Cep Telefonunda Gmail Kullanma

Uzun zamandır yana yakıla cep telefonumdan Gmail’i kullanma yöntemlerini arıyordum. Bir de internetteki servislerden haberimiz var diye geçiniyoruz, sağda solda hava atıyoruz fakat aslında hiç mi hiç bilmiyormuşum. Çünkü ben bu olay için önce forumlardaki yöntemleri denedim tabi ki olmadı. Sonra bunun için ufak da olsa bir program aradım yine olmadı. Hep bağlantı hatası verdi telefonum. Ve dün rastgele internette dolaşırken Google servislerinin bulunduğu sayfadaki Mobile linki gözüme çarptı. Ve oraya girince aylardır aradığım şeyi, yani Gmail’i telefonumda kullanmanın yöntemini buldum. Kendi kendime bir hayli güldüm de 🙂

Continue reading

Son Günlerde…

Son günlerde yaşadığım olaylar nedeni ile moralim çok bozuk arkadaşlar. Bu da yazı yazmamı engelliyor. içimden yazmak gelmiyor, içimden gelmeyince de ne yazabilirim ki? Merak etmeyin henüz ölmedim yani yazmıyor acaba birşey mi oldu diye merak etmeyin 🙂 Kendim ettim kendim buldum misali kendi hatamın günahını çekiyorum üç gündür. Sanırım bazı şeylerin üstüne fazla gidince ters etki yapıyor. Hiç suçum olmayan bir olayda herşey benim üzerime kaldı. Siz siz olun iyi niyetle de olsa kimseye kimse hakkında tek laf etmeyin. Olayları üstelemeyin, hiçbirşeyin üzerine fazlası ile gitmeyin 🙁 Sanırım “Benim Dünyam” kategorisinde ve bazı etiketlerde yazılarım bir süreliğine seyrekleşecek. Diğer kategorilerde yazmaya devam edeceğim bundan bir endişeniz olmasın. Şimdi benim bir olayı düzeltmem gerekiyor, bunun nasıl olacağını inanın ben de bilmiyorum ama ümitvar olmak lazım. Eğer olaydaki karakterleri yanlış tanımıyorsam bu durum düzelecektir, düzelmezse de “değerimiz bu kadarmış” deyip hayata devam edeceğim. Ben ilk seçeneğin olacağını tahmin ediyor ve bekliyorum. Yalın’ın yeni albümünde de dediği gibi “koyver gitsin” diyeceğim bir süreliğine… Ve sevindirici haberi her an olsun bekleyeceğim 🙂 Bu arada yeri gelmişken Yalın yeni albümünü çıkartmış. Eski albümlerinin tadı olmasa da hoş olmuş. Hmm bir de son zamanlarda hayatımda yaşadığım tek sevinç A Milli Futbol takımımızın zaferleri. Umarım herşey hem benim hem milli takım hem de sizlerin istediği gibi olacak. işte o zaman herşey güzel olacak 🙁

Ülkem insanına Evlere Şenlik Siteler

Hergün yeni bir düşünce geliştirilmekte, yeni hizmetler biz kullanıcılara sunulmakta. Bunlardan kimileri ilgi çekici, kimileri kullanışlı, kimileri de bu yazımdaki gibi hem eğlence dolu hem de birazcık düşündürücü tarzda. Bunlardan ilki çok sık soru soran, hiç araştırma gereği duymadan kolayı seçen ve bazı durumlarda karşısındakini sıkan dişi-kişican grupları için yapılmış. Servisin amacı insanları Google’a yönlendirmek. Hani ansiklopedilerde bir konuya baktığınızda orada bir ibare yer alır “bknz. ….” şeklindedir. Bu servis de aynı şekilde soru soranlara cevap vermek istemeyen insanları hedef alıyor. Birisi size soru sordu ve çok meşgulsünüz ya da sorulardan bunaldınız, hiç dert etmenize gerek yok. Hemen “bknz:Google” linkini verebilirsiniz. Siteye girdiğiniz zaman sizi şöyle bir yazı karşılıyor:

Continue reading

Türkiye icadını Arıyor (Türk Mucit)

NTV, CNN veya CNBC-e tarzı kanalları çok seviyorum. Sebebi de diğer kanallarımız gibi reyting peşinde olmaktan, ön sıralarda olmak uğruna yapılan rezilliklerden arındırılmış yayın anlayışına sahip olmalarından kaynaklanıyor. Saydığım kanallar gün içindeki saatlerde genelde haber yayını yapıyorlar ve tabiki akşamları birbirinden güzel belgesel, açık oturum, öğretici, geliştirici, eğlenceli programlar yayınlıyorlar. Normalde pek televizyon izlemem. Kurtlar Vadisi ve Yaprak Dökümü dizilerinden başka takip ettiğim dizi yoktur. Buna bağlı olarak televizyon hastalığım da yoktur. Fakat zaman bulabildikçe NTV’ye, bakıyorum. NTV ‘ye karşı nedense uzun zamandır sempatim var. Bu sanırım yabancı lig maçlarını ilk defa yayınlayan kanallardan birisi olmasından geliyor :D. Fakat NTV yine adına yakışır bir program ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Sabah kuşağı ve diğer abidik kuşak programlarında gelin-kaynana, popstar, oryantal gibi anlamsız yarışma programlarından sonra nihayet mantıklı, işe yarayacak bir yarışma programı düzenleniyor.

Continue reading

Hödüklere Atfen

Her zamanki gibi yine bir elimde klavyem bir elimde farem geçtim bilgisayarımın karşısına sabah sabah. Son günlerde kendimi işlere ve derslere verdim, malum haftaya sınavlar var. Onun için tüm işleri ertelemeye çalışıyorum ve sınavdan sonra da aşırı bir iş yüklenmesi olacağını tahmin ediyorum. Son zamanlarda tek değişim bu değil elbette, kişinin davranışına göre muamele yapmaktayım artık. Yani F=m.a (etki tepki zımbırtısı). Arkamızdan bolca iş çevriliyor bazı yaratıklar tarafından. Yüzüme gülümseyen yüzlerini gösterip arkamdan canavarımsı suratcıklarını gösteriyorlar. Hatta iki gündür MSN başlığımda “şerefsizlere…” diye başlayan bir taşlama bulunuyor. Ama şerefsiz vatandaş bir türlü üstüne almıyor ne hikmetse. Ve almadığı, bunu anlamadığı için “hödük” tanımlamasını kullanıyorum kendileri için. Ben kolay kolay kimse ile düşman olmam fakat olduğumda tam olurum, öyle bir düşünceniz varsa duyrulur :D. iletişim bölümünden taciz ediliyorum arkadaşlar, ahlaksız teklifler alıyorum. Üstelik bunu yapan bir dişican ve maalesef bir blogu var 🙁 Artık insanları tanımak gerçekten ÖSS sınavından daha zor bir durumda. Fakat hayattan zevk almak gerekiyor herşeye rağmen. Sizi sevenler için, arkadaşlarınız için, aileniz için… Bu arada aklıma gelmişken son dönemlerde damar parça dinlediğimi düşünenler varmış. Ben damar parçaları her zaman dinlerim. Aşık olayım olmayayım hiç fark etmez. Eğer damar şarkı dinlemekle aşık olunuyorsa, kocaman yaşını başını almış, torun torba sahibi teyzelerin dinledikleri de damar şarkı ve onlar da aşık 😀 (töbe töbe). Yakında sanal alemde bir kampanya başlatmayı düşünüyorum “Aşık olmadan inadına damar dinlemek” adında. içeriği buradaki gibi olabilir, detaylarına bakacağız. Şarkı demişken aklıma geldi; Murat Göğebakan da sürpriz yaparak yeni albümünü çıkarmış. Murat Göğebakan’ı her zaman beğenerek dinlerim, yeni albümünü de dinledim ve çok hoş olduğu kanısındayım. Neyse kendi problemlerimle sizleri de sıkmayayım geçelim janjanlı hayatımıza. Efem havalar bir hayli sıcaklaştı ve turistler yavaş yavaş çoğalmaya başladı caddelerde. Özellikle dişican turist sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Ne diyelim Allah daha çok versin, versin ki daha çok döviz kalsın bize.

Continue reading

Gompütır Gündemi

Bu hafta güvenlik konusunda gündem bir hayli dolu gibi. Rusya’daki hesaplardan para aktarılması, yeni virüs tehditleri, artan spam mailler ve diğer birçok neden bu gündemin oluşmasına etken. ilk olarak FBI internet bankacılığından faydalananları uyardı. Daha önce benim de vurguladığım gibi güvenli bir bilgisayardan işlem yapılması, şifrenin hiçkimse ile paylaşılmaması, işlem sonrası belgenizin alınması, antivirüs programı kullanmanın gerekli olduğu vurgulanıyor. Şu sıralar hackercanlar banka hesaplarına dadanmış durumdalar. ilgililere duyrulur 🙂

Continue reading

Gmail Kullanmak için Birkaç Basit Sebep

Kimisine göre cimeil, kimisine göre cimeyıl, kimisine göre gemail ve kimisine göre Google Mail… Sonuç olarak hepsi tek bir adrese çıkıyor; Gmail. Gmail; Google’ın internet kullanıcılarının altına verdiği son model bir e-posta servisidir bunu çoğumuz biliyoruz bilmiyorsak da öğrenmiş olduk :D. Gmail, e-posta dünyasına; gerek programlama mimarisi dolayısıyla kullanış olarak gerekse alan büyüklüğü bakımından yeni bir soluk getirdi. Şimdi Gmail’i kullanmamızı önemli kılan birkaç neden sayacağım.

Continue reading

Musiki Analizi

Müzik konusunda uzun zamandır yazı yazmıyordum ta ki bol bol albümlerin çıktığı şu iki haftalık sürece kadar. iki hafta içinde birçok yeni albüm çıktı, yeni klipler izledik yeni sesler ile tanıştık. Ben de neredeyse tamamını dinleme imkanı buldum :). Hal böyle olunca yorumlama olayına da girebiliryorum. En azından tavsiyelerde bulunacağım . ilk olarak Ferhat Göçer ile başlayalım. Ferhat Göçer geçen sene yine aynı dönemlerde bir albüm çıkartmış ve “Yastayım” isimli parçası ile birçok kişinin beğenisini kazanmıştı. Sonra beğenilerimizi internette dolaşan “Sarı Sıcak” (ismi yanlış olabili) programındaki düetleri ile biraz daha kazandı. Sonuç olarak Ferhat Göçer iyi bir derece etti yanımızda. Ve şimdi çıkardığı son albümü ile de bunu resmen hayranlığa dönüştürdü. Ben açıkcası geçen sene çıkardığı albümü dinlemedim daha doğrusu sadece “yastayım” parçasını dinlemiştim. Fakat yeni albümünü pür dikkat dinledim ve gerçekten bir müzik adamı olduğunu anladım. Şarkı sözleri olsun, yorumu olsun herşeyi mükemmel. Özellikle klibini de çektiği “Cennet” isimli parçası on üzerinden onluk bir parça. Diğerleri de öyle. “isyan” isimli parçası var ki sözleri insanı kendinden alıyor başka yerlere şey ediyor :D. “Sana seni anlatamam isyan edersin, aşkı tekrar istemem ziyan edersin” diyor bu parçasında da. Yani özetlemek gerekirse Ferhat Göçer’in yeni albümünü mutlaka dinleyin.

Continue reading

Anket Sonuçları

Uzun zamandır oylamada olan ve toplamda 1272 kişinin oy kullandığı “internette en çok ne tür sitelerde vakit geçiriyorsunuz?” anketimiz sona erdi. Anket sonuçlarına geçmeden yeni anketi de araya sıkıştırayım :D. Efem yeni anketimizin sonucuna göre kaynaklar bulacağım ve yayınlayacağım. Eski anketi ise en fazla tercih edilen 5 seçeneğe göre, seçeneklerle ilgili hoş servisleri tanıtacağım önümüzdeki günlerde. Şimdi anketimizin tam verilerine hep birlikte göz atalım.

Continue reading

Sıradan Bir Gün Değil!!!

Emesen, kimine göre mesene; işiniz olmadığı zaman hiçbir hata vermeyen, çatır çatır çalışan, dıng dıng yanıp sönen fakat ne hikmetse işiniz olduğu zaman “servis uygun değil”, “sistem dosyası hatası” diye hata veren bir merettir kendileri. Zaten dosya göndermek ayrı bir işkence. Siz dosyayı gönderirsiniz fakat karşıdaki bilgisayar onu görür mü görmez mi bilinmez. Hayır bu olayların bir de akşam yaşanması ayrı bir sinir katıyor insana. Akşam tam önemli bir görüşmemin olduğu esnada (bir dişican ile fakat iş için :)) MSN zırt diye gitti sonrası ise bağlanma çırpınışları ve hüsran ile devam etti. Tabi Bill Gates ve bu MSN’yi çıkartan babacanlar ile yakın akrabalık sınırlarına girdim :). Neyse ki Gmail var, onun da içinde Gtalk var oradan devam edebildim görüşmeme. Değilse bir daha emesene girmeyebilir, tüm hesaplarımı iptal edebilirdim. Bu yazıyı yine sabahın köründe yazıyorum fakat bugün yalnız değilim. Bugün bir mucize, tarihi bir olay olarak Yiğit de bana eşlik ediyor. Onu da deli kovalamış olacak ki sabahın köründe WordPress ile sevişiyor. Benden arada yardım istiyor kerata ama bakmıyorum bile, seviş kendin diyorum :D. Hayır sabah sabah WordPress ile cebelleşilir mi anacım, çarpılırız mazallah. Bir de bir seslenişte bulunmak istiyorum Erhan‘a; “Erhan Bey, sitenizi acilen yayına sokunuz değilse MSN adresimin başlığına Yakuter 7/24 Yönlendirme servisi yazacağım” :D. Adam tam şarapçı oldu çıktı, içmekten sitesine bakmıyor (: Evet, bugün cumartesi yani yarın pazar. Ohh be haftasonu geldi diyorum fakat haftasonu çalışacağım maalesef 🙂 Hmms bir de bugün Mart aynın 17. günü. Bugün özel birşey var, bugün özel bir gün sanırım… Bugün en cici dişicanlardan birinin; ablamın doğum günü. Kendisi dünya yaşam serüveninde yeni bir tecrübe yılına daha girdi. Bu başarısından dolayı kendisi kutlar, sevdikleri ile geçireceği daha nice yılların varolmasını temenni ederim (kesinle belediye başkanı olmalıyım :D).