah muhafaza görseler durum nasıl açıklanır?

Continue reading

Google Docs Artık Cep Telefonunda

Her geride bıraktığımız gün bir servis ile karşımıza çıkan Google, mobil sektöründe de kullanıcılar için yelpazesini genişletiyor. Daha önce Gmail hesabımızı cep telefonlarımız üzerinden istediğimiz yerden kullanabiliyorduk. Daha sonrasında ise Google cep telefonunda Gmail‘i daha rahat kulandırmak için bir yazılım yayınlamıştı. Şimdi ise Google‘ın çevrimiçi döküman, tablo ve yakın geçmişte hizmete sunduğu slayt servislerine de cep telefonlarımız üzerinden ulaşabiliyoruz.

Continue reading

Kurtlar Vadisi Terör Yeniden Ekranlarda

Hatırlarsanız geçtiğimiz sezon Kurtlar Vadisi, Terör serisi ile izleyicilerinin karşısına geçecekti. ilk bölümü ile terörün ne boyutta olduğunu izleyicilere kısmen de olsa aktardığı ve bazı çevreleri rahatsız ettiği için RTÜK tarafından durdurulmuştu. Böylece Kurtlar Vadisi Terör ilk bölümün ardından yasaklandığı için ikinci bölümü görememiştik. Hatta bloglarımızda ve diğer sitelerde tepkimizi dile getirmiştik fakat hepsi nafile… Kurtlar Vadisi Pusu serisiyle yayına devam etti. Ve şimdi, Kurtlar Vadisi Terör yeniden ekrana gelecek.

Continue reading