Artık “seneye görüşürüz” gibi soğuk esprilerin yapıldığı günlerin içideyiz. Yani yılın son günleri… Peki 2006 yılında benim gibi blog tutanların neler yaptığını, hangi faaliyetler içine girdiğini merak ediyor musunuz? O zaman bomba gibi açıklamaların bu yazıda yer aldığını belirteyim sizlere ;). Efem ilk olarak kendimler başlıyorum. 2006 yılı içinde ben, alem-i internette bir zerre kadar yer kaplayan, nacizane fikirlerimi üleştirdiğim, hoş sohbet insanlarla tanışmama vesile olan ve şu anda içinde ikamet ettiğiniz “h-yaman.com” adresli günlüğümü yayınladım. ilk defa gözlük kullanmaya başladım. ÖSS’ye 3. kez girme başarısını gösterdim. Yeni bir cep telefonu aldım. Bunların dışında paparazilerin eline geçen çok önemli bir bilgi mevcut değil (:

Kod adı Yakuter, essah ismi Erhan Yakut. Bu yazıyı büyük ihtimalle kendisi okuyamayacak çünkü Ordu yollarındalar şu anda. O da 2006 yılında WordPress dünyası’nın ve blog camiasının önde gelen şahsiyetlerinden birisi haline geldi. Türkiye’de kendi temasını kodlayan ilk günlükçülerden birisi. Sürekli eklentiler yazdı. Kayboldu dediğimiz anda elinde bir yazı ile çıkıp geldi sürekli. Programlama üzerine güzel bir yıl geçirdi. Ancak Aralık ayı içerisinde belki de hayatının hatasını yaparak günlüğüne “WordPress 2 Çıktı” başlıklı bir yazı yazdı. Yazıda şu anda günlüklerimizin alt yapısında kullandığımız WordPress’in 2. sürümünün çıktığı yazıyordu. Halbuki WP2 çıkalı aylar olmuş son sürüm olara 2.0.5 çıkmıştı. Bu olaydan sonra bazı insanlar tarafından kendisi “Şarapçı Yakuter” olarak ilan edildi 😀 (ben de dahil).

Kod adı Ayyaş, asıl adı Cem. Seviyesiz bir sohbet için kendisine e-posta göndermeniz yeterlidir :). Kendisi bu yılda “Ayyas” lakabını kimseye kaptırmayacak derecede içti. Onun yanında blogunda hoş yazılar yayınladı. Benim gibi mümtaz bir şahsiyetle tanıştı ki belki de bu olay onun 2006’da gerçekleştirdiği en güzel faaliyettir.

Kod adı Dmry, gerçek ismi Hakan Demiray. Sürekli kodladı kodladı ve kodladı. Onun yanında arada Ayyas’ ın yaptığından yaptı. Ha unutmadan bir kaç tane de dev organizasyona katıldı. Formula1 istanbul, Antalya Rally şampiyonası gibi. Bunlara izleyici olarak değil görevli olarak katıldı. Kendi temasını kodladı, hoş eklentilerle gönüllerimizde taht kurdu. Kayıtlarımıza son geçen verisi de Pc Labs için bundan sonra çalışmalarda bulunacağı…

Kod adı Bonjoka, gerçek ismi Hasan Karaboğa. Birçok projeye imza atarak sürekli bana sürprizler yaptı. Güzel makalelerini yayınladı. Bunlar yetmiyormuş gibi WordPress camiası için sürekli hizmet verdi.

Kod adı yok, gerçek adı Gürkan Oluç. Aziz dostumuz, sevimli kardeşimiz 2006 yılında benim ile tanıştı ki bu olay onun için çok önemli olmalı :D. Şaka bir yana sürekli host değiştirdi. En son olarak da gnlüğünün adresini değiştirdi. Şu günlerde yeni tema için çalışmalarımız devam ediyor.

Kod adı yok, gerçek adı Yiğit Demirel. Kendisi kısa bir süre önce bizlere eşlik etmeye başladı. Alanya’da yaşamasına karşın tanışmamamıza rağmen şu anda kokoreçciye en sık gittiğim insanlardan birisi :D. Blogundaki hoş yazılar ve gülümseyen yüzü ile insanların içini ısıtıyor. 2006 yılını nasıl geçirdiği ile ilgili herhangibir yazı kayıtlarımızda mevcut değil. Hmm unutmadan hava çok soğuk olduğunda dışarıya çıkmıyor 😀

Kod adı Skykhan, gerçek adı Gökhan Dede. Sürekli tema çizdi, kodladı, yayınladı, dağıttı. 2006 yılı tasarım açısından onun açısından oldukça hoş geçti. Blogundaki yazıları zaman zaman sildi, yeniden düzenledi.

Kod adı Snare, gerçek ismi Serhat. En son kendisine MSN’de, webcam önünde yediğim bir bütün ekmeğin etkisi altında. 2006 yılında reklam hasılatlarını elinde tutmayı başardı. 2007, 2008, 2009 ve daha sonraki yıllarda katlayarak gidecektir.

Kod adı yok, adı Adem. En son sitesine kar yağdırma işlemi ile uğraşıyordu. Bunun yanında benimle tanıştı, hoş yazılar yayınladı, sık sık tema değiştirdi :D.

Listeye daha yazacak isim çok ancak vaktimizin sınırlı olması, elimizdeki kayıtların yeterli miktarda bilgi içermemesinden ötürü bir dahaki sefere inşallah diyor kendilerinden af diliyorum.

Author: Hamdi Yaman

1987 yılında gözlerimi açtığım şu küçük dünyada 2006 yılından bu yana blog yazıyorum. İnternet dünyasının bugünü ve yarını hakkında her zaman ilgili olmuşumdur.

13 comments

Arkadaşlar Hepinizin Bayramını Kutlar , Nice Yıllar Dilerim
inşallah Başarılarınızı Bundan Sonraki Yıllarda da Sürdürürsünüz.

@Sırrı aynı dileklerimiz senin için de geçerli
@Yakuter kolay kolay akıllardan silinmeyecek bu olay 😀

Bunu niye yaptığını biliyorum. Günlüğünün veritabanını “isveççe” yaptığını ve onu düzeltmekiçin uğraştığımı milletesöyledimdiye yapıyon 😀 ama bu burda bitmezzz… Seni tenhada kıstırırım 😀

heheh güzel derleme olmuş eline sağlık 😉

Şarapçı yakuter :))) Yandın olm Erhan 😀 Cem’in ünvanına sahip olmak istiyor 😀

güzel derlemem ama benim kod adım var 😀 grkn 😀 neyse, yakuter üzgünüz alem-i blog olarak 😀 artık bu isimle çağrışım yapıcaksın… insanların aklında plugin yazarı yakuter yok artık şarapçı yakuter var 😀 ehehe

Teşekkürler Hamdi, güzel takip ediyorsun hep, eğlenceli bir şekilde anlatıyorsun.
Önümüzdeki sene de “hep gülmen” dileğiyle 🙂

Selamlar, herkese şimdiden mutlu yıllar. 🙂

ooo kim nerde ne yapmışş hepsiniii öğrendikk hamdii yaa sağoll…araştırmalarr süperrr…teşekkürlerrr…

uğraşmayınn yawww erhanlaa..allaalaaa yaa…olmuşş bikeree nee olcekk sankii 😀 😀 😀 akıllara ve gönülleree yakuter olarakk girdii o öylede kalacakk..sadecee yakuter 😀 😀 :Ddimii erhannn 😀 😀 😀

herkesee iyii yıllarr,hayırlıı bayramlarrr..
sevgiylee kalınnn…

ahahah, hoş olmuş…

Hakan, ayıptır söylemesi “Şarapçı Yakuter”in ele başısı sanırım benim 🙂

iyi, mutlu, hoş yıllar. Hoş girersiniz inşallah… 😉

Çok güzel derlemişsin gerçektende… ben aranıza yeni katılmama rağmen sıcak bi ortamınızın olduğunu gördüm 🙂
2006 dan aklımda kalacak güzel olaylardan biri de yakuterin wp2 yi çıkartmasıydı 😀

Bu kod adı olmayan ki$ilik sitesinde kar yağdırma fikrinden vazgeçti 🙂
Makale de ismimin ve sitemin geçmesine çok sevindim hamdi teşekkür ederim 🙂

Bir cevap yazın

*