isyanlardayım Hüleeyn

Saat sabahın körü. Bilgisayarda cızırtılı bir musiki sesi. Dışarıda doğmaya yeni başlayan bir güneş ve koşuşan insancıklar. Amaaan hep aynı senaryo yani. Hergün aynı manzarayı görmekten bıktım. Hep aynı saatte kalkıyorsun, işe gidiyorsun, gün boyu yoğun tempoda çalışıyorsun, akşam oluyor eve gidiyorsun orada da dinleneğin yere kadın dırdırı ya da kocanın asık suratı ile karşı karşıya kalıyorsun. Tabi ki son cümle ben alakadar etmiyor :D. Farklı birşeyler yapmak lazım şu günlerde. Zaten Papa geldi döviz yine tavana fırladı. Ülkemizde de kuş uçsa borsa delleniyor anlamadım gitti. Biz asıl konumuza dönelim farklı birşeyler yapmaktan bashediyordum. Mesela zeybek kursuna gidilebilir, ney kursuna gidilebilir, saz kursuna gidilebilir… Ben bunlardan ney kursunu seçtim. Birkaç gün sonra üfürmeye başlayacağım umarım. Daha önce kendi kendime yapmaya çalışmış ve gerçekten de başarmıştım. Ancak anladım ki bu işi daha güzel şekilde yapmak gerekiyor ;). En azından hayatımın o monoton haline biraz daha renk katmış olacağım. Bir de dün anladım ki bilgisayardan anlamak kötü bişi. Sebebini farklı bir yazıda anlatırım. Dün ingilizce kursum da başladı. Sınıfa gelince durum kötü. Kocaman kocaman teyze, amca ve abilerden oluşuyor sınıf. Ahh ahh kaderde varmış yaşamak, yaşayacağız ne yapalım? ilk seviyede sınıfta hiç bayan yoktu, şimdi var ama neye yarar…

Rüşvet Tahsili

Benim gibi rüşveti seven bir yapınız varsa yaşadınız demektir. Rüşvet deyince hemen parasal yönü geliyor ancak değil tabi ki. Eğer apartmanda bilgisayardan anlayan bir kişilikseniz bilgisayarı bozulan size başvuruyor. Aslında bunu apartman ile değil de daha da genişleterek bulunduğunuz çevre olarak varsayalım. Komşunuzun bilgisayarı bozulur ve kapınız çalınır. Sonra sorun söylenir. Tabi boğazına düşkün birisi olarak ben de bunun karşılığında mantı, kek ya da tatlı gibi şeyler isteyebiliyorum. Aslında bakınca bu benim en doğla hakkım :D. Dün daha önceden tahsil etmem gereken bir mantıyı löpür löpür mideme indirdim. Elalem buna rüşvet dese de bu düpedüz alınteridir. Daha bunun gibi birkaç tane daha alacağım var. Bugün büyük ihtimalle geçen sene birinci seviyesine gittiğim ancak bütün bilgileri unuttuğum ingilizce kursunun orta seviyesine gideceğim. Şu ingilizlerin iki şeyine hastayım; birisi futbolları birisi de kızları :D. Onlar olmasa öğrenmeyeceğim ingilizce filan. ibranice ya da arapça dururken ingilizce’yi kim takar? Bugün ayrıca Beşiktaş’ın da maçı varmış. Umarım yener. Neyse şimdilik bana müsade ingilizce notlarımı gözden geçirip tekrar etmem gerekiyor.

Günlükçüler Bugünlerde Ne Yapıyorlar?

Bu yazımdaki şahıslar sanal alemin sıcak insanlarından oluşmul olup hepsi gerçektir. Tersini iddia eden varsa fikirlerini ya yorumlara yazsın ya da ebediyen sussun :D.

Evet Erhan‘a ile başlayalım. Şu günlerde sınavları ile meşgul. Başını kaşıyacak vakti var mı bilmiyorum ama benimle konuşmaya zaman ayırıyor :D. Sitesine arada uğrayıp 4 veya 5 yazı ekleyip çekip gidiyor. Sınavları bitse de sanal alemde kendisini yine görsek diye bekliyorum.

Continue reading

Parmak Doğrama Merkezi

Eğer benim gibi dalgın, dikkatsiz ve az buçuk da beceriksizseniz çekeceğiniz var demektir. Dün ilker Abi’nin bana hibe ettiği Tv kartını ayağa kaldırmak için büyük uğraşlar verirken parçayı sert bir şekilde yerinden çıkartıp elimi kasanın kenarına kestirerek kemiğe kadar dayanmasını sağlayan bir başka kişilik yoktur herhalde. Evet acısı bol, sızısı çok bir vaka hiç tavisye etmem. Daha önce de elimi işlemci fanına kaptırdığımı hatırlıyorum dalgınlıktan dolayı birkaç kez… Bunlar yetmiyor gibi Cem gibi bir kişicana anlatınca, duyduğunuz laflar derinden sarsıyor insanı. “Beceriksiz”, “aferin”, “başarılarının devamını dilerim” gibi yıkıcı sözler duyabiliyorsunuz. Bu kadar olaydan sonra tv kartını ayağa kaldırabildim mi? Tabiki evet ancak noksanları ile. ilk başta kanal logolarını görebiliyordum sonra yayını gördüm ve daha sonra ses… Ancak küfür edermiş gibi sadece TRT-1 çıkıyor :(. Gel de çıldırma. Eli parçaladık, Cem’den laf söz işittik ha unutmuşum bir de çay döktüm ki bu da sakarlığımın göstergesi. Artık bugün bir anten ayarlayıp son kez denemek lazım Tv kartını. Yine olmazsa masrafa gireceğime bir işarettir bu.

Programlarınızı Flash Disk ile Yanınızda Taşıyın

USB 2.0’dan sonra usb üzerinden veri transferi oldukça kullanışlı bir hale geldi. Bir de buna ek olarak eskiden diğer ülkerlerle kıyaslandığında dağ kadar fiyat farkı çıkan bilgisayar parçalarının ülkemizde de belli bir düzeye gelmesi bilgisayar kullanıcılarının en büyük yardımcısı ve tabir-i caizse evin küçük kızı flash belleklere büyük önem kazandırdı. Flash bellekler ya da diğer ismi ile flash diskler küçüklüğü ve taşınabilirliği nedeniyle birçok kişinin verilerini taşımaya başladı. Kimisi anahtarlık gibi, kimisi ucundaki ışığı ile fener gibi artı özellikleri ile ceplerimizi süsledi. Şimdiye kadar hep belgeleri, fotoğrafları, müzilleri ya da programların kurulum dosyalarını taşıyorduk. Ancak bu yazıdan sonra bazılarımız mutlaka işine yarayacak programları flash bellekleri üzerinden çalıştıracaklar. Evet doğru duydunuz bu makalemde hiç kurulum gerekmeyen, küçük boyutlu araçların flash bellekler üzerinden çalışan türlerine göz atacağız.

Continue reading

Çocuk istismarı Yapanlara Lanet Olsun!!!

Son günlerde küçük yaşta tecavüze uğrayan ya da tacize uğrayan çocukların sayısı artınca haberlerde ya da internet sitelerinde bu tür haberlere çok sık rastlıyoruz. Ancak her okuyuşumuzda canımız sıkılıyor ve bunları yapan insanların arkasından lanetler okuyor, küfürler ediyoruz. Acaba çocuklara nasıl bir gelecek hazırladık diye de düşünmüyor değiliz. Biz (20 yaş grubu) ucuz yırttık ancak ya şimdiki kardeşlerimiz ???
Continue reading

WordPress Rehberi 1.0

Bazılarımız WordPress’i yakından tanırken bir kısmımız da tanışmak istiyor. içimizden birisi, çalışkan, genç kişilik Hasan kardeşimiz WordPress Türkiye adına WordPress’i her yönü ile ele alan, blog kavramını açıklayan ve içinde daha birçok faydalı bilgiyi barındıran 46 sayfalık WordPress Rehberi 1.0’ı yayınladı.

Continue reading