Yarın hepimizin bilidiği gibi ÖSS yapılacak. Az önce gazetelere göz atarken aslında geçen yıllara göre hiçbir değişikliğin olmadığını da gördüm. Sınavdan önce mübarek zaatların yattığı türbeler sınav için umut merkezine dönüşmüş yine. Sınava girecek olan dişican veya kişican çalışmamışsa, türbedeki yatan ne yapsın! Zaten türbeye her giden sınavı kazansaydı gerek yoktu dersanelere, her türbe başına bir masa “gel abi kesin kazandırırız” tadında bir tanıtım, sonrasında ise en çok kazandıran türbeye bir sonraki sene yığılmalar görürdük. Ancak ne böyle birşey mümkün ne de akla mantığa uygun… Sınav filmindeki gibi bir de cinci hocalara gidenler varmış ki evlere şenlik.

Şöyle ya da böyle yarın sınav gerçekleşecek. Çalışan mutlaka emeğini alacak, çalışmayan bir sonraki seneyi bekleyecek veya bir daha bu defteri açmamak üzere kapatacak. Sınav sonucu her ne olursa olsun hayat devam etmekte. Hayatta da bakkal amcalara, tornacı abilere, terzi ablalara ihtiyaç var her daim (anladınız siz onu :))

Bildiğim kadar ile Alanya’da da her her yerde olduğu gibi okul önlerinde gürültüyü önlemek için çeşitli tedbirler alınmış. Ne güzel, sınavın ortasında birisi gelip apartmandaki teyzesine “ben geldim” mesajı vermek için kornayı öttüremeyecek 😀 Efem; 2007 ÖSS’ye girecek bütün arkadaşlara başarı dileklerimi sunar, hayırlısının olmasını niyaz ederim (pehh)

NOT: Muhtar olduğum taktirde kendi mahallemde ÖSS’yi iptal edeceğim, oylar bana 😀

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

4 comments

Ben burada okunmuş kalem sattım, işler gayet iyidi sınav sabahı da işe koyulacam, herkese başarılar.

türbe mevzuna katılıyorum hamdi sen çalışma çalışma sonra türbeci bilmemne seni istediğin yeri kazandırcak. Hııı, bekle sen kazandırcak 🙂 birde çalışmadıkları halde bunu yapıp manev huzura erdiklerini söyleyenler beni daha da deli ediyor belki şuan öss gibi bir stresim olmadığı için böyle diyorum ancak 2 sene sonra hiç bir şekilde bu tür olaylara gireceğimi sanmıyorum 🙂 ( öss 2 sene sonrada benim için, gerçi cem uzan yada chp seçilirse öss kalkıcak muhehehe 😀 )

hepsi ii güzel de
orta okulda OKS için sınıfın çalışanlarından birisi “Hayatta da bakkal amcalara, tornacı abilere, terzi ablalara ihtiyaç var her daim” sözünün bir başka versionunu söylemişti Sınıfın en ÖKZÜNE çocuk arkadaşıma kafayı gömmüştü OKS ye de başı ağırarak girmişti:D
Gerçi dediği gibi çocuk yazı kaportacıda geçirdi:)

Sistem bozuk abicim Türkiye’de. Bir sene çalışıp alın teri döküyorsun ve o 3 saatlik zaman dilimi karşına geliyor. Çalıştığının karşılığını alamıyorsun. Ne oluyor bir senen boşuna gitmiş oluyor.

Bu sene sınava bende girdim. Ama puanım düşük gelecek. Halbuki bir sene uyumadık çalıştık. Benim gibi bu duruma düşen bir çok insan var. Sizce reva mı bu?

Yazık emeğe yazık

Bir cevap yazın

*